Stim ca iti doresti o dieta sanatoasa, care sa iti mentina tonusul si silueta!
Pestele, alternativa ideala la alte tipuri de carne, ne ajuta sa atingem aceste obiective, asigurandu-ne o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional. Sursa excelenta de proteine de calitate, acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), pestele ofera o buna valoare nutritiva si un aport echilibrat de grasimi.
Grasimile din seria acizilor grasi esentiali omega 3 sunt principalul motiv pentru care ar trebui sa consumam peste mai des. Acestea se gasesc mai ales in carnea de peste oceanic de apa rece (macrou, hering, somon, cod, ton, sardine, șprot), previn imbatranirea precoce si protejeaza sistemul nervos. Conservele Eva sunt o optiune excelenta in acest sens, oferind o gama diversificata de produse.
Potrivit studiilor de specialitate, buna functionare a creierului depinde intr-o mare masura de aportul de fosfor si, implicit, de consumul de peste. Cercetatorii au constatat ca acizii grasi polinesaturati, care se gasesc in carnea de peste, previn deteriorarea celulelor creierului si ajuta memoria, scazand semnificativ riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
Si bolile cardiovasculare au o incidenta mai mica in randul celor carte consuma peste in mod regulat. Acizii grasi esentiali contribuie la scaderea nivelului de colesterol, impiedica asimilarea altor grasimi nesanatoase in organism si previn infundarea arterelor, scazand tensiunea arteriala si riscul de aritmii.
Pestele contine si vitamina D, esentiala in absorbtia si fixarea calciului in oase. Organismul nostru poate produce aceasta vitamina liposolubila doar in prezenta soarelui, care declanseaza procesul de sinteza. Nu intotdeauna avem ocazia sa ne expunem pielea la soare, asa ca este nevoie sa ne luam doza de vitamina D din alimentatie. Pestii din conservele Eva sunt o buna sursa de vitamina D si calciu, contribuind la mentinerea sanatatii oaselor si a danturii, dar si la prevenirea osteoporozei.
Fierul este o alta substanta minerala pe care o gasim in carnea de peste, mult mai bine absorbit decat cel din vegetale. Gradul de absorbtie creste si mai mult daca adaugam putina lamaie, combinatia devenind un asociat de nadejde in lupta impotriva anemiei.
Consumul de peste, cel mai sanatos obicei alimentar
February 12, 2016