Noutati

Delicios, gustos, sănătos și rapid

Unul dintre cei mai gustoși şi benefici pești de care te poți bucura și pe care îi poți introduce cu ușurință în dieta ta este șprotul. Dacă în trecut nu îl găseai atât de des în comerț, astăzi este foarte accesibil ca preț și – grație inovației gastronomice din ultimii ani – poți să consumi șprotul şi ca pe o mică gustare adițională meselor principale.

Nutriționiștii susțin că buna funcționare a creierului depinde într-o mare măsură de aportul de fosfor și, implicit, de consumul de pește. Cercetătorii au constatat că acizii grași polinesaturaţi, care se găsesc în carnea de pește, previn deteriorarea celulelor creierului și ajută memoria, scăzând semnificativ riscul dezvoltării bolii Alzheimer. Așadar, ia în calcul și faptul că șprotul din conservă este de asemenea o sursă de calciu și vitamina D – de care ai atâta nevoie și pe care nu întotdeauna o poți sintetiza doar din expunerea la soare.

Chef Liviu Balint, finalistul concursului MasterChef și ambasadorul Podravka Romania ți-a pregătit o rețetă simplă, pe care o poți adapta dietei tale și care te va ajuta să îți completezi obiceiurile alimentare fără prea mare efort. Unde mai pui faptul că o conservă conține peste 70% pește și e numai bună de luat oriunde, chiar și la birou.

Iată ce-ți recomandă Chef Liviu Balint pentru zilele aglomerate în care nu ai timp prea mult de bucătăreală, însă vrei un preparat care să te facă să te lingi pe degete. Cu doar o conservă Eva Șprot în ulei vegetal, o ciabatta cu semințe de dovleac, câteva frunze de salată verde, un buchețel de valeriană și două-trei roșii cherry poți face cel mai bun sandviș cu pește pe care ai avut ocazia să îl deguști vreodată. Dacă îți plac aromele îndrăznețe poți adăuga două trei picături de lămâie și puțin praf de oregano….dar asta rămâne la alegerea ta. Cât ai zice ”pește”, sandvișul e gata. Gata de tot, prea e bun, nu-l poți admira prea mult pentru că îți plouă în gură. Mai bine savurează-l!

Și o să vezi că dacă-ţi faci un obicei din a consuma măcar o dată pe săptămână peste, în cel mai scurt timp te vor ‚invada’ beneficiile: un corp mai sănătos, o minte mai echilibrată și o sănătate de invidiat. Poftă bună la sănătate pe pâine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *