Daca te afli in cautarea unor retete simple si rapide, nimic nu este mai potrivit decat conserva de sprot afumat, o solutie gustoasa, nutritiva, satioasa si fara prea multe calorii. Descopera noi moduri creative in care o poti folosi, testeaza-i gustul intr-o multime de retete delicioase si poate deveni ingredientul tau surpriza in bucatarie!
Briosele sarate cu sprot afumat sunt o gustare ideala pentru mesele cu multi invitati, alaturi de alte aperitive. Ingredientele de care ai nevoie sunt: 250g sprot afumat, 1 ceapa mica, 3 oua, 1 legatura marar, 150g iaurt si 1 lingurita praf de usturoi. Alege conservele de sprot afumat Eva si bucura-te de gustul desavarsit din inima marii! Marunteste pestele si amesteca pasta astfel obtinuta cu ceapa taiata marunt, ouale, iaurtul, mararul tocat si praful de usturoi. Toarna compozitia in forme pentru briose si da la cuptor, la foc mediu, pentru 50 de minute. Lasa-le sa se raceasca o jumatate de ora, dupa care le poti scoate din forme. Simplu, nu-i asa?
Perfecta pentru o cina festiva, tarta cu sprot afumat si masline ii va impresiona pe cei dragi, iar tu vei primi o gramada de laude! Iti trebuie un pachet de aluat pentru foietaj, 170 g de sprot afumat, 150 g de masline fara samburi, 2 cepe, 2 ardei, 6 catei de usturoi, 4 linguri de pasta de tomate, 3 linguri de ulei, busuioc maruntit, sare si piper. Toaca ceapa si ardeiul, marunteste pestele si zdrobeste usturoiul, timp in care trebuie sa incalzesti cuptorul si sa pregatesti aragazul. Pune 2 linguri de ulei intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste pana cand devine transparenta. Adauga si pasta de tomate si lasa sa fiarba pana cand sosul scade, apoi amesteca cu ardeiul, maslinele si sprotul afumat. Caleste timp de 4-5 minute si condimenteaza cu usturoiul zdrobit, busuiocul, sarea si piperul. Lasa compozitia sa se raceasca, timp in care poti aseza aluatul intr-o forma pentru tarta, unsa cu putin ulei. Rastoarna peste aluat compozitia pentru umplutura si introdu vasul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. Cand tarta devine aurie deasupra, o poti scoate din cuptor.
Poti gati o pizza cu sprot afumat chiar daca nu esti expert in bucatarie, simplu si rapid, fara prea multe batai de cap! Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: 250 gr faina, 1 lingurita zahar, sare, 8 gr drojdie, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri sos de rosii, 2 oua fierte tari, 1 ceapa rosie, 10 bucati sprot afumat din conserva, 150 gr cascaval, 1 rosie, masline, piper negru macinat si oregano uscat. Dizolva drojdia impreuna cu zaharul si sarea in putina apa calduta. Amesteca continuu faina cu uleiul de masline si drojdia dizolvata, turnand cate putina apa calda pana obtii un aluat elastic pe care il vei lasa la crescut 20 de minute. Intinde o foaie pe o forma de pizza, unge-o cu sosul de rosii si rade cascavalul deasupra. Adauga rosiile, ardeiul, maslinele si ceapa taiate felii, oul taiat rondele si bucatile de sprot. Presara piperul macinat si oregano si pune la cuptor, la foc iute, timp de 15 minute.
Salata cu paste si sprot afumat este o reteta surprinzatoare, foarte usor de preparat si extrem de gustoasa. Ai nevoie de 2 conserve Eva de sprot afumat, 200g paste, 200g branza feta, 2 legaturi ceapa verde, 2 castraveti, 1 ardei rosu, 1 salata verde, 3 rosii, 10 masline fara samburi, ulei de masline, otet din vin rosu, sare si piper. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi clateste-le in jet de apa rece si scurge-le bine. Curata si toaca legumele, taie maslinele in jumatati, branza in cuburi si marunteste sprotul afumat. Pune toate ingredientele intr-un castron, adauga sare, piper, ulei de masline si otet, amesteca bine si gata salata!
Pofteste la bucatarit!