Frumusete, Sanatate

Trei tratamente de beauty pentru detox pe care să le faci la Sovata

O dietă de detox te va ajuta să îți incarci bateriile și să te pregatești pentru primăvară! La Sovata, te poți bucura de tratamentele de înfrumusețare și relaxare, care îți vor pregăti organismul pentru noul sezon!

            Masajele de relaxare, băile minerale și băile revitalizante, dar și tratamentele pentru ten sunt ideale pentru momentele în care ai nevoie de un strop de relaxare, dar reprezintă totodată și un ajutor care să te facă să te simți mai frumoasă. Suzana Pretorian, medic balneolog la Ensana Health Spa Hotels Sovata, îți recomandă 3 tratamente wellness pentru o dietă de detox de primăvară:

            Masajul tradițional cu perii uscate

            Masajul tradițional cu perii uscate folosește tehnici de stimulare cutanată care se aplică ajutorul unor perii uscate. Acest tip de masaj este extrem de efficient și energetic. El ajută la intensificarea circulației sanguine și înlătura celulele moarte de pe suprafața epidermei. Rezultatul? O piele catifelata, receptivă la alte tratamente.

Masajul cu perii uscate este recomandat ca o procedură de deschidere, ca un tratament care să pregătească organismal și pielea înaintea terapiilor de înfrumusețare, a masajelor cu ulei sau înainte de împachetările cu nămol.

Baie individuală termală aromatizată

            Baia individuală termală aromatizată durează 20 de minute, iar temperatura apei este de 36-38 de grade. Unicitatea acestei proceduri constă în adăugarea de extracte vegetale pentru a potența efectele apei termale. Extractele folosite la baia termală aromatizată  de la Ensana Health Spa Hotels Sovata sunt următoarele: lavandă – pentru relaxare; mușețel – pentru efectul antiseptic asupra epidermei, urzică – pentru rejuvenarea pielii. Efectul relaxant al acestei băi se datorează atât apei termale, cât și proprietăților excelente ale extractelor plantelor medicale.

            Impachetările wellness cu nămol

La Sovata, nămolul este extras din Lacul Ursu, fiind un namol therapeutic, extrem de valoros și vindecător. Nămolul este aplicat pe întreaga suprafață a corpului într-un strat de 5 cm, exceptând capul și gâtul. Temperatura nămolului este între 40 și 50 de grade. După aplicarea nămolului, corpul este înfășurat în pături și te odihnești timp de 20 de minte. Apoi, nămolul se spală.

            Împachetarea cu nămol are drept efect reducerea inflmațiilor din jurul articulațiilor, reducerea tensiunii musculare, precum și o nutriție îmbunătățită a cartilajelor, țesuturilor conjunctive și a discurilor spinale. Mai mult decat atât, acest timp de tratament intensificî imunitatea organismului!

Te așteptăm la Ensana Health Spa Resorts, să experimentezi terapiile cu nămol! https://www.ensanahotels.com/ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *