Mananca sanatos!

 In timp ce vara ne bate la usa, ne schimbam nu doar garderoba, dar si dieta. Mancarurile grele ale anotimpului rece nu ne mai priesc la fel de bine, iar legumele si fructele proaspete incep deja sa ne imbie de pe tarabele pietelor sau in supermarketuri. Cat despre carnea grasa, ar trebui sa incepem sa ii zicem pas si sa ne indreptam poftele spre carnea slaba de pasare sau, de ce nu, de peste…

Chiar daca ne place pestele proaspat, stim ce bataie de cap este gatitul acestuia, asa ca preferam sa lasam aceasta delicatesa mai putin accesibila pentru vacantele pe diverse litoraluri. Totusi, pentru a nu ne lipsi pestele din viata de zi cu zi, Podravka ne recomanda fileul de macrou in ulei vegetal.

Echilibru nutritional si gust bun

Macroul nu are doar o carne alba cu un gust deosebit, dar si o compozitie nutritiva ideala pentru a ne mentine vigoarea in timpul lunilor calde din an. Omega-3, vitamina B12 si potasiul faciliteaza circulatia sangelui, ajutand, in acelasi timp la mentinerea sistemului neuronal.

Altfel spus, consumand acest tip de peste, pastram mintea limpede si facem fata cu brio presiunii zilelor de munca stresante si caniculare.

In acelasi timp, seleniul continut este un puternic antioxidant, pe cand fosforul ajuta la mentinerea sistemului osos si la detoxifierea organismului. Mai este nevoie de alte argumente? Variatia in alimentatie este extrem de importanta, iar consumul de peste de cel putin doua-trei ori pe luna nu ne poate aduce decat beneficii.

Paste si salate delicioase

Putine lucruri sunt la fel de gustoase si usoare ca retetele simple si rapide pe care le poti face cu aproape orice tip de peste. Din cand in cand, nu strica sa inlocuiesti masa de pranz cu o salata, mai ales atunci cand stii ca te asteapta o cina copioasa. Ai putea folosi macrou intr-o delicioasa salata marinareasca, combinandu-l cu castraveciori, gogosari murati si maioneza. O poti condimenta cu piper si marar proaspat.

Pennele cu macrou sunt cele mai simplu de facut. In timp ce fierbem pastele, calim ceapa intr-o tigaie, apoi adaugam macroul scurs de ulei si, odata ce isi schimba culoarea, turnam o conserva de rosii taiate cuburi, iar, la final, condimentam dupa gust. Amestecam sosul obtinut cu pastele fierte si obtinem o cina de vis.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *