Noutati, Sanatate

Tulburările de somn pot fi tratate la Sovata

Somnul, un proces pe cât de natural și indispensabil pentru îndeplinirea corectă a tuturor funcțiilor vitale, pe atât de dificil de obținut uneori.

Știai că somnul ocupă aproximativ o treime din viața noastră? În plus, este esențial pentru bunăstarea corpului nostru. De aceea, indiferent de cauză, reducerea duratei somnului interferează cu unele funcții fundamentale ale corpului nostru, cauzând adesea consecințe evidente și asupra nivelului comportamental și asupra calității sănătății noastre.

Tulburările de somn pot fi tratate la Sovata

De menționat că schimbările din ultimul an au avut un impact negativ asupra somnului nocturn. „Tulburările de somn afectează tot mai multe persoane. Mulți oameni se plâng de tulburări de somn, astfel că nu se pot odihni cum trebuie. De altfel, insomnia este considerată una dintre cele mai răspândite afecțiuni moderne. Tulburările de somn nu trebuie subestimate niciodată, deoarece  afectează și orele din timpul zilei, influențând negativ progresul muncii, relațiile sociale și întreaga sferă psihologică a unei persoane. Totodată lipsa unui somn suficient duce la creșterea riscului de a contracta infecții, de a dezvolta boli metabolice și cardiovasculare. Insomnia poate afecta sistemul cardiovascular, puterea de concentrare și crește riscul de obezitate.”, punctează Dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina, balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata.

De asemenea, după cum subliniază experții, a nu dormi bine ne afectează speranța de viață mai mult decât orice alt factor.

Cum știi că ai o tulburare de somn?

Dacă simți că nu dormi bine sau dacă te simți obosit tot timpul, chiar și în timpul zilei, este posibil să suferi de o tulburare de somn. Pentru a avea o vedere mai clară asupra situației, recomandarea noastră e să te adresezi medicului de familie sau să mergi la un centru specializat în medicina somnului.

Cum măsuri să iei pentru îmbunătățirea calității și duratei somnului?

Îți spunem noi: vino la Sovata! „Stațiunea Sovata beneficiază de un bioclimat sedativ, de cruţare, se caracterizează prin valori moderate ale temperaturii aerului, umidităţii relative, precipitaţiilor, presiunii atmosferice, vitezei vântului şi duratei de strălucire a soarelui. Aerul este curat şi lipsit de alergeni deoarece în Sovata nu există poluare industrială, iar vegetaţia bogată, mai ales în apropierea Lacului Ursu, asigură un nivel crescut de oxigen şi aeroioni negativi.  Astfel, organismul nu este obligat la eforturi mari de aclimatizare, ci dimpotrivă, sistemul nervos şi cel endocrin reintră în echilibru, efect deosebit de benefic în caz de insomnie cronică, oboseală cronică şi alte dezechilibre neuro-psiho-endocrine generate de ritmul haotic al vieţii cotidiene.”, explică specialistul.

De asemenea, ciclul de somn/trezire poate fi îmbunătățit și cu ajutorul resurselor naturale specifice zonei. Ce se întâmplă mai exact? „Apa sărată și nămolul sapropelic au un conținut ridicat de substanțe atât anorganice (sare în principal), cât și substanțe organice (acizi humici, biostimuline, vitamine și hormoni estrogen și progesteron-like, adică asemănători hormonilor feminini). Această compoziție bogată și bine echilibrată a substanțelor amintite le face eficiente pentru efectul antiinflamator, analgezic, miorelaxant, detoxifiant, cât și pentru reglare hormonală, importante în vindecarea bolilor aparatului locomotor, infertilității feminine. Totodată, ajută în tratarea tulburărilor de somn, detensionând corpul și pot oferi o stare de bine înainte de culcare.”, adaugă balneologul.

Te pot ajuta unele suplimente să ai un somn mai bun?

Da: Melatonina și teanina sunt două suplimente care-ți vin în ajutor. „Melatonina este o substanță produsă în mod natural de către organism și care este implicată în reglarea ritmului circadian și somn. Melatonina este, de asemenea, ingredientul activ al unor medicamente indicate pentru tratamentul insomniei, fără cauze patologice. Pe de altă parte, Teanina este un aminoacid natural prezent în special în frunzele de ceai. Face parte din compoziția diferitelor suplimente alimentare utile pentru promovarea relaxării și controlul stresului . Prin urmare, este o substanță care nu promovează în mod direct somnul, dar care poate fi utilă atunci când dificultățile de somn includ stresul și anxietatea (nu cea patologică) printre cauze.”, precizează dr. balneolog Fülöp Nagy Jeremiás Cristina.

Așadar, dacă suferi de tulburări de somn, urmează pașii necesari în diagnosticarea și tratarea acestor neplăceri și, înainte de toate, caută soluții aproape de tine: Bucură-te de factorii naturali de cură!

La Ensana Health Spa Hotels Sovata beneficiezi de Sănătate À La Carte – Sejurul tău de refacere personalizat. Aceasta este forma de îngrijire a sănătății care abordează pacientul în cel mai specific mod. În ce constă? Medicul îți creează un program personalizat pentru a trata simptomele, dar și pentru a-ți satisface nevoile și dorințele. Te așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *