Noutati, Tu ce mananci azi?

Super-peşte pentru super-sănătate

Când vrei să mănânci peşte și nu mai știi ce să alegi, ia în calcul sardinele. Deși de dimensiuni reduse, sardinele joacă un rol uriaș în ecosistemele marine.

Ele sunt hrana giganților oceanelor – balene, foci, rechini – și, totodată, o sursă vitală de proteine sănătoase pentru oameni. Dacă încă nu ți-ai delectat papilele gustative cu acest peștișor, dă-i o șansă, iar dacă l-ai încercat deja, lasă-ne să îți mai dăm câteva motive pentru care ar trebui să îl consumi cu regularitate.

Puțină istorie

Nu se știe originea exactă a sardinelor, dar se spune că au existat în număr impresionant în jurul insulei Sardinia – de unde le vine și numele. Sardinele au fost apreciate dintotdeauna de locuitorii din apropierea marilor, însă Napoleon Bonaparte le-a dat un plus de popularitate. Cum? A venit cu ideea de a face conserve cu sardine!

Valoare nutriţională

Știai că o conservă de sardine poate avea la fel de mult calciu precum două pahare cu lapte?

Sardinele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, proteine și aminoacizi. De exemplu, 149g sardine reprezintă o porție sănătoasă de vitamine B3, B12, D, seleniu, fosfor, calciu, fier, sodiu. În plus, aceeași cantitate oferă 36.68g de proteine.

Nu te feri de conserve – chiar dacă sardinele sunt o specie perisabilă, te vei bucura de proprietățile lor pe termen lung dacă le consumi conservate. În plus, pe lângă faptul că sunt bogate în nutrienți, spre deosebire de alți pești, sardinele sunt mai puțin contaminate cu mercur și alte substanțe chimice.

Oferă suplețe pielii

Tuturor ne place să avem o piele suplă, care radiază, motiv pentru care cheltuim sume uriașe pentru cosmetice sau tratamente de înfrumusețare. Cu toate acestea, multe dintre încercările noastre aduc efecte adverse și o gaură în portofel, când, da fapt, ‚cheia’ e în alimentație și în modul în care avem grijă de starea noastră de spirit. Datorită conținutului de vitamine și minerale, sardinele ajută la reducerea inflamației în organism și la menținerea unui look tânăr.  

Excelente pentru un sistem imunitar puternic

Datorită numărului mare de substanțe benefice organismului uman, sardinele sunt un produs ideal, îmbunătățind sistemul imunitar – scutul organismului împotriva „răufăcătorilor” care vor să te îmbolnăvească: virusuri, bacterii etc. Cercetările au arătat că uleiul extras din sardine poate mări numărul de celule responsabile de sistemul imunitar, ceea ce le face și mai atractive pentru consum.

Un ajutor în curele de slăbire

Consumând sardine îți ajuți metabolismul să fie mai rapid și să ardă mai repede grăsimile. În combinație cu un program de sport, mâncarea te ajută, practic, să ai corpul pe care care ți-l dorești. Dacă ai în plan să pierzi câteva kilograme sau doar să te menții în formă, atunci e obligatoriu să introduci sardinele în dietă.  

Cum să le mănânci?

  • Călește fâșii de ardei roșu cu usturoi zdrobit, adaugă o conservă Eva sardine în ulei vegetal  și toarnă compoziția peste o porție de paste.
  • Zdrobește conținutul unei conserve Eva sardine în sos tomat și amestecă-l cu câțiva cartofi fierți. Adaugă puțin pătrunjel tocat și ai o gustare delicioasă!
  • Adaugă peștișorii dintr-o conservă Eva sardine în ulei vegetal cu lămâie în mixul preferat de salată sau pe un blat de pizza făcut în casă.

S de la Sardină vine de la Super-peşte și de la Sănătate!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *