Noutati, Sanatate

Îmbunătățește-ți circulația sanguină cu 2 tratamente balneo-spa

Suferi de probleme circulatorii? Nu ești singura persoană! Problemele de circulație a sângelui afectează multe femei – 4 din 10 se plâng de tulburări de circulație venoasă – dar, nici bărbații nu sunt ocoliți. Îmbunătățește-ți circulația sanguină cu 2 tratamente balneo-spa.

       Circulația deficitară este o problemă comună la femeile de vârstă mijlocie. Varicele, edemul și greutatea sunt doar câteva dintre simptomele care caracterizează această patologie reală. Circulația proastă a sângelui poate fi favorizată de un stil de viață sedentar, căldura pe timpul verii, dar și căldura excesivă din casele supraîncălzite pe timpul iernii, obiceiul de a purta haine și/sau cizme prea strâmte, călătoriile cu avionul, consumul excesiv de sare. În plus, fumatul și alcoolul pot afecta circulația sanguină, la fel ca și vârsta.

Ce este circulația și cum funcționează?

       Circulația sângelui este mecanismul complex prin care sângele este pompat, transportat și distribuit în tot corpul. Circulația sângelui utilizează anumite structuri, în primul rând inima, care acționează ca o pompă, și o rețea complexă de vase de sânge, inclusiv artere, vene și capilare. Inima pompează sângele prin vasele de sânge, transportându-l către diferite părți ale corpului, în timp ce sistemul limfatic ajută la eliminarea toxinelor din sânge și este o parte esențială a sistemului imunitar.

Îmbunătățește-ți circulația sanguină cu 2 tratamente balneo-spa

       O circulație proastă include o serie de tulburări care afectează sistemul circulator, care pot afecta atât circulația arterială, cât și cea venoasă.

Unele dintre principalele simptome asociate cu circulația sanguină deficitară includ:

  • Picioare și brațe reci la atingere sau o senzație de amorțeală din cauza circulației reduse a sângelui în zonele periferice ale corpului;
  • Edem (umflături) la nivelul picioarelor, gleznelor sau mâinilor
  • Furnicături, amorțeală sau senzație de „înțepături și ace” la nivelul extremităților;
  • Oboseală și slăbiciune din cauza scăderii alimentării cu oxigen și nutrienți a țesuturilor;
  • Crampe musculare sau contracții involuntare ca urmare a reducerii aportului de sânge și oxigen;
  • Apariția venelor varicoase.

       Partea bună? În zilele noastre, există remedii și tratamente extrem de eficiente, capabile să îmbunătățească problema circulației sanguine, înainte de a deveni cronică.

Ce soluții ai la îndemână?

       Pe lângă adoptarea unei diete sănătoase și mișcare regulată, există și unele tratamente din zona balneo și spa care îți vin în ajutor.

Electroterapia sprijină sistemul circulator

Corpul uman conține în medie 60% apă, ceea ce îl face un conductor foarte bun al curentului electric. Electroterapia utilizează diferite tipuri de curenți electrici pentru a influența funcția țesuturilor electroconductive în corpul uman. Nervii și mușchii sunt tratați cel mai bine cu ajutorul curentului electric. Și țesuturile conjunctive pot fi afectate benefic de electroterapie.

       „Curenții utilizați în scop curativ au fost atent testați, astfel că siguranța și eficiența acestora au fost demonstrate. Folosim curenți direcți sau alternativi (de joasă, medie sau înaltă frecvență) în funcție de efectul pe care trebuie să-l obținem. În afară de curenții utilizați cel mai frecvent (amintiți mai sus), există multe alte tipuri, iar aplicarea acestora se face în funcție de expertiza și la discreția medicilor și a fizioterapeuților din zona spa.”, explică dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina, medic balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Care sunt beneficiile electroterapiei?

       „Curenții electrici aduc modificări caracteristicilor electrice ale țesuturilor afectate, provocând astfel diverse efecte curative: suprimarea durerii, relaxarea sau stimularea mușchilor, relaxarea țesuturilor rigide, îmbunătățirea circulației sângelui, reducerea tumefierii, îmbunătățirea imunității, ameliorarea inflamației. Efectul de precizie al electroterapiei depinde de calitatea curentului – modularea frecvenței sau a amplitudinii, intensitatea acestuia etc.”, punctează medicul balneolog.

Diatermia cu unde scurte dă un boost circulației

       Știi ce presupune această procedură? Află că, „undele electromagnetice de înaltă frecvență cu o lungime de undă scurtă emise de aparat sunt transformate în căldură în organism. Electrozi speciali sunt plasați pe părțile opuse ale zonei tratate sau un cablu special bine izolat este înfășurat în jurul unui membru pentru a genera un câmp electromagnetic mare. În funcție de prescripția medicală, curenții de înaltă frecvență pot fi aplicați continuu sau în impulsuri. Curenții electrici de înaltă frecvență nu irită pielea, mușchii sau nervii, precum curenții de frecvență joasă sau medie utilizați în electroterapie.”, explică dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina.

Undele scurte stimulează circulația sanguină

        „Efectul de încălzire al undelor scurte îmbunătățește circulația și fluxul sanguin către țesuturi, dar stimulează și funcția sistemului imunitar, luptând astfel împotriva inflamațiilor. În plus, scade nivelul de zahăr din sânge – acest efect persistă timp de câteva ore. În general, efectul de vindecare al diatermiei cu unde scurte persistă aproape 48 de ore, astfel încât procedura se efectuează o dată la două zile.”, mai adaugă medicul specialist al bazei de tratament Ensana.

Vrei să încerci?

       E bine să știi că procedurile de electroterapie sunt efectuate de specialiști: fizioterapeuți sau asistente medicale.  Procedura durează câteva minute (până la 20), doar curentul continuu are nevoie de un timp destul de lung pentru a acționa (între 30 și 60 de minute). De asemenea, tratamentul pe bază de electroterapie poate fi combinat cu ultrasunete, procedura fiind mai eficientă dacă este efectuată într-o serie de aplicații. Evident și absolut obligatoriu: Frecvența și durata aplicațiilor trebuie să fie prescrise de către un medic, precum și tipul exact de curent, metoda de aplicare a acestuia etc. Unii curenți sunt aplicați cu ajutorul unor electrozi de placă plasați în teci de protecție umede pe piele și fixați cu curele, în timp ce alții sunt mai bine folosiți cu electrozi cu ventuză, de tip stilou sau cu buton. Efectul de vid produs de ventuze poate alterna, astfel încât un micromasaj al țesutului subiacent să îmbunătățească circulația și fluxul de oxigen în acesta.

Te așteptăm la Sovata să-ți recapeți sănătatea și buna dispoziție!

https://ensanahotels.com/ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *