Frumusete, Noutati

Beneficiile apei termale în tratamentele faciale

 Pură, lejeră, apa termală este un adevărat aliat pentru piele, un elixir natural. Ceea ce o face atât de specială și o îmbogățește cu substanțe benefice organismului este calea pe care o parcurge înainte de a ajunge în subsol. Pe drumul de la sursă la suprafață, de fapt, apa trece prin soluri și roci și aici colectează toate vitaminele și mineralele care o fac unică. Iată care sunt beneficiile apei termale în tratamentele faciale.

       Astfel că nici nu e de mirare că apa termală este unul dintre cele mai folosite remedii de înfrumusețare de către femei. Hidratarea, oxigenarea și hrănirea pielii sunt printre cele mai cunoscute efecte ale utilizării acestei ape magice. Acest elixir natural care curge din adâncurile pământului învăluie corpul cu beneficii incredibile, pe care e musai să le cunoști.

Beneficiile apei termale în tratamentele faciale

Dar care sunt proprietățile care o fac un elixir pentru piele? Iată cum poate contribui apa termală la bunăstarea feței:

Hidratantă și revigorantă

       Așa cum amintit, apa termală contribuie la hidratarea și reîmprospătarea pielii, ajutând la menținerea echilibrului de umiditate și prevenirea deshidratării pielii feței.

Efect calmant și antiinflamator

       Apa termală poate ajuta la calmarea iritației pielii și la reducerea inflamației. Un ajutor prețios pentru pielea sensibilă.

Protecție antioxidantă

       Datorită prezenței mineralelor, cum ar fi seleniul, apa termală ajută la contracararea daunelor cauzate de radicalii liberi. Atunci când este aplicată în mod regulat pe pielea feței, aceasta o poate proteja de influențele nocive ale mediului și de semnele îmbătrânirii, promovând un aspect tânăr și sănătos

Beneficii chimice

       Proprietățile apei termale sunt determinate în principal de compoziția sa chimică. Conține microorganisme, săruri minerale și gaze în cantități diferite. De exemplu, prezența sulfului, iodului, clorului, potasiului, fierului sau cuprului conferă beneficii specifice. Calciul hidratează și purifică pielea, siliciul are o acțiune anti-îmbătrânire și tonifiere, în timp ce zincul calmează pielea iritată. Pentru regenerarea pielii, apa termală îmbogățită cu magneziu și mangan este ideală.

Unde poți beneficia de proprietățile apei termale?

       Situată într-o zonă pitorească a României, Băile Herculane este o stațiune balneară cu o istorie bogată și ape termale benefice pentru sănătate. Băile termale din Herculane sunt un adevărat dar al naturii, apa de aici conținând o varietate de minerale, inclusiv clorurosodice, calcice, saline și sulfuroase.

       Mineralele din apa termală din Herculane, împreună cu conținutul ridicat de siliciu oferă o serie de beneficii pentru piele: o pot netezi și hidrata.

Rolul și beneficiile apei termale în tratamentele faciale

       Un aspect foarte important ce trebuie punctat: compoziția fiecărui izvor termal din Băile Herculane este diferită. În principal, aceste ape au cu conținut ridicat de hidrogen sulfurat, dar există și izvoare saline a căror apă termală are o mineralizare medie, ideală pentru tratamente cosmetice. La Herculum Spa, baza de tratament din cadrul Bacolux Afrodita Resort, tratamentele faciale cu apă termală se găsesc sub forma produselor marca Ivatherm. Aceste tratamente sunt concepute pentru a curăța în profunzime tenul expus la poluare și au efecte hidratante, calmante și reparatoare.

       Atuul produselor dermato-cosmetice Ivatherm? Ei bine, acestea combină tradiția cu inovația prin utilizarea apei termale de Herculane și a celor mai noi ingrediente cosmetice.

       „Apa termală Herculane este esența tratamentelor noastre faciale. O apă pură care izvorăște de la o adâncime de 2000 m, într-un mediu ferit de poluare urbană sau industrială, și care este colectată la ieșirea din stâncă. Concentrațiile ridicate de minerale și oligoelemente esențiale pentru sănătatea pielii fac ca această apă termală să fie una unică. Aceasta conține calciu, cupru și magneziu, cu proprietăți antiinflamatoare și antialergice, mangan și seleniu, ce acționează împotriva radicalilor liberi și, nu în ultimul rând, zinc și fier, cu rol lor în procesele de vindecare ale organismului.”, ne informează dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

       Apa termală de la Herculane este ideală pentru tenurile sensibile și pentru cele expuse mereu poluării. Efectul? Le echilibrează și le protejează împotriva îmbătrânirii. Totodată, tratamentele faciale ce utilizează apa termală Herculane curăță delicat tenul, dar în profunzime. De asemenea, îl hidratează, oferind o senzație de răcoare și un aspect absolut radiant.

       În concluzie, apa termală este un aliat prețios pentru frumusețea și sănătatea pielii, atât din punct de vedere estetic, cât și terapeutic, de care e musai să beneficiezi și tu.

Te așteptăm la Băile Herculane pentru un răsfăț complet al tenului și o stare de bine generală! Vei avea ocazia să descoperi terapiile cosmetice faciale, precum și ritualurile corporale de la Herculum Spa cu apă termală Ivatherm: Ivatherm Body Hidratare intensă, Lifting by Ivatherm, Ivapur sau Ivatherm for Him.

https://www.afroditaresort.ro/
https://www.dianaresort.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *