Sanatate

Tu stii de ce are nevoie pielea bebelusului tau?

baby_Bephantene

Bucuria de a fi parinte vine, pe langa sentimentul de implinire, la pachet cu o mare responsabilitate si cu provocari, care mai de care mai solicitante. Pentru ca pielea este cel mai mare organ al corpului, iar cea a bebelusilor este cu mult mai sensibila decat a adultilor, este vital sa acorzi o atentie deosebita produselor pe care le folosesti pentru ingrijirea celui mic. Nu lasa nimic la voia intamplarii, fii selectiva si alege produsele care ofera o garantie a calitatii ingredientelor si a modului de fabricatie. Pielea copilului este fragila, nu se poate apara impotriva agresiunilor, se irita si se inroseste usor. Parfumurile, colorantii sau detergentii pot provoca aparitia uscaciunii si a eruptiilor cutanate.

Elimina din fasa iritatiile cauzate de scutec             

Iritatia de scutec poate aparea din mai multe motive, cel mai adesea fiind produsa de gradul mare de umiditate din scutec. Si copiii tratati cu antibiotice sunt expusi acestui risc, deoarece acestea favorizeaza dezvoltarea fungilor. Daca te confrunti cu o astfel de problema la copilul tau, trebuie sa lasi zona afectata descoperita cat mai mult timp, pentru ca pielea celui mic sa respire, grabind vindecarea leziunilor. O vorba de aur spune ca „e mai bine sa previi, decat sa tratezi”. Prin urmare, iti recomandam sa folosesti produse care previn iritatiile cauzate de scutec.

Datorita protectiei ridicate pe care o ofera, a componentei hipoalergenice si a lipsei compusilor chimici toxici, Bepanthen Unguent este la ora actuala cel mai folosit produs de pe piata, fiind extrem de eficient in protejarea pielii impotriva cauzelor iritatiei de scutec. Prin intermediul lanolinei, Bepanthen Unguent asigura actiunea exterioara, amplificand functia de bariera naturala a pielii, in timp ce prin componenta activa pantenol (pro-vitamina B5) actioneaza din interior si accelereaza procesul de vindecare.

unguent1-450x350

Somnul vine mai lesne dupa o baita calda

Pentru ca somnul bebelusului pare sa vina mai lesne dupa o baita calda, aceasta a devenit pentru multe mamici un adevarat ritual nu doar de igiena, ci si de relaxare. Este important de stiut faptul ca sampoanele si gelurile de baie destinate bebelusilor sunt concepute pentru spalare zilnica, deci nu ar trebui sa afecteze pielea.. Fii atenta la ingrediente, deoarece unele dintre ele pot contine SLS, o substanta toxica alergena care patrunde foarte usor prin piele si provoaca iritatii.Evita sampoanele si gelurile de baie cu arome puternice, care pot irita mucoasa nazala a celui mic. Si sapunul pentru bebelusi trebuie sa aiba un Ph neutru, sa nu usuce pielea si sa nu aiba miros. Nu uita de urechi si de zona ombilicala cand ii faci baie celui mic. Curata-i urechile cu coltul prosopului, fara sa patrunzi in conductul auditiv. Verifica si zona din spatele lor, care poate fi afectata de roseata si deshidratare. La nou-nascut, pe langa ingrijirea din timpul baitei, curatarea cicatricii ombilicale se face zilnic, cu alcool medicinal..

Hidratarea exterioara a pielii este la fel de importanta ca si hidratarea interioara

Dupa baie, trebuie sa hidratezi corpul si fata bebelusului cu o crema, un ulei sau lapte de corp. Cremele pentru cei mici sunt foarte fine, le protejeaza pielea de substantele poluante si calmeaza iritatiile. Ai grija ca acestea sa nu contina alcool sau parabeni si incearca sa le alegi pe cele care se absorb rapid. Fa-i un masaj delicat bebelusului pana cand produsele hidratante patrund complet in piele, pentru a il relaxa si pregati de somn. Masajul este un mod foarte bun de a comunica cu el si de a-i transmite dragostea ta, avand numeroase beneficii pentru sanatate: contribuie la fortificarea sistemului imunitar, detoxifierea organismului, imbunatatirea respiratiei, stimularea digestiei, preintampinarea constipatiei si inlaturarea colicilor, tonifierea musculara si elasticitatea tegumentara.

Plimbarile in parc in sezonul cald sunt sanatoase daca ai grija la protectia solara

O crema de protectie solara este necesara atunci cand il scoti pe cel mic afara, chiar daca vremea nu este foarte insorita. Aplica o crema de protectie solara pe zonele expuse la soare la fiecare 2 ore sau chiar mai des daca bebelusul transpira. Crema cu factor de protectie pentru bebelusi apara pielea in mod delicat, pentru ca nu contine alcool, parabeni, parfum si coloranti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *