Sanatate

Tinerete fara batranete si viata mereu cu energie

Cutting-Vegetables-iStock

Cromul, secretul meu

Fiecare dintre noi isi doreste sa ramana tanara cat mai mult timp. Si mai stim ca nivelul de energie e un indicator foarte bun al starii interioare sau, mai exact, al gradului de tinerete.

Stiai ca unul dintre mineralele, adesea ignorate, care ajuta la incetinirea proceselor degenerative specifice varstei a treia si in furnizarea de energie si vitalitate a corpului este…cromul?

Si mai stii ca, daca vrei sa te mentii tanara sau sa-ti cresti vitalitatea, atunci e important sa ai in vedere aprovizionarea cu crom a organismului? De ce? Pentru ca incepand cu 20 de ani, resursele de crom ale organismului se epuizeaza intr-un ritm accelerat.

Beneficiile cromului

– controleaza nivelul insulinei – cromul creste puterea insulinei de a prelucra zaharul, ceea ce face ca nivelul ei din sange sa scada. Insa, in lipsa unei cantitati adecvate de crom, e nevoie de 10 ori mai multa insulina pentru a prelucra zaharul, ceea ce se traduce prin pericol de ateroscleroza si diabet.

– normalizeaza nivelul zaharului din sange – un nivel crescut de zahar in sange inseamna diabet la orizont – iar cromul poate cobori nivelul de zahar, ceea ce va face ca si pofta de dulciuri sa scada (lucru care e foarte benefic cand vine vorba de slabit si de lupta noastra cu ispitele dulci). De asemenea, un nivel scazut de zahar in sange poate fi o problema serioasa iar cromul poate regla si aceast aspect. Iar pentru cei care vor sa scape de kilogramele in exces, vestea buna e ca acest mineral potoleste si pofta de mancare.

– previne bolile de inima – sunt studii care au aratat ca majoritatea deceselor cauzate de boli cardiovasculare sunt cauzate si de existenta unui nivel scazut de crom in aorta.

– franeaza instalarea semnelor imbatranirii – prin cresterea nivelului celui mai important hormon anti-imbatranire, si anume DHEA (dehidroepiandrosteron).

Surse naturale de crom

O alimentatie bogata in crom inseamna sa ai in frigider brocoli, cartofi, orz, creveti, cereale intergrale (fara zahar, desigur), ciuperci, drojdie de bere etc. Cu toate acestea, cea mai mare partea a cromului din alimente nu e bine absorbita, asa ca indicat e sa luam suplimente organice, biologic active cu picolinat de crom. Si nu uita ca cel mai mare hot de crom este zaharul!

Asadar, fa din cand in cand o cura cu crom si bucura-te de tinerete, sanatate si vitalitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *