Noutati, Tu ce mananci azi?

Supă-cremă de cartofi dulci. O aromă de neuitat.

Ai mâncat vreodată supă-cremă de cartofi dulci? Cartofii dulci sunt bogați în antioxidanți, care acționează în organism prin prevenirea problemelor inflamatorii, cum ar fi astmul, artrita, guta.

Sunt o sursă excelentă de carbohidrați pentru cei care au probleme cu nivelul zahărului din sânge. Pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și pot astfel preveni condiții precum rezistența la insulină. Și acestea sunt doar câteva motive pentru a consuma cartofi dulci.

Preparare: 25 minute

Fierbere: 35 minute

450 g cartofi dulci

1 ardei gras galben

1 ceapă

1 cățel de usturoi

1 lingură unt

1 linguriță boabe de coriandru măcinate

75 g cremă de cocos

850 ml supă de legume

Sare

Piper

Tabasco

Fâșii de mentă

Pregătești supă-cremă de cartofi dulci așa:

Decojești cartofii dulci și îi tai mărunt. La fel procedezi și cu ardeii grași. Toci ceapa și usturoiul și le călești în unt. Adaugi coriandru, cartofii dulci și ardeiul gras și le călești timp de 5 minute. Torni supa, acoperi vasul și lași să mai fiarbă înăbușit timp de 30 de minute.

Pasezi supa, folosindu-te de un blender, și înglobezi crema de cocos. Dai în clocot și potrivești gustul de sare și piper. Pentru servire, poți folosi fie pahare termorezistente, fie boluri. Ornezi supa cu câteva picături de tabasco și cu fâșii de mentă sau frunzulițe de pătrunjel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *