Snacks-uri pe care le poti face in casa

 

Din secretele femeilor: “ne plac crantanelele”

Da, o fi parand ostentativ faptul ca majoritatea doamnelor si domnisoarelor petrec mai mult timp la raion citind fiecare dintre ingredientele pe care le contine o punga de chips-uri sau snacks-uri, insa, adevarul e ca dupa insiruirea de E-uri de la ingrediente…ti se cam taie pofta. Nu doar barbatii prefera “ceva de rontait” alaturi de bere sau un pahar de vorba. Doar ca, grija fata de sanatate (si, de ce nu, si silueta) revine aproape intotdeauna femeilor.

Dar, de ce sa te privezi de placerea nevinovata de a rontai ceva in timpul unui film cand e atat de simplu (si sanatos) sa le faci chiar tu, acasa? Si chiar mai ieftin.

Bagheta fermecata cuVegeta

De exemplu, e de ajuns o simpla bagheta (din paine neagra, paine cu seminte sau chiar clasica bagheta frantuzeasca) ca sa iti prepari rapid un bol de bakerolls. Nu e nevoie sa fi trecut prin preselectia de la master-chef ca sa tai painea in rondele relative subtiri, sa le ungi cu foarte putin ulei (poate ai chiar un ulei spray?) iar apoi sa le asezi confortabil intr-o tava – peste hartia de copt – si sa le lasi sa leneveasca in cuptor la 150C, timp de 10 minute. Le intampini apoi generos cu puțina Vegeta clasic – si pe o parte si pe cealalta si…voila, sunt gata sa fie devorate. Ah si in caz ca te pricopsesti cu bakerolls-uri ramase peste noapte – desi e putin probabil – poti oricand sa le transformi in crutoane. Cat despre crutoane – sunt de nerefuzat, in orice situatie; inecate in ciorbe sau infrumusetand salatele.

Cum sa nu-i refuzi pe cei mici cand vor ceva de rontait?

Daca in cazul adultilor se mai incalca regulile privind snacks-urile – ei bine, cand vorbim despre prichindei – nu ne putem abate de la regula sanatatii. Si totusi, dulciuri nu, chips-uri nu, atunci care le mai e rasfatul? Poti incerca (si ai sa reusesti) o reteta rapida de chipsuri homemade. Ai nevoie de cativa cartofi – de preferat ar fi sa-i alegi pe cei care au o forma cat mai ovala – pe care ii cureti si ii speli bine-bine de toate pacatele de a fi atat de faimosi. Cartofii se taie in felii subtiri de tot si apoi se usuca atent intr-un prosop. Intre timp le pregatesti un jacuzzi relaxant cu ulei de floarea soarelui incalzit cam pe la 90 de grade. Lasa-i sa se rasfete aproximativ 4-5 minute in timp ce creste temperatura uleiului iar cartofii devin aramii si seducatori. Dupa ce sunt scoase din ulei, chips-urile homemade sunt asezate pe prosoape de hartie si presarate cu Vegeta clasic ca sa-si atinga apogeul gustului.

Abia acum incepe “lupta” pentru ca nazdravanii tai vor fi cuceriti instantaneu de festinul rontaielii. Pregateste-te sa le faci fata, fa-ti stocul la Vegeta clasic.

Ce ne facem cu musafirii pretentiosi?

Cu prietenele sau prichindeii o mai scoti la capat dar cu musafirii mai…pretentiosi ce te faci? Nu intra in panica – pentru astfel de momente exista oricand aperitivele de tip bruschete. Aceeasi bagheta magica usor rumenita in prajitorul de paine (atentie sa nu o arzi) o stopesti cu putin ulei de masline iar apoi o infofolesti in rosii taiate cuburi si “machiate” cu nitel busuioc. Nu uita de Vegeta clasic, doar vrei ingredientul secret si victoria garantata. De indata ce le-ai condimentat sunt gata de…savurat. Fireste, poti sa spui ca le-ai preparat dupa o reteta italieneasca, dar musafirii vor fi prea ocupati cu devoratul deliciilor colorate ca sa-ti mai puna vreo intrebare.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *