Primavara aceasta mancam natural!

Pentru ca tot mai des ne confruntam cu probleme de timp si alegem cea mai la indemana alternativa in locul celei  mai sanatoase, Chef Liviu Balint iti propune sa nu renunti la obiceiurile tale sanatoase de alimentatie ci, mai degraba, sa alegi inovatia si creativitatea in bucatarie.

Primavara ne rasfata cu miresme proaspete, verdeturile abunda in piete, legumele ne zambesc colorate de pe rafturi si ne imbie ademenitor sa le luam acasa. De ce n-am face-o? Chiar daca n-ai timp sa treci pe la piata atat de des precum ai vrea, poti sa sa te aprovizionezi in weekend (sau in orice alta zi libera pe care o ai) si sa optezi pentru gatitul eficient, acasa. Este mult mai sanatos decat sa alegi mancarea de tip fast food.

Sezonul acesta se “poarta” mancarea gatita rapid si ingredientele alese pe spranceana, iar Chef Liviu Balint da tonul acestui stil, pentru ca iti propune sa alegi niste ingrediente simple – dar care impreuna pot da un rezultat grandios. Nu intra in panica, nu trebuie sa cuceresti juriul, trebuie doar sa-i rasfeti pe cei dragi si  asta vei reuși cu siguranta.

Reteta primaverii vine in culori pastelate si seduce instantaneu!

Carismaticul nostru Chef iti propune sa incerci dovelacul placintar de indata ce s-a imprietenit cu ceapa si crema de branza. Dar stai, mai e ceva. Reteta va atinge apogeul gustului doar daca o ornezi cu seminte de dovleac coapte in cuptor si parfumate cu ulei trufat, apoi asezonate cu bacon crocant.

De ce ai nevoie, daca gatesti pentru doua persoane? (in cazul in care se anunta si alti musafiri, orienteaza-te si dubleaza cantitatile. Totusi, daca incerci reteta pentru prima oara, ar fi mai bine sa respecti pe cat posibil cantitatile propuse de Chef Liviu Balint).

Asigura-te ca ai in bucatarie: 300 g dovleac placintar ; 100 g cartofi; 70 g ceapa; condimente. Sa nu-ti lipseasca nici: 60 g unt; 50 g smantana pentru gatit; 10 g sare; 150 g de bacon; aproximativ 5 g ulei de trufe si, bineinteles 10 g de seminte de dovleac.

Dovleacul placintar se curata, se spala si se taie cubulete de marimea unui deget. Ia fiecare bucata de dovleac si imbrac-o intr-o fasie subtire de bacon, apoi aseaza toate bucatile intr-o tava bine unsa cu unt. Le lasi la cuptor pana cand bacon-ul se rumeneste si aromele te imbie spre degustare. Intr-un alt vas calesti putin ceapa, adaugi cartoful razuit, smantana pentru gatit si condimentezi totul. Poti completa cu apa, daca timpul de gatire al cartofului este mai mare. Ideal ar fi ca toata aceasta compozitie sa scada pana se omogenizeaza sosul, iar cartofii se rumenesc nitel.

Sa nu uitam de semintele de dovleac – pe care le pui pur si simplu intr-o tava (ne-unsa) si le lasi la cuptor cateva minute, cat sa capete aroma aceea delicioasa. Le stropesti cu putin ulei de trufe si – cand acestea sunt gata, le folosesti pentru a decora bunatatile deja preparate. Lasa aromele sa se imbine delicat inainte sa degusti din fiecare. Timpul de gatire nu este mare, iar ingredientele sunt usor de gasit si nu sunt pretentioase la preparare.

Da-ti voie sa gusti aromele primaverii!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *