Noutati, Sanatate

Nămol și apă sărată de Techirghiol pentru un restart de vară

Natura e măreață și veșnic darnică. Și la fel cum spunea marele filozof al Greciei Antice,  Aristotel, ”ea nu face niciodată nimic fară motiv!.

Lacul Techirghiol este unul dintre cele mai de preț daruri oferite de natură. Situat în Eforie Nord, lacul ne cadorisește în fiecare zi cu două inestimabile remedii pentru sănătate: apă sărată și nămol sapropelic

Nămolul de Techirghiol este cel mai bun nămol din lume!

Supranumit și “Aurul Negru”, nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol are beneficii miraculoase pentru sănătate. Acesta este compus din substanțe formate în mod natural, în urma unor procese geologice, iar dr. Mihaela Cucu, Director medical al ANA Aslan Health SPA – Eforie Nord, confirmă:  “Recunoscută încă de pe vremea romanilor, peloidoterapia, sau terapia cu peloide sau nămoluri, este plurifactorială și acționează prin mecanisme complexe. Efectele benefice apar imediat, cât și în timp, prin modificarea capacității adaptive generale a organismului. Acestea acționează la nivelul aparatului cardio-vascular, la nivelul sistemului nervos central și vegetativ, imunologic și endocrin”.

Despre nămol, numai de bine

 Atuurile terapiilor cu nămol nu se opresc aici, pentru că ele sunt surprinzătoare. Nămolul ajută la:

•           Stimularea circulației periferice, la finețea mecanismelor de termoreglare și răspunsul imun nespecific prin bariera cutaneo-mucoasă și celulele dendritice din piele;

•           Detoxifiază și exfoliază prin masaj, dar și purifică și hidratează pielea;

•           Alină durerile de spate și pe cele articulare.

  • Reduce contracturile musculare;

•           Elimină oboseala, crește tonusul psihic și vitalitatea.

Știai oare că Lacul Techirghiol este cel mai mare și cel mai sărat lac salin din România? Da, și acest mic mare detaliu face diferența. “Cu o salinitate ridicată de 80-90 grame/litru, apa din Lacul Techirghiol este extrem de bogată în minerale și oligoelemente precum magneziu, brom, calciu potasiu, mangan și bor.”, punctează dr Cucu de la Ana Aslan Health Spa – Eforie Nord. ”Apa este foarte sărată și de aceea ea poate fi folosită doar în cure externe, pentru băi reci sau calde. Apa își exercită efectul terapeutic prin temperatura și compoziția sa chimică, stimulând mecanismele de termoreglare și reacțiile adaptive. Densitatea crescută a apei de lac determină o forță arhimedică mai ridicată decât a apei simple, cu o senzație accentuată de descărcare a greutății corpului cufundat în ea. Această caracteristică îi conferă beneficii importante în recuperarea diferitelor afecțiuni ale mușchilor și articulaților, prin programe de exerciții fizice în apă”, încheie specialistul în balneologie de la ANA Aslan Health SPA.

Dacă te afli în căutarea unui loc în care să îți încarci bateriile, unde să găsești și o doză bună de sănătate, optează pentru pachetul HEALTH BREAK de la ANA Hotels Health SPA, Hotel Europa. Ai la dispoziție masaje, oncțiuni cu nămol, aquagym sau kinetoterapie, toate cu scopul de a elimina tulburările de somn, mobilitatea articulară limitată de sedentarism sau hipertensiunea arterială.

Oferta completă o regăsești aici: https://www.anahotels.ro/europa/ro/exclusive-offers.html.

Hai să te bucuri de mare, de soare și de nămol. Hai la Eforie Nord!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *