Sanatate

Fructele lunii iunie

 Luna iunie este perioada cand incep sa se coaca primele fructe de vara, iar pietele sunt invadate de culori si parfumuri. Daca preferi sa le culegi din propria gradina decat sa le alegi de pe tarabele pietelor, Jardina.eu iti ofera o gama variata de arbusti si pomi fructiferi din soiuri renumite si foarte apreciate de catre cunoscatori, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio gospodarie cu pretentii!

 

Visinele, medicamentul din copac

jubileu-de-erd1Cu un gust inconfundabil, dulce-acrisor si foarte zemos, visinele reprezinta un adevarat deliciu care poate fi consumat ca atare sau intr-o multime de preparate dulci. Daca vrei sa beneficiezi de efectele miraculoase ale acestor fructe asupra sanatatii, opteaza totusi pentru consumul lor in stare proaspata in defavoarea tartelor sau a compoturilor. Visinele actioneaza in organismul nostru ca niste adevarate medicamente care combat depresiile, insomniile si migrenele, elimina kilogramele in exces, ajuta la refacerea tesutului muscular si previn afectiunile cardiace.

Sunt recomandate diabeticilor, deoarece au un continut mai mare de acizi organici, antociani si beta-caroten, dar mai putine zaharuri si acid ascorbic decat ciresele. Mai mult, aceste fructe contin betacaroten, un adevarat elixir al tineretii, care protejeaza vederea si mentine elasticitatea pielii, prevenind formarea ridurilor. De asemenea, antioxidantii din visine lupta impotriva radicalilor liberi, impiedicand imbatranirea prematura a celulelor. Ia-ti portia zilnica de sanatate din visinul Jubileu de Erd de pe Jardina.eu, care te va cuceri cu frumusetea si gustul inconfundabil al fructelor bordo inchis, de forma sferica! Pulpa este tare, are un gust dulce acrisor si un sambure mic. Pomul este de vigoare mijlocie, cu coroana sferica, iar maturitatea de recoltare are loc la mijlocul lunii iunie.

 

Coacazele, deliciul dulce acrisor

Coacazele rosii sunt gustarea perfecta intr-o zi calduroasa de vara, iar daca vrei sa le indulcesti gustul acrisor, le poti consuma cu putina jonkheers-van-tets1miere de albine. Sunt bogate in vitamina C, care ajuta la intarirea organismului, au un efect detoxifiant, combat radicalii liberi, previn afectiunile cardiace, decongestioneaza sinusurile si vindeca infectiile respiratorii cronice. Consumate inainte de mese, fructele au o actiune tonica asupra stomacului, iar dupa mese au un efect digestiv.

Incearca coacazul rosu Jonkheer Van Tets de pe Jardina.eu, un soi obtinut in Olanda si foarte raspandit in Europa datorita productivitatii ridicate. Este rezistent la ger si boli si se adapteaza in majoritatea zonelor de campie si munte. Formeaza un ciorchine foarte lung, din 12-14 bace mari, de culoare rosu inchis. Se bucura de o inflorire timpurie, iar fructele se matureaza in a doua decada a lunii iunie.

In cosmetica, acestea sunt foarte eficiente pentru cuperoza, deoarece fluidifica sangele, regleaza tensiunea si normalizeaza circulatia. Ceaiurile din frunze pot fi folosite sub forma de comprese pentru ranile si leziunile severe, grabind procesul de vindecare. Uleiul din seminte de coacaz rosu stimuleaza memoria datorita continutului ridicat de acid alfa-linolenic si acid stearidonic, esentiali pentru dezvoltarea si buna functionare a creierului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *