Noutati, Sanatate

Bolile respiratorii se vindecă cu aerosoli cu apă sulfuroasă

România. Valea Cernei. Băile Herculane.16 izvoare naturale cu apă termominerală sunt înșirate pe o distanță de 4 km, de-a lungul râului Cerna.

La care se adaugă un foraj de mare adâncime, care a scos la suprafață un izvor propriu care alimentează bazele de tratament ale hoteluri Diana Resort și Afrodita Resort & Spa.

Cel mai important factor curativ natural, care a creat renumele Băilor Herculane îl constituie izvoarele termale cu apă termosulfuroasă și cele clorurosodice radioactive.

Sulf viu

Sulful termal din apele termominerale din stațiunea Băile Herculane este un sulf solubil, dizolvat în apele termale de mare adâncime, cu o mare putere de pătrundere și de difuziune în organism în timpul îmbăierii. .Pe drept cuvânt, marele nostru clinician și balneolog, părintele balneologiei clinice românești, prof. dr. Marius Sturza, a denumit sulful termal conținut de apele termominerale din Herculane sulf viu.

 Fără sulf, procesele fiziologice fundamentale, transformările biochimice complexe vitale și intime ale țesuturilor nu ar putea avea loc. Singurul sulf asimilat în organism este sulful neoxidat. Prin urmare, un compus al sulfului este cu atât mai activ, cu cât este mai puțin oxidat.

Sulful viu de Herculane este extraordinar în tratarea afecțiuni respiratorii (cura balneară cu aerosoli. Aici, poți scăpa de bronșite, traheo bronșite cronice, sinuzite, alergii respiratorii, astm bronșic.

În ce constă tratamentul cu aerosoli cu apă sulfuroasă?

Ei bine, acesta presupune efectuarea de inhalații printr-un aparat de aerosoli cu ultrasunete, care transformă apa minerala sulfuroasa din lichid în aerosoli. Principalul avantaj al aparatului de aerosoli cu ultrasunete este capacitatea de a transforma lichidul care trebuie administrat (apă minerală sulfuroasă sau medicamentele în formă lichidă) în particule extrem de fine, de aproximativ 5 microni, fiind astfel mult mai ușor de inhalat. Inhalarea aerosolilor ajută la eliminarea secrețiilor din plămâni. relaxează mușchii căilor respiratorii și permite astfel o mai bună oxigenare a plămânilor și crește rezistența la infecții a mucoasei căilor respiratorii.

Te așteptăm să te vindeci la Diana Resort, Băile Herculane. Află mai multe detalii despre terapii pe www.dianaresort.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *