Frumusete, Noutati

Telomerii și protecția împotriva luminii albastre, ingredientele secrete care te mențin tânără

Veșnic tânăr, sănătos și frumos? Cine nu ar vrea? O dorință greu de îndeplinit în totalitate chiar și cu bagheta magică, însă nu fără soluții. În drumul nostru spre atingerea acestui țel putem apela la tot felul de soluții menite să ne prelungească tinerețea și să ne ofere frumusețea și confortul acestei perioade a vieții. Știai că telomerii și protecția împotriva luminii albastre sunt ingredientele secrete care te mențin tânără?

       Știai că 60% din oboseala și îmbătrânirea pielii feței și conturului ochilor este cauzată de lumina albastră de la dispozitive? De ce este atât de importantă această lumină albastră? Ei bine, lumina albastră este o componentă naturală a radiației solare, face parte din lumina vizibilă (se găsește după razele UV, în spectrul luminii vizibile, cuprinsă între 400 și 500 nanometri) și este mai puțin energetică decât lumina UV, dar pătrunde mai mult la nivelul pielii și ochilor. Numită și „lumină vizibilă de înaltă energie”, lumina albastră „naturală” este emisă de soare și are efecte pozitive asupra organismului. Pe de altă parte, cea „artificială” este emisă de toate ecranele LED și are efecte nocive recunoscute.

Telomerii, salvatorii și protectorii tinereții

       Ce sunt și ce rol au talomerii? Telomerii sunt secvențe ADN găsite la capetele fiecărui cromozom. Așa-numitul ADN (acid dezoxiribonucleic) conține informațiile genetice necesare pentru reproducerea celulei. ADN-ul este învelit în nucleul celulelor, unde este grupat în structuri numite cromozomi. Fiecare cromozom conține informații genetice specifice, pe care le stochează sub formă de gene. O singură genă corespunde unei anumite întinderi moștenite de ADN și reglează sinteza anumitor proteine.

       Telomerii joacă un rol protector și sunt, de asemenea, implicați în diviziunea celulară. Este dovedit științific că dimensiunea acestor telomeri (capetele scurte ale cromozomilor) este un indicator al longevității. Ei devin mai scurți cu trecerea anilor și sunt, de asemenea, foarte sensibili la agresiunea mediului (UV, stres, poluare, fumat, alimentație etc). Concret, sarcina telomerilor este de a proteja ADN-ul de daune, pe măsură ce este copiat. De exemplu, telomerii împiedică cromozomii să se înfășoare în jurul lor sau să se recombine la capete. De fiecare dată când celulele se divid, ADN-ul se duplică și telomerii se scurtează. Când telomerii sunt prea scurți pentru a proteja ADN-ul, celulele intră într-o stare numită senescență: încetează să se dividă. Din acest motiv, scurtarea telomerilor pare să joace un rol important în procesul de îmbătrânire și în dezvoltarea bolilor degenerative. De altfel, cercetătorii au suspectat mult timp că scurtarea telomerilor se numără printre cauzele îmbătrânirii și a bolilor degenerative asociate cu aceasta.

Cercetările și tehnologia vin cu soluții

       Pornind de la cele menționate mai sus și având ca scop susținerea sănătății pielii, Uriage a dezvoltat un nou complex patentat, TELOMERS PROTECT, un extract de spirulină bogat in ficocianină. Acțiunea sa ajută la limitarea scurtării telomerilor cauzată de razele UV și lumina albastră și, în acest fel, reduce deteriorarea celulară.

Telomerii și protecția împotriva luminii albastre te mențin tânără

       De menționat, de asemenea, că laboratoarele Dermatologice Uriage au fost pionierii în protecția împotriva luminii albastre, și au păstrat această tehnologie-vedetă „BLUE LIGHT BARRIER”: un complex de ingrediente active care protejează împotriva efectelor oxidative legate de expunerea la mediul înconjurător și radiații și care protejează bariera cutanată.

       Ce soluții există? Filler, botox, acid hialuronic, peeling chimic, operații estetice, sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute tratamente pentru întinerire. Dureroase și costisitoare, ele au rezultate garantate, însă efectul este limitat, iar în unele cazuri e nevoie de o perioadă de recuperare. Și atunci, îți dorești mai mult, cauți o soluție confortabilă și cu rezultatele așteptate. Te-ai gândit vreodată ca o cremă să aibă aceleași efecte pe chipul tău?

Soluția perfectă există și face minuni!

       Gamă Age Lift de la Uriage este o linie antiaging extrem de inovatoare care asigură netezimea pielii, fermitatea trăsăturilor, volum, reducerea petelor, și în plus, oferă protecție UV. Mai mult decât atât, în gama Age Lift regăsim două patente URIAGE: BLUE LIGHT BARRIER și TELOMERS PROTECT. Una dintre vedetela gamei este serumul intensiv pentru lifting si femitate.

Uriage Age Lift este o inovație AGE LIFT – gama dermatologică de îngrijire a pielii – lifting care netezește și redă fermitatea pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru cea sensibilă. Gama AGE LIFT poate fi folosită de la vârsta de 30 de ani, iar testele clinice atestă că utilizarea produselor de două ori pe zi reduce până la 3 ori ridurile și oferă de 3 ori mai multă fermitate.

Rezultatul? 63% RIDURI – FERMITATE + 62% ELASTICITATE

       Previne și corectează semnele îmbătrânirii, pierderea fermității și lipsa de volum, aducând pielii vitalitate și luminozitate. Conține ingrediente active concentrate anti-îmbătrânire ce acționează sinergic. Acest ser intensiv pentru lifting și fermitate acționează simultan asupra ridurilor, fermității și asupra agresiunii zilnice a pielii: lumina albastră, razele UV, poluare, stres, oboseală;

       Serumul Uriage Age Lift conține o formulă îmbogățită cu ingrediente active anti-îmbătrânire (retinol + acid hialuronic) ce reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor, luptă împotriva pierderii tonusului și a lipsei de fermitate.

       Pielea este protejată de efectele nocive ale poluării și de efectele nocive ale luminii albastre datorită tehnologiei Blue Light Barrier. În plus, sinergia retinolului și a AHA stimulează elasticitatea și îmbunătățește textura pielii. Pielea este mai moale și mai fermă, iar trăsăturile par netezite.

Serumul Age Lift reprezintă soluția

       Tu cum esti? Vrei să rămâi mereu tânără? Atunci, ia aminte: pe lângă folosirea produselor cu efect magic, regulile pentru un stil de viață cât mai sănătos se aplică întotdeauna: evită expunerea pielii la soare fără fotoprotecție, bea multă apă, asigură-te că ai un somn regulat (orele de noapte sunt cele mai prețioase pentru regenerarea celulară!), urmează o dietă echilibrată cu alimente bogate în vitamine, Omega 3, evită fumatul și, mai ales, limitează stresul. Toți acești factori contribuie împreună la reducerea aspectului ridurilor, în special a ridurilor digitale.

Produsele  URIAGE sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele Uriage și, în funcție de nevoi, alege-le pe cele care ți se potrivesc.

Uriage.ro (Instagram) / Uriage.Romania (Facebook) / Uriage.com/RO/ro (website)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *