Noutati, Sanatate

Singurul implant dentar personalizat din România

Ce bine ar fi să ne păstram dantura sănătoasă pentru toată viața, nu-i așa? Însă cu o igienă bucală necorespunzătoare, dar și cu un istoric de probleme dentare severe, nu puțini dintre noi se confruntă la maturitate cu căderea prematură a dinților. Ce e de făcut în acest caz? Implanturile dentare sunt singura soluție.

Pierderea unui dinte ne afectează calitatea vieții. Și nu ne referim aici doar la zâmbet, ci și la psihic. Un implant dentar ne schimbă modul de viață, pentru că este creat să înlocuiască un dinte lipsă, tocmai de aceea se simte și arată exact ca un dinte natural.

Implantul dentar personalizat este un dispozitiv medical inovativ, care în cazul multor pacienți, reprezintă singura soluție viabilă de reabilitare a arcadelor dento-maxilare. El se recomandă de către medici în următoarele situații:

–           La pacienți cu atrofie osoasă severă consecutivă bolii parodontale, edentatiilor vechi, neprotezate, extracțiilor traumatice, rezecțiilor osoase pentru tumori ale oaselor maxilare, chistectomiilor sau traumatismelor cu pierdere de substanță osoasă și dentară;

–           La pacienți în vârstă, cu patologie asociată (diabet zaharat, boli cardio-vasculare, boli renale), cărora le este contraindicată o intervenție chirurgicală de lungă durată sau la care integrarea unor eventuale materiale de adiție (os autolog, bovin etc), poate să fie deficitară;

–           La pacienți care își doresc o reabilitare rapidă, într-o singura etapa chirurgicală, a unor zone edentate întinse;

Clinica Dr. Nasar este singurul loc din România unde se fac aceste implanturi personalizate. Cu o experiență de peste 25 de ani în chirurgia stomatologică, dr. Nassar ne spune: “Pregătirea implantului respectiv durează 2-3 săptămâni și are nevoie de parcurgerea obligatorie a unor etape medicale. Pacientului i se fac CBCT și poze pe care le încărcăm într-un sistem digital și le trimitem unui laborator ultraperformant din Israel. Aici, pe baza acestora, se creează un draft de design al implantului care este trimis medicului spre aprobare. Ulterior, specialistul român primește din Israel implantul steril, instrumentele de inserție și, dacă e cazul, lucrarea provizorie”.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă de inserare a implantului dentar personalizat, se realizează cu anestezie locală, are o durată medie de aproximativ 60 de minute și presupune plasarea implantului subperiostal și fixarea acestuia cu șuruburi tranversale, ce oferă o bună stabilitate, contribuind astfel la o integrare osoasă optimă. Finalul intervenției constă în inserarea capelor de vindecare, care sunt deasemenea personalizate și corespund nevoilor pacientului și design-ului implantului dentar.

De ce să optezi pentru un implant de acest gen și nu pentru unul clasic? Ei bine, avantajele implantului personalizat sunt predictibiliatea integrării osoase și reabilitatrea dentară într-o singură etapă chirurgicală. Ele pot fi poziționate chiar și într-un substrat osos deficitar, inclusiv în cazul pacienților vârstnici. În plus, această procedură nu implică niciun risc!

www.drnassar.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *