Noutati

Reducţia mamară. Totul despre operaţia de micşorare a sânilor

Pe cât de multe cereri sunt pentru operaţia de mărire a sânilor, una dintre cele mai populare din lume, există interes şi pentru opusul acesteia: intervenţia de reducţie mamară. Femeile optează pentru ea atunci când realizează că un bust generos vine la pachet şi cu dezavantaje.

În rândurile următoare, doctorul Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică şi, totodată, fondatoul clinicii de frumuseţe integrată, Be Perfect, ne explică în ce constă, dar şi când devine operaţia o necesitate.

CE MOTIVE AU FEMEILE CARE APELEAZĂ LA REDUCŢIA MAMARĂ

 „Micşorarea sânilor este o intervenţie chirurgicală care se adresează femeilor cu sâni mari, grei, lăsaţi, ce cauzează dureri în zona umerilor, greutate în respiraţie şi iritaţia pielii de sub sâni.” – doctor Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică

Pe scurt, operaţia poate însemna pasul spre o nouă viaţă pentru femeile care au sâni prea mari, fie din cauza acumulării de kilograme, fie pentru că pur şi simplu, nativ, au bustul disproporţionat în raport cu restul corpului.

La clinica BePerfect, chirurgii au grijă să folosească tehnici adaptate nevoilor unice ale fiecărei paciente, pentru a micşora volumul sânilor, corecta forme şi asimetrii şi îmbunătăţi aspectul general al bustului.

De cele mai multe ori, femeile apelează la operaţia de reducţie mamară din mai multe motive. Toate ajung să le afecteze, într-un fel sau altul, viaţa de zi cu zi. Printre cele mai frecvente probleme cauzate de sânii mari se numără: dureri de spate, dificultăţi când vine vorba despre exerciţiile fizice, greutate în alegerea hainelor, probleme dermatologice sau scăderea încrederii în propria persoană.

 „Din păcate, cu timpul, pielea se va lăsa, iar gradul de ptoză mamară se accentuează, de aceea eu, doctor Bortolini, recomand ca intervenţia să fie făcută cât mai precoce.” -doctor Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE DE INTERVENŢIE

Înainte de intervenţia în sine trebuie să înţelegeţi, pas cu pas, cum va decurge totul, dar şi ce aşteptări să aveţi. Specialiştii de la BePerfect vă vor lămuri într-o primă consultaţie, acolo unde nu doar că vi se va evalua starea de sănătate, dar vi se vor cere şi analize amănunţite.

Intervenţia are şi câteva restricţii. Vă poate afecta capacitatea de alăptare, drept care este bine să amânaţi operaţia dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Aceeași recomandare există şi în cazul femeilor care vor să piardă în greutate. Dacă nu aţi trecut încă de perioada de creştere, experţii nu vor accepta să facă o astfel de operaţie, întrucât sânii nu s-au dezvoltat suficient.

MAI MULTE TIPURI DE REDUCŢIE MAMARĂ

Dacă medicii şi-au dat acordul, înseamnă că sunteţi candidata ideală pentru operaţia de micşorare a sânilor. Sunt mai multe recomandări de care trebuie să ţineţi cont cu câteva zile şi chiar săptămâni înainte de procedura propriu-zisă: „Înainte de operaţie se recomandă evitarea utilizării cu cel puţin 14 zile a medicamentelor de tip anti-inflamator. Anticoncepţionalele trebuie oprite cu 4-6 săptămâni înainte, deoarece cresc riscul de complicatii. De asemenea, cu câteva zile înainte de operaţie trebuie evitată expunerea excesivă la soare sau la solar.”-doctor Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică

Operaţia înseamnă, de fapt, eliminarea ţesutului, a pielii şi remodelarea sânilor, evident, sub anestezie generală. Există mai multe tipuri de reducţie mamară, în funcţie de cât de mare este sânul.

„La BePerfect folosim următoarele tehnici: Circumverticala, care presupune o cicatrice în jurul areolei şi una verticală şi În ancoră, o cicatrice periareolară, una verticală şi o cicatrice orizontală în şanţul submamar.” -doctor Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică

FĂRĂ EFORT FIZIC, ÎN URMĂTOARELE LUNI

Sfaturi au specialiştii şi pentru perioada post-intervenţie. Unul dintre cele mai importante ţine de purtarea unei bustiere în următoarele două sau trei luni, pentru un rezultat cât mai bun. Trebuie să vă aşteptaţi şi la durere, mai ales la ridicarea braţelor, în momentul tusei sau la schimbarea poziţiei. Este însă ceva trecător, iar specialiştii vă vor recomanda analgezice, ca să ţineţi durerile sub control.

„Eu, doctor Alin Bortolini îţi recomand ca în primele zile de recuperare să te odihneşti bine, să te hidratezi, mesele trebuie să fie uşoare, în cantitate mică şi regulate.”

În plus, trebuie să vă ştergeţi sportul de pe lista preocupărilor din următoarele două luni, cel puţin. Efortul fizic este contraindicat în perioada de recuperare, spun specialiştii.

EFECTELE OBSERVATE DE PACIENTE DUPĂ OPERAŢIE

Rezultatele finale nu apar de azi, pe mâine, ci în timp şi cu răbdare. Întrucât sânii se vindecă în ritm diferit, este posibil să observaţi o asimetrie a acestora în prima perioadă de recuperare sau chiar să îi sesizaţi mai mari decât v-aţi fi aşteptat. Este perfect normal, ne liniştesc specialiştii. Cert este că unul dintre cele mai îmbucurătoare efecte este vizibil aproape imediat: majoritatea pacientelor încep să scape de durerile supărătoare de spate sau de umeri, care, până recent, nu le dădeau pace. Mai există un alt aspect esenţial de menţionat: „Frecvent, cicatricile post-operatorii au un aspect roz şi umflat în primele luni, dar apoi devin albicioase fiind mai puţin vizibile. Cicatricile depind mult de modul în care fiecare pacientă se vindecă şi uneori, din păcate, se pot lăţi, albi sau deveni brune.” -doctor Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică

Însă şi acest aspect are o soluţie: la BePerfect puteţi retuşa chirurgical cicatricile, la un an sau doi după intervenţie, dacă ele mai sunt încă vizibile! 

Pentru că promovează conceptul de frumuseţe integrată, doctorul Alin Bortolini poate recomanda combinarea operaţiei de micşorare a sânilor cu liposucţia şi cu alte proceduri injectabile, în funcţie de nevoi!

Programaţi-vă la o consultaţie şi lăsaţi-vă pe mâna specialiştilor când vine vorba despre imaginea şi sănătatea dumneavoastră! Mai nou, pe canalul de YouTube al clinicii fondate de doctorul Alin Bortolini puteţi vedea cum decurg intervenţiile care vă interesează, dar şi testimonialele pacienţilor!

Pentru o programare, listă de preţuri ori detalii suplimentare, aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0767 373 328, adresa de mail: drbortolini@beperfect.ro, dar şi site-ul: https://beperfect.ro/

Pe doctorul Alin Bortolini îl găsiţi şi pe reţelele de socializare!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *