Noutati, Sanatate

Iarna, momentul ideal pentru o experiență spa

Aventură sau relaxare? Ce îți dorești pentru o escapadă de iarnă? Dar, și mai bine, de ce să nu combini relaxarea cu distracția și să petreci câteva ore într-un mediu cald? Cu siguranță va merita, pentru că astfel vei putea să oferi cea mai bună stare corpului și minții, în armonie cu temperaturile scăzute din exterior.

Alege să petreci timp la spa!

       Băile termale sunt locul ideal pentru a lua o pauză de la viața de zi cu zi, cu atât mai mult în timpul iernii. Da, pentru că în această perioadă a anului, mai mult decât oricând, combinația dintre cald și rece este înfrumusețată de relaxarea dată de aburul apei termale în contrast cu frigul de afară. Este un sentiment unic și îmbătător, ceea ce ne face să apreciem spa-ul în timpul iernii chiar mai mult decât vara. Pentru că da, iarna este cea mai bună perioadă din an pentru un tratament la spa care elimină oboseala, și pregătește organismul pentru sezonul rece.

Beneficiile unui sejur spa de iarnă

       Căldura vindecă, relaxează și tratează. La Bacolux Afrodita Resort&Spa și Bacolux Diana Resort poți alege dintre ritualurile de frumusețe și relaxare de la spa și cele de tratament balnear pentru afecțiuni diverse. Căldura binefăcătoare a saunelor întărește sistemul imunitar, prin activarea limfocitelor, care ajung mai repede prin vasele de sânge pentru a trata diferite inflamații. Alternanța dintre temperatura înaltă și cea rece, din circuitul de saune și piscine, crește rezistența și capacitatea corpului de a se adapta la frig, făcându-l mai puțin expus la viroze, gripe și alte afecțiuni ale sezonului rece.”, aflăm de la dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort&Spa și Bacolux Diana Resort din Băile Herculane.

Iarna, momentul ideal pentru o experiență spa

       Totodată, saunele umede sunt ideale pentru a contracara efectul de uscare al vremii reci și al vânturilor de iarnă, care afectează pielea. Aburii, căldura și umiditatea hidratează pielea și ajută circulația sanguină, ameliorând durerile articulare și musculare. Mai mult decât atât, hidrotermoterapia, prin puterea binefăcătoare a apei termale, relaxează mușchii, în timp ce porii se deschid, pentru a elibera toxinele acumulate și pentru a absorbi substanțele minerale din apă. Suficiente motive cât să nu ratezi o vacanță de iarnă la spa!

Încearcă o nouă experiență de wellness!

Unde? La Herculum Spa și Diviana Spa, cele două baze de tratament din cadrul Bacolux Afrodita Resort&Spa și Bacolux Diana Resort, au fost create special pentru a-ți oferi o experiență de relaxare unică. Pentru că odată ce ai ajuns în stațiunea Băile Herculane, începe starea de bine specifică unui sejur de relaxare la spa. Poziționată în centrul Parcului Național Domogled Cerna, stațiunea Băile Herculane te întâmpină cu cel mai ionizat aer din România și cu resursele sale naturale celebre: apele minerale sulfuroase. Cele două baze de tratament amintite reprezintă un concept inovativ de wellness tocmai prin faptul că integrează resursele naturale ale locului, folosite în mod tradițional pentru tratamente balneare – apele termale – în ritualuri de spa și de frumusețe.

       Experiența la spa include mai multe elemente: priveliștea de la piscina principală, zona de fitness, camera de relaxare și toate camerele de tratament wellness îți vor dezvălui peisajul montan, atât de fermecător în timpul iernii. Toată experiența spa de la Herculum și Diviana Spa este o abordare holistică a stării de bine. „Facem tratamente wellness exclusiv manual și folosim ingredientele locale, atent selecționate: apă pură Ivatherm de la Herculane, miere naturală din Valea Cernei și plante culese special pentru băile revitalizante și pentru saune. Alege una dintre tratamentele wellness signature de la Herculum Spa – Afrodita It’s Me sau Hercules It’s Me – pentru senzații de-a dreptul divine de relaxare și răsfăț.”, punctează balneologul.

Spa-ul, un răsfăț deopotrivă pentru doamne și domni

       Ritualul Afrodita It’s Me începe în sauna Ierburile Afroditei, o saună uscată, care te va învălui plăcut în căldură și te va înconjura cu aromele amestecurilor de plante și ale uleiurilor esențiale. Busuiocul, salvia, rozmarinul, vinul fiert cu cimbru, menta, lavanda și măghiranul formează o poțiune magică, care te va îmbăta în arome seducătoare, chiar afrodisiace. După saună, un masaj de relaxare cu miere naturală în care sunt adăugate câteva picături de ulei esențial de portocală, lămâie și ienupăr, îți va oferi o liniște profundă și te vei simți răsfățată ca o Afrodita a zilelor noastre.

       Nici domnii nu sunt uitați. Aceștia pot opta pentru ritualul Hercules It’s Me care începe cu o baie în bazinul cu apă termală minerală, după care te vei relaxa cu un masaj energetic cu uleiuri esențiale, care lucrează mușchii și readuce în echilibru fluxurile de energie ale corpului. La fel ca și vechiul erou grec, te vei simți revigorat și plin de vitalitate, cu corpul relaxat și mintea limpede.

       Aerul ionizat negativ din stațiunea Băile Herculane este similar celui din Alpi! Datorită vegetației abundente și apelor curgătoare, aerul are între 2000 şi 6400 de ioni negativi/cm3, fiind extrem de sănătos. O plimbare prin stațiune, unde poți admira izvoare de apă sulfuroasă și vestigii arhitecturale, va fascina mintea și oxigena trupul cu totul.

       După o plimbare prin aerul proaspăt, ce poate fi mai oportun decât circuitul de saune și piscine din cele două centre spa. În funcție de specificul saunei preferate, se poate folosi aburul, lemne cu esență aromată, plante medicinale sau uleiuri aromatice volatile. Plantele utilizate au rol antiinflamator, antibacterian, calmant sau tonic, etc., iar efectul acestei terapii spa wellness este unul cu beneficii multiple. La saună, corpul se purifică de toxine și se relaxează. De asemenea, se decongestionează căile respiratorii, durerile se calmează și stresul se evaporă odată cu uleiurile aromate.

Alege cea mai bună cazare din Herculane pentru sejurul tău spa!

       Serviciile oferite de Bacolux Afrodita Resort&Spa și Bacolux Diana Resort atrag deopotrivă turiști și pacienți în căutarea vindecării prin balneologie, spa wellness și terapie fizică.

       Rezervă-ți cazare în Herculane profitând de ofertele spa wellness disponibile! Astfel te vei bucura nu doar de cazare, ci și de servicii de masă și servicii spa de înaltă calitate, pentru a avea o experiență de wellness unică, într-un loc de o frumusețe aparte. Te așteptăm!

https://www.afroditaresort.ro/
https://www.dianaresort.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *