Noutati, Wellness

Cele mai frumoase plaje din Eforie Nord și Techirghiol

 Vara mult iubită se află pe sfârșite, dar marea e mereu acolo, gata să-și întâmpine fanii. Și cum vremea se anunță în continuare bună, de ce să nu profităm de ultimele zile ale verii și, mai ales, de cele romantice și pline de farmec ale toamnei. Iată cele mai frumoase plaje din Eforie Nord și Techirghiol.

Pentru că, nicicând nu e mai romantică marea decât în septembrie. Soarele se mai domolește, plaja se mai golește, aerul e mai respirabil și buzunarul mult mai confortabil. Și dacă am reușit să-ți aducem un mic zâmbet pe chip, poate vom reuși și să te convingem că mai ai încă timp să ajungi la mare, să testezi cele mai frumoase plaje din Eforie Nord și din Techirghiol.

Plaje pentru toată lumea

       Stațiunea Eforie Nord se află la o distanță de circa 14 kilometri de municipiul Constanța și este una dintre cele mai apreciate stațiuni balneare din țară. Aici vei găsi o întindere lungă dedicată plajei, cu o largă deschidere spre mare. Printre cele mai cunoscute și frumoase plaje din zonă sunt:

Cele mai frumoase plaje din Eforie Nord și Techirghiol

Plaja Eforie Nord cu aproximativ 4 km lungime și o lățime destul de mare, care ajunge până la 100 m, cu anumite porțiuni în care este foarte îngustă. Pe lângă nisipul fin, aici te poți bucura și de plimbări pe faleză.

Plaja Belona, cea mai cunoscută din Eforie, te va încânta cu nisipul curat și fin, dar și prin modul în care este amenajată. Muzică, oferte variate de mâncare și băutură, activități sportive și de divertisment, toate aceste ingrediente fac ca ziua ta de plajă și întregul sejur să fie cele mai reușite.

Plaja Azur se află în zona de tranziție dintre partea de Nord și cea de Sud a stațiunii, un loc în care au acces și în care se pot bucura de petrecerea timpului liber toți cei care sunt cazați în Eforie.

Plaja „La Hamace” – Ce poate fi mai plăcut decât să te relaxezi într-un hamac pe plajă, la soare? O plajă aparte pentru o experiență pe măsură!

Plaja Steaua de Mare se află la intrarea în stațiune, pe drumul care vine dinspre Constanța. Face parte din complexul hotelier balnear cu același nume. Este o plajă îngustă, cochetă, curată, amenajată, cu multă verdeață, cu șezlonguri și umbrele.

Plaja Debarcader este o plajă în forma literei T. Aici, șezlongurile și umbrelele sunt din stuf.

Plaja „Tabăra Luminița” aparține taberei cu aceeași denumire. Este amenajată cu șezlonguri și umbrele, are parcare cu plată și un local unde se poate lua masa. Plaja e foarte lată, curată și liniștită.

Continuându-ți plimbarea de-a lungul stațiunii vei ajunge într-un alt punct turistic important de pe litoralul românesc, foarte aproape de Eforie Nord: Techirghiol.

 Orașul-stațiune Techirghiol

       Orașul-stațiune Techirghiol este situat în județul Constanța și este renumit pentru apele sale turcoaz, a căror claritate cristalină pare ireală, dar și pentru plajele de un farmec aparte.

Dacă ești fan plaje liniștite, unde să te poți bucura în liniște de soare, briza mării, sunetul pescărușilor și al valurilor, află că Plaja Minerva este situată între Techirghiol și Eforie Nord și are o suprafață de 14 000 mp. Intrarea pe plajă este liberă. Noua plajă este dotată cu trei puncte de salvamar, trei vestiare și tot atâtea grupuri sanitare cu dușuri, precum și două puncte de prim ajutor. De asemenea, de jur împrejurul ei au fost amenajate o alee pietonală și o pistă pentru bicicliști cu o lungime de peste doi kilometri. Parcul din apropiere a fost și el reamenajat.

Stațiunea Eforie Nord îmbină perfect turismul recreativ cu cel balnear.

       Aceasta, deoarece se află la sud-vestul lacului de nămol Techirghiol, cunoscut pentru proprietățile sale curative. Lacul Techirghiol este cel mai mare și cel mai sărat lac salin din România, un lac care ne oferă în fiecare zi două inestimabile remedii pentru sănătate: apă sărată și nămol sapropelic. Cu o salinitate ridicată de 80-90 grame/litru, apa din Lacul Techirghiol este extrem de bogată în minerale și oligoelemente precum magneziu, brom, calciu potasiu, mangan și bor.

An de an, aici apar tot mai multe baze de tratament care vindecă diverse afecțiuni din sistemele: reumatologic, nervos periferic, circulator, articular, imunitar, dermatologic, respirator și multe altele. Iată câteva dintre bazele curative, accesibile oricui:

Băile Reci se află între Eforie Nord și Eforie Sud. Prețul unui bilet este de 10 lei și include nămol, acces în lac, duș cu apă caldă, vestiar etc.

Fostul Camping Șincai reprezintă o altă bază unde se fac băi de nămol și băi în lac. Accesul este gratuit, astfel că plaja e foarte aglomerată.

De menționat că bazele de tratament funcționează pe tot parcursul anului.

Cazare pe toate gusturile și buzunarele!

       Dincolo de frumusețea și dotările numeroaselor plaje din zonă, un alt atuu al stațiunii constă în faptul că, aici găsești cazare la numai câteva minute de plajă, un aspect foarte important, care îți garantează reușita concediului.

Bacolux Koralio este printre cele mai noi resorturi din stațiune, un loc de cazare deja apreciat de zeci de turiști pentru calitatea serviciilor oferite.

Grăbește-te să prinzi oferta specială Last minute – Summer Hot Prices și profită de cele mai bune tarife din luna august pentru sejurul tău la mare!

Rezervă rapid și ușor un sejur de minimum 3 nopți pe:

reservations.koralio@bacoluxhotels.ro sau la 0371 057 070.

www.koralioresort.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *