Noutati, Sanatate

Ce trebuie să știi despre vaginita fungică și cum să o tratezi?

Vaginita este un proces inflamator infecțios sau neinfecțios al mucoasei vaginale și, uneori, este prezent cu inflamație a vulvei. Simptomele includ scurgeri vaginale, iritații, mâncărime și eritem. Diagnosticul se face prin evaluarea secrețiilor vaginale, iar tratamentul vizează eliminarea cauzei și a oricăror simptome grave. Ce trebuie să știi despre vaginita fungică și cum să o tratezi?

       De altfel, micozele vaginale sunt infecții genitale cauzate de ciuperci, care afectează multe femei în timpul vieții lor. Chiar și într-o stare sănătoasă, vaginul este colonizat de bacterii și unele ciuperci, dar, partea bună este că există un echilibru între acești germeni. În schimb, atunci când există o schimbare în mediul vaginal și echilibrul dintre bacterii și ciuperci este perturbat, se poate dezvolta o infecție fungică vaginală.

Când poate fi perturbat acest echilibru?

       Hormonii sexuali feminini au o mare influență asupra mediului specific al vaginului, iar concentrația lor se poate schimba în timpul ciclului lunar și odată cu vârsta. Această influență hormonală explică, de asemenea, mediul vaginal diferit între cel al fetelor înainte și după pubertate, și cel al femeilor mai în vârstă, în timpul menopauzei și după menopauză.

Ce trebuie să știi despre vaginita fungică și cum să o tratezi?

       La fete, vaginita implică, de obicei, infecții cu flora microbiană a tractului gastrointestinal (vulvovaginită nespecifică). De altfel, un factor frecvent la fetele cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani este igiena perineală precară (de exemplu, curățarea zonei intime din spate în față după mișcările intestinale; nespălarea mâinilor după mișcările intestinale; contactul frecvent al mâinilor cu perineul sau vaginul, în special ca răspuns la mâncărime).

       De asemenea, produsele chimice din componența unor geluri de duș sau săpunuri pot provoca inflamații vulvovaginale. Este important să știi, de asemenea,  că la femeile aflate la vârsta fertilă, vaginita este de obicei infecțioasă.

       La femeile sănătoase, membrana mucoasă a vaginului este colonizată extensiv de bacterii lactice (cunoscute și sub numele de lactobacili sau bacterii mici). Aceste bacterii sunt inofensive pentru femei și produc acid lactic din zahărul pe care îl obțin din celulele mucoase. Acest acid lactic creează un mediu vaginal acid în vagin, care suprimă multiplicarea altor bacterii sau ciuperci și astfel protejează femeia de infecție.

Ce poate declansa vaginita fungică?

       Actul sexual poate fi, de asemenea, declanșatorul infecției vaginale fungice. Totodată, împărțirea obiectelor de igienă, a prosoapelor și a lenjeriei de pat poate contribui la apariția unei infecții fungice vaginale. Acestea pot fi, de asemenea, transmise în piscinele publice. Cu toate acestea, ciuperca nu poate supraviețui în apa clorurată, deci nu există riscul transmiterii în bazinele clorurate.

       În plus față de mediul vaginal acid, sistemul imunitar joacă, de asemenea, un rol important în protejarea împotriva infecției vaginale. Pe de altă parte, deși se recomandă un anumit grad de igienă pentru a evita infecțiile fungice vaginale, spălarea excesivă a zonei genitale poate favoriza proliferarea ciupercilor, deoarece poate perturba mediul vaginal. Ciupercile au nevoie de umiditate și căldură pentru a prospera. Prin urmare, trebuie evitată purtarea hainelor prea strânse și a celor din materiale sintetice. Și peste toate acestea, adesea, izbucnirea unei infecții fungice vaginale poate fi cauzată ca urmare a stresului sau a situațiilor stresante din viața noastră.

Cum tratezi vaginita fungică?

       Antifungicele sunt utilizate pentru a trata infecția vaginală fungică în diferite forme, cum ar fi comprimate vaginale, unguente, sau supozitoare. Antifungicele tipice includ clotrimazol, ketoconazol sau fenticonazol. Cele mai multe antifungice sunt utilizate pentru terapia topică a micozelor vaginale, dar, în unele cazuri, tratamentul sistemic cu comprimate este, de asemenea, util. Se recomandă, totodată, utilizarea preparatelor pentru a construi mediul acid vaginal, cum ar fi culturile de bacterii lactice.

       EVA INTIMA BAKING SODA DOUCHE pH 9.0 este o soluţie de curăţare vaginală pentru îndepărtarea secreţiilor acumulate [Leucoree], gata de utilizare, într-un ambalaj de unică folosință (147ml).

De ce este potrivit acest produs pentru a trata vaginita fungică?

       EVA INTIMA® BAKING SODA DOUCHE pH 9.0 este o soluție de curăţare delicată care dizolvă și elimină în mod eficient secrețiile naturale sau patologice acumulate, în special cele de natură proteică. Ajută la aplicarea corectă a preparatelor topice în cazurile de vaginită fungică, care este însoţită de hipersecreţii, deoarece curăţă imediat mucoasa vaginală lăsând-o curată pentru acţiunea eficientă a următorului tratament intravaginal.

       Așadar, soluția de curățare EVA INTIMA BAKING SODA DOUCHE pH 9.0 este indicată a fi utilizată pentru a elimina leucoreea, pentru a pregăti mucoasa vaginală pentru următorul tratament intravaginal, pentru a inhiba acțiunea ciupercilor și pentru a remodela echilibrul normal și, astfel, pentru a reduce șansele de reapariție a infecției.

Cum funcționează și care sunt caracteristicile de bază?

       EVA INTIMA BAKING SODA DOUCHE pH 9.0 fluidifică & îndepărtează eficient hipersecrețiile proteice dense, contribuind la aplicarea cu succes a altor terapii topice pentru tratamentul vaginitei micotice.

Curăță delicat mucoasa vaginală.

Duza special concepută a dispozitivului asigură o aplicare ușoară și delicată.

Nu conține substanțe medicamentoase, hormoni, coloranți și parfum. Produsul este conceput pentru utilizare regulată.

Cum se utilizează produsul?

       Ca adjuvant la tratamentul farmaceutic: În primele 2-3 zile de tratament, se începe cu un duș vaginal pe zi cu EVA INTIMA BAKING SODA DOUCHE pH 9.0. Acest lucru trebuie făcut cu cel puțin 30 de minute înainte de a aplica orice alt preparat intravaginal.

Mod de aplicare: Îndepărtezi capacul de protecție din partea superioară a dispozitivului. Scoți duza vaginală până când auzi un sunet de „clic”. Apoi, strângi ușor flaconul pentru a vedea dacă supapa de siguranță s-a deschis. Dacă supapa nu s-a deschis, împingi duza înapoi în flacon și repeți procedura.

Introduci duza în interiorul vaginului și efectuezi spălătura vaginală, apăsând bine flaconul.

Poți realiza dușul fie când stai pe toaletă, fie în cadă (în poziția așezat sau în picioare).

Dacă rămâne o cantitate semnificativă de soluție de curățare în flacon, scoți flaconul din vagin și repeți procedura de spălătură vaginală cu cantitatea rămasă de soluție de curățare.

Produsele EVA INTIMA se găsesc online și în lanțurile de farmacii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *