Noutati, Sanatate

Ce este pruritul (ITCH), care sunt cauzele și cum poți calma acest disconfort al pielii?

Pruritul sau mâncărimea este cel mai frecvent simptom al pielii. Este definit ca o senzație neplăcută de mâncărime cutanată și poate însoți frecvent o dermopatie (dermatoză), adică o boală de piele. Deci, ce este pruritul (ITCH) si care sunt cauzele sale?

Pruritul poate fi generalizat (pe tot corpul) sau localizat pe o porțiune a pielii, caracterizat în principal de nevoia de scărpinare. În plus, există unele boli sistemice care provoacă prurit, a cărui intensitate variază de la o senzație ușoară de mâncărime la o adevărată suferință. Uneori, poți simți și o senzație de durere și este posibil să te confrunți cu o erupție cutanată, pete pe piele sau urticarie.

Ce este pruritul (ITCH) și  care sunt cauzele sale?

În funcție de cauza pruritului, pielea ta poate avea un aspect normal, dar poate deveni și roșie, aspră sau inflamată provocând un disconfort semnificativ. În cazurile mai grave, scărpinatul repetat la nivelul pielii poate cauza sângerări, iritații sau chiar infecții secundare.

Principalul său mediator chimic este histamina, ceea ce înseamnă că această substanță provoacă senzația de mâncărime. Histamina este produsă de celulele mastocite, dar și de keratinocite.

În plus față de histamină, există și alți mediatori care provoacă pruritul: serotonina, acetilcolina, endorfinele, substanța P (un neuropeptid a cărei principală funcție este aceea de a transmite durerea în sistemul nervos central).

Iar lucrurile se complică și mai mult. Deoarece mâncărimea este o senzație neplăcută, acest lucru determină o modificare profundă a calității vieții, fiind cel mai frecvent simptom în dermatologie.

Pruritul poate fi discret, ușor, moderat, important, sever, iar ca durată, acest disconfort al pielii se poate manifesta ocazional, frecvent, foarte frecvent, cvasicontinuu, cronic continuu.

Care sunt cauzele care declanșează pruritul?

Acestea pot fi fiziologice: schimbări de temperatură (expunerea la căldură sau frig extrem) și patologice: boli de piele; mușcături de insecte; boli sistemice.

Acționează la timp pentru a-ți reduce suferința!

URIAGE EAU THERMALE Pruriced – CREMĂ CALMANTĂ (100 ml) de îngrijire a pielii sensibile, de îngrijire a pielii iritate). Crema poate fi aplicată atât pe față, cât și pe corp și reprezintă o soluție completă și rapidă împotriva disconfortului cutanat provocat de înțepături de insecte, arsuri solare, dermatită atopică, eczemă de contact, uscăciune excesivă a pielii la bebeluși, copii și adulți. Produs hipoalergenic, non-comedogenic.

Datorită ingredientelor sale active specifice, Calamina asociată cu uleiul din semințe de zmeură (bogat în acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6), URIAGE EAU THERMALE Pruriced asigură o dublă acțiune calmantă și de restructurare. Cu textura sa cremoasă și toleranța ridicată, pielea este calmată imediat și își recapătă tot confortul, iar bariera cutanată se reface.

Datorită toleranței foarte ridicate, crema este destinată pielii iritate și fragilizate, putând fi utilizată pentru diverse patologii, inclusiv zona zoster. Crema poate fi aplicată în cazul unor boli precum diabet, insuficiență renală, uremie, urticarie cronică, după varicelă, după zona zoster, lichen plan (o erupție cutanată declanșată, potrivit multor specialiști, de o reacție a sistemului imunitar), prurigo, dermatită herpetiformă, pielea scalpului (în absența părului), mâncărime în diferite condiții, cu piele destul de uscată.

Se aplică ușor într-un strat subțire pe zona afectată, ori de câte ori este necesar.

URIAGE EAU THERMALE Pruriced GEL FRAIS APAISANT – Gel anti-prurit calmant (100 ml)

Ca și în cazul cremei, acest gel este special conceput pentru a calma senzația de prurit (mâncărime) și pentru a reface bariera cutanată. Datorită toleranței foarte ridicate, acest gel este destinat pielii iritate și fragilizate.

Gelul anti-prurit calmant este recomandat pentru îngrijirea pielii iritate/ zone generalizate, localizate și zone cu pilozități. Poate fi utilizat pentru diverse patologii, inclusiv varicela. Este indicat pentru zonele cu leziuni extinse, pliuri cutanate, zona vulvară anală, scabie, păduchi, dishidroză (mâini, picioare), boli endocrine cu mâncărime (tiroidiana etc), boli hepatice cu mâncărime, deficit de fier, limfoame, leucemii cu mâncărime, mâncărime paraneoplazică (cancere), parazitoza intestinală.

Gelul anti-prurit calmant Uriage poate fi utilizat, în baza recomandării medicului în afecțiuni medicale cum ar fi: dermatita atopică (eczema) și are indicații în: îngrijirea pielii uscate ( xeroza, xerodermie).

SOLUȚIA ANTI-PRURIT PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE:

Inovație 2023: CALAMINE pulbere naturală roz de origine minerală 100%. Calmează pielea de la prima aplicare.

Calamina este o soluție de oxid de zinc 99% și oxid feric 1%. Mai exact, calamina este un ingredient activ utilizat în multe produse pentru a trata iritațiile pielii, în special cele cauzate de înțepăturile de insecte, iederă otrăvitoare (Toxicodendron radicans), arsurile solare sau alergiile. De asemenea, poate fi folositoare împotriva iritației pielii uscate. Este o substanță minerală naturală, care are proprietăți calmante, hidratante, antiprurginoase, purificatoare, răcoritoare și antiinflamatorii, ceea ce o face o alegere populară pentru a calma pielea iritată sau inflamată, fiind foarte bine tolerată de aceasta. Se aplică pe piele și poate fi sub formă de cremă sau loțiune.

Mecanismul Pruritului (ITCH-ul) este inițiat de factori declanșatori precum inflamație, stres, paraziți, iritanți, detergenți, mușcături de insecte etc. Acești factori activează neuroreceptorii cheie pentru mâncărime: TRPV1, PAR2, NK1R. Mai departe, neuroreceptorii induc eliberarea neuromediatorilor ca substanță P și alte neuropeptide.             

De reținut că receptorul PAR2 este implicat în ambele tipuri de prurit: Histaminic și non-histaminic.

URIAGE Pruriced Soothing Gel – Gelul anti-prurit cu efect calmant îngrijește pielea întregului corp, are efect de lifting și induce o senzație de confort. În plus, previne deshidratarea pielii, hidratează și hrănește în profunzime și, totodată, înmoaie și netezește pielea.

Este un produs hipoalergenic și nu conține parfum.

Cum se utilizează? Se aplică pe porțiunile cu probleme și se masează delicat în piele. Cu cât masajul durează mai mult, cu atât mai vizibile vor fi rezultatele.

NOU: PRURICED FRESH SOOTHING GELNoul gel anti-prurit calmant este o inovație anti-zgârieturi: calmează senzațiile de mâncărime, furnicături și disconfort al pielii pe zonele cu pilozitate sau predispuse la iritații, pentru toate tipurile de piele. Concentrația sa ridicată de ingrediente active dermatologice calmante (8% calamină + glicol + mușețel) reduce senzația de zgâriere, oferind calmare și uscare a zonelor cu risc de macerare.

Recomandată de dermatologi, gama PRURICED de la URIAGE este soluția recomandată pentru întreaga familie pentru a calma zonele cu mâncărimi ale pielii.

INOVAȚIE BREVETATĂ ȘI TOLERANȚĂ RIDICATĂ

  • Acțiune exclusivă brevetată Uriage asupra receptorilor PAR-2 implicați în mâncărime.
  • Apa termală Uriage catifelează și calmează toate tipurile de piele, chiar și pe cele sensibile.
  • Testat dermatologic. Potrivit pentru nou-născuți, bebeluși, copii, adulți, seniori.

Rezultatele: Calmează senzațiile de mâncărime și curăță de la prima aplicare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *