Frumusete, Noutati

Căderea părului toamna

Poate ai observat și tu că toamna, părul tău este mai fragil și tinde să cadă mai mult, dar nu trebuie să ai niciun motiv de îngrijorare. Este normal să se întâmple acest lucru, deoarece părul este supus și unui proces de reînnoire în acest sezon.

Nu dispera! Nu ești singura persoană care se confruntă cu această neplăcere. De altfel, pierderea părului în sezonul de toamnă este o problemă care afectează multe persoane. Principala cauză o constituie modificările hormonale, dar este și rezultatul daunelor provocate de soare (expunerea excesivă, razele ultraviolete) sau de stres.

În plus, trebuie să știi că, variațiile de temperatură și lumină prezente toamna au un efect direct asupra secrețiilor de melatonină și prolactină, hormoni care stimulează foliculii și, prin urmare, influențează fazele de creștere (stimularea regenerării părului) și de pierdere a podoabei capilare.

O cădere a părului complet fiziologică

În general, căderea părului, care începe odată cu venirea toamnei, este complet fiziologică: în acest sezon, dar și primăvara, ciclul de viață al părului este accelerat și are loc o reînnoire a scalpului, deoarece firele de păr adulte cedează locul celor noi. Aceasta este una dintre cele 3 faze ale părului, numită efluviul telogen sezonier. Este căderea reversibilă a părului cauzată de stres fizic sau psihologic.

Căderea sezonieră a părului apare în general între septembrie și noiembrie, când unele procese hormonale accentuează acest proces. Începând cu luna octombrie, clima suferă o schimbare substanțială, temperaturile scad, iar intervalul de temperatură stimulează activitatea foliculilor, buzunarele care conțin firul de păr din interiorul scalpului.

De regulă, în fiecare zi pierdem între 50 și 70 de fire de păr, în timp ce toamna și primăvara, odată cu modificările sezoniere, pierderea medie a părului crește la 100 – 150 de fire în fiecare zi. De altfel, aceasta este o afecțiune de obicei temporară, care tinde să se normalizeze în câteva săptămâni.  Atenție! Dacă pierderea se manifestă în zone localizate, ar putea fi vorba despre alopecie și, în acest caz, este bine să consulți un specialist.

În plus, mai trebuie să știi că părul este supus unui ciclu de viață normal, care implică o înlocuire totală aproximativ la fiecare trei-patru ani. Fiecare fir de păr crește continuu în această perioadă. Când un fir de păr moare, acesta este înlocuit imediat cu altul. Cu toate acestea, firul de păr mort nu cade imediat. Acesta este eliminat definitiv din foliculul de păr abia după 2 sau 3 luni.

Ce poți face în acest sens? Remedii pentru combaterea căderii părului în sezonul de toamnă

În primul rând este foarte important ca în lunile reci să-ți menții părul hidratat și să-l ferești de sursele de căldură. Astfel, un prim sfat ar fi să nu-ți mai usuci părul cu foenul. Căldura îl va usca excesiv și va accentua căderea lui. Usucă-ți mai bine părul tamponându-l cu un prosop.

Folosește o mască de condiționare profundă. Șamponul, balsamul și produsele de coafare sunt imperative pentru protejarea și întărirea firului și pentru a profita la maximum de frumusețea acestuia. De altfel, există numeroase produse specifice pentru a încetini sau a opri căderea părului pe toată durata toamnei, la care se adaugă un masaj al scalpului și o periere delicată pentru a nu rupe nici măcar un fir de păr.

De asemenea, spălarea părului în mod regulat este esențială pentru eliminarea particulelor poluante și a transpirației care înfundă porii și previn creșterea optimă a părului. Alege un șampon natural potrivit, pentru a stimula creșterea firelor de păr, fără a le îngreuna.

Totodată, masarea regulată a scalpului este metoda ideală pentru a stimula creșterea fiziologică a părului după căderea sezonieră. Va ajuta la reactivarea circulației sângelui într-un mod optim. Aplică un tratament pe rădăcini, apoi masează ușor scalpul, punând presiune pe craniu cu vârful degetelor, mai întâi prin mișcări circulare. Apoi mișcă degetele înainte și înapoi, pe tot capul, timp de cel puțin 1 minut, pentru a spori eficacitatea masajului.

În plus, pentru a încetini căderea părului și, mai presus de toate, pentru a-i stimula creșterea fiziologică, încarcă-ți organismul cu o doză generoasă de micronutrienți. Proteinele (animale sau vegetale) sunt excelente pentru sintetizarea cheratinei și, prin urmare, este important să le consumi în fiecare zi. Vitamina B conținută de drojdia de bere, gălbenușul de ou, linte și chiar soia permit organismului să producă (în cantități mari) cisteină, un aminoacid care favorizează creșterea fiziologică a părului.

Important! Pe lângă cele menționate deja, este necesar să adopți o rutină adecvată a îngrijirii podoabei capilare: șampon, ser și tratament „șoc” împotriva căderii părului, toate oferite de specialiștii de la El Studio:

Pasul 1: Șampon împotriva căderii părului Londa Vital Booster Shampoo;

Pasul 2 : Ser împotriva căderii părului Wella Invigo Balance;

Pasul 3 : Tratament contra caderii parului Kerastase Specifique Cure Anti-Chute.

Aceasta este o rutină în 3 pași pentru întărirea părului și promovarea creșterii fiziologice, menite să-i redea vigoarea și forța!

ATENTIE! Pentru rezultate optime si pe termen lung îți recomandăm să folosești in cadrul unui ritual similar doar produse din aceeași gamă de îngrijire. Numai in acest fel te poți asigura de eficacitatea tratamentului.

 Apelează cu încredere la sfaturile și produsele oferite de specialiștii El Studio și bucură-te de un păr frumos și sănătos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *