Noutati

Află ce greșeli îți deteriorează hainele

Chiar dacă ne place la shopping (uneori chiar și doar în scop terapeutic), parcă nu ne vine să renunțăm niciodată la articolele de îmbrăcăminte preferate și ne încearcă un sentiment de tristețe atunci când acestea nu mai pot fi purtate. Sigur ai simțit și tu asta măcar o dată în viață.

Oare știai că un studiu al Universității din Leeds arată că hainele mai ieftine pot rezista uneori chiar mai mult decât cele create de designeri? Da, e dovedit practic! Totul ține de câteva trucuri pe care trebuie să le urmezi. Care sunt așadar cele mai frecvente greșeli pe care le faci și care îți deteriorează hainele?

Spălarea necorespunzătoare
În primul rând, indiferent despre ce articole de îmbrăcăminte vorbim, trebuie să citim eticheta care ne indică foarte clar la câte grade trebuie să fie spălate, la ce program sau dacă pot fi uscate. Și da, chiar trebuie să respectăm indicațiile.

Trebuie să avem grijă și cum ajung hainele în mașina de spălat. Cel mai important e ca cele care au fermoar să îl aibă mereu închis, în caz contrar fermoarul poate agăța îmbrăcămintea. De asemenea, nasturii de la haine e foarte important să fie deschiși, pentru că, din cauza presiunii exercitate în mașina de spălat, aceștia se pot rupe.

Ingrijirea precară a țesăturilor

Crezi că detergentul este suficient pentru hainele tale? Nici pe departe! Aproape toate articolele de îmbrăcăminte au nevoie de atingerea fină a balsamului. Un balsam de calitate va reduce electrizarea hainelor și va face fibrele mai plăcute la atingere. Să nu mai spunem și de mirosul proaspăt! 

Cel mai bine e să alegi un produs delicat cu țesăturile. Balsamul Asevi Sensitif este ideal în acest sens, pentru că, pe lângă moliciunea și parfumul dat hainelor, are grijă și de pielea ta.

Uscarea rufelor în mașina de spălat

Vremurile agitate pe care le trăim ne determină să apelăm la soluții rapide și comode. Mașinile de spălat vin acum cu uscător care ne scapă de stresul întinderii hainelor pe sârmă. E o soluție practică, așa este. Dar crezi că e și cea mai bună pentru țesăturile tale? Dacă am pus întrebarea, cred că ți-ai dat seama unde ‚batem’. 

Într-adevăr. Uscarea hainelor în aer liber este, de departe, cea mai bună prietenă a unei vieți lungi pentru articolele vestimentare. În  plus, faci și economie de energie și bani!


Călcarea greșită

Călcatul hainelor pe față le poate deteriora atât țesătura, cât și aspectul. Hainele de stofă pot căpăta un luciu inestetic și nenatural. Întotdeauna, indiferent de articol și de material, îmbrăcămintea se calcă pe dos. Eventual, dacă este și un material sensibil, punem deasupra o protecție pentru călcat pentru a nu deteriora sau chiar arde țesătura.

Depozitarea incorectă

Depozitarea hainelor este esențială pentru ca ele să aibă o viață lungă. Folosești umerașe de sârmă? Aruncă-le! Agăță hainele pe umerașe de lemn sau de plastic. Cele de metal afectează în timp forma hainelor și lasă urme inestetice în zona umerilor. 

Îmbrăcămintea de lână nu trebuie agățată pe niciun fel de umeraș deoarece materialul se va lăsa și se va deforma. Iar dacă e vară, articolele de iarnă se păstrează împăturite pe rafturi. Și viceversa când nu ai destul loc în dulap și trebuie să le rotești  😉

Urmând aceste sfaturi simple, dar eficiente, nu doar că vei păstra hainele ca noi pentru mult timp, dar vei face și economii. 

Știi cum se spune: viața nu-i perfectă, dar stilul tău vestimentar poate fi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *