Frumusete, Noutati

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel.

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă obligatoriu: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și te răsfeți mai des, fie că este vorba despre o înghețată sau un suc rece. Dacă adaugăm acestor obiceiuri și temperaturile ridicate, aerul condiționat sau băile în apa sărată a mării sau cea cu clor din piscine, nu e greu să îți dai seama cum pielea ta are de suferit. Cum se întâmplă mai exact acest lucru? Află detalii de la specialiștii El Studio Style.

Vara deshidratează pielea. Nu este un mit!

Să te deshidratezi tocmai în sezonul în care iei contact cu apa mai frecvent decât de obicei? Deoarece te confrunți zilnic cu temperaturile ridicate sau cu aerul generat de către aparatele de climatizare, pielea ta își pierde din hidratare. Începi să o simți uscată, este ternă și nu mai strălucește ca odinioară, chiar dacă petreci o zi întreagă în aer liber. Ce poți să faci? Aplică regulat un ulei de hidratare pe față, gât și decolteu. Acesta va oferi elasticitate tenului și îi va reda hidratarea naturală de care are nevoie.

Transpirația estompează strălucirea pielii. Ce ai de făcut?

Nici transpirația în exces nu este de ajutor în această perioadă. Prin urmare este recomandat să folosești produse de îngrijire cu o textură cât mai ușoară precum un gel hidratant. Acesta va fi absorbit rapid și nu va încărca. Acest lucru va diminiua transpirația care îți va diminua strălucirea naturală.

Sfatul specialiștilor este să folosești produse care să reducă excesul de sebum pe toată perioada verii, produse care să purifice tenul și să prevină porii măriți sau acneea. Aplica săptămânal câte o mască. Ea are rolul de a curăța și purifia pielea de celulele moarte și de a închide porii.

Mai sunt și alte probleme ale tenului în sezonul estival de care trebuie să știm?

Fără nicio îndoială, soarele este cel mai mare dușman al pielii. Extrem de nocive, razele acestuia pot crea pete pigmentare, rozacee, foto-îmbătrânire sau cancer de piele, tocmai de aceea în această perioadă, specialiștii recomandă evitarea tatuajelor și tratamentele medical-estetice, mai ales când vorbim despre o piele cu un istoric sensibil.

Chiar dacă nu ai tenul sensibil este obligatoriu să folosești creme cu protecție solară

Cremele cu protecție UV se folosesc atât înaintea expunerii la soare cât și după. Motivul? După cum menționam și mai sus, soarele deshidratează în exces iar o cremă “after-sun exposure” o va ajuta să își mențină nivelul optim de hidratare și va calma eventualele arsuri ale pielii.

www.el-studio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *