Noutati

Redă strălucirea ochilor tăi!

În multe tradiții, ochii reprezintă „oglinda sufletului”. Pentru că ei reflectă imediat emoțiile, temerile noastre, sensibilitatea. Ochii transmit dincolo de cuvinte, iar pentru ca mesajul să fie unul clar, e nevoie să te preocupi de ei, să le acorzi atenție și îngrijire. Ochii obosiți, umflați sau roșii pot fi inestetici pot face să arăți mai în vârstă decât ești în realitate. 

Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și sensibilă. Aici apar primele riduri, edeme, cearcăne sau linii fine de deshidratare.

De ce este important să-ți păstrezi ochii luminoși și limpezi? Pentru că ochii te descriu lumii înainte să o faci tu. Ochii te trădează primii, atunci când ești obosită. Când stai ore în șir în fața calculatorului, când fumezi prea mult sau nu dormi suficient.

De aceea, este important să ai un stil de viață cât mai sănătos și să ții cont de câteva sfaturi:

  • Dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte!
  • Dacă dormi și te trezești la ore regulate, cantitatea și calitatea somnului vor fi garantate, iar ochii vor fi odihniți și limpezi.
  • Bea multă apă! – Ochii frumoși au nevoie de hidratare adecvată. Un corp hidratat corect reduce umflarea și înroșirea ochilor.
  • Nu fuma! – Fumatul irită ochii și poate provoca roșeață și uscăciune. Prin eliminarea fumului, vei permite ochilor să-și recâștige culoarea naturală și hidratarea.
  • Mai puțin alcool și cofeină.Acestea duc la deshidratarea corpului și provoacă umflarea și înroșirea ochilor.
  • Consumă legume precum pătrunjel, spanac, mazăre, broccoli, morcovi și alte alimente bogate în vitamina K, deoarece aceasta protejează și întărește pereții vaselor capilare.

Remedii naturale pentru frumusețea ochilor

  • felii reci de castraveți -Aplică pe ochi două felii subțiri de castraveți proaspeți, timp de circa 10 minute. Castraveții sunt bogați în apă care, odată transferată pe piele, va ajuta la hidratarea zonei oculare și la reducerea inflamației ochilor.
  • pliculețe de ceai – un remediu valid împotriva ochilor umflați. Pune două pliculețe umede în congelator pentru câteva minute. „Extractele din ceaiuri au un rol puternic antioxidant. Aplicate pe zona ochilor au un efect vasocostrictor rapid, ce ajută la estomparea cearcanelor. Cele mai potrivite sunt ceaiurile de mușetel, de albăstrele sau cel verde.”, ne sfătuiește Nicoleta Ion, trainer Repêchage România.
  • două linguri reci -Pune două linguri de metal în congelator. În dimineața următoare, așază-le cu partea concavă pe ochi. Vei simți un frig puternic, astfel încât le vei ține pe pleoape doar atât cât le suporți. Poți repeta procedeul după o mică pauză. Fluxul de sânge va fi crescut și orice inflamație a ochiului va fi redusă.

De asemenea, produsele de îngrijire trebuie să conțină: vitaminele K, A, C si E, extractele de Ginkgo Biloba sau aloe vera, ingrediente extreme de benefice pentru zona ochilor.

„Este important să folosim zilnic o cremă specială pentru zona ochilor, deoarece aici pielea este mult mai sensibilă și mai subțire decât pe restul tenului.”, adaugă Nicoleta Ion, trainer Repêchage România.

Recomandare pentru îngrijirea zonei ochilor: Opti – Firm Eye Contour Cream.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *