Mizeaza pe bucle perfecte, toata vara!

 

Stim ca apa sarata este vindecatoare si magica, ca reduce inflamatiile pielii, ca detoxifiaza, insa…mai stim si ca influenta ei asupra parului nu este deloc benefica.

In functie de apa pe care o folosesti atunci cand iti speli sau imbaiezi coafura, parul este elastic, hidratat – ca si pielea. Si, la fel ca ea, parul tau poate deveni deshidratat si uscat. Apa marii are un mare continut de sare ridicat, este osmotica, adica scoate apa/hidratarea din par. Rezultatul? Un fir uscat si fragil, cu o textura foarte dura si greu de descurcat.

Parul ondulat natural sau cret este prin definitie un par uscat (are o anumita structura specifica). Ceea ce presupune ca sederea la mare poate aduce cu sine un grad de uscare a firului de par de-a dreptul periculos. Concluzia? Va fi din ce mai greu sa iti pastrezi buclele elastice si definite.

Dupa baile cu sare, e imperios necesar sa iti clatesti parul!  “De asemenea, de mare ajutor iti sunt lotiunile de protectie solara special create pentru par. Recomandarea mea? Foloseste un sampon si un tratament care hraneste sau repara, in functie de structura firului de par. De ce? Ca sa readuci hidratarea si restructurarea la un nivel normal, ca sa iti ajuti buclele sa isi reia  forma naturala, fireasca” spune Arabella Zadic, Brand Ambassador Sebastian Professional.

Un produs benefic, care iti alinta foarte mult buclele, este Potion 9 crema sau Light de la Sebastian Professional. Produsele contin un cocktail miraculous de 9 uleiuri pretioase, care ofera firului de par protectia si hidratarea necesara, chiar in profunzime. Rezultatul? Parul redevine matasos si isi pastreaza culoarea.

“Sugestia mea este ca produsul sub forma de crema sa fie utilizat pe un fir de par mai gros, poros si rebel, pe cand Potion 9 Light pentru un fir subtire, fin si fragil.”, adauga stilista.

Truc: in perioada bailor cu apa sarata, evita sa iti uzi parul. Strange-l in codite impletite ( acestea vor pastra elasticitatea si forma buclelor) sau in doua cozi, pe care le rasucesti si le fixezi la baza.

Bucura-te de vara! Protejeaza-ti parul si mizeaza pe bucle frumoase!

 

 

 

You may also like...