Noutati

Minciuna, bat-o vina!

Cu ocazia Zilei Prieteniei, o colegă din presă m-a rugat acum câteva zile să îi răspund unor întrebări legate de…prietenie, evident. 😊Am refuzat-o politicos. Iar în următorul articol o să vă și spun de ce.

Minciuna este un microb. Este un virus care ni se strecoară ușor sub piele, în sânge, în tot organismul, apoi preia controlul, ne transformă. Ne face să fim ceea ce poate nu am fost niciodată. Minciuna este toxică!

Și totuși, de ce am refuzat să răspund acelor întrebări, iată și răspunsul. Pentru mine, prietenia este ceva sacru. Poate părea exagerat acest cuvânt. Însă eu cred în acea prietenie curată, sinceră și transparentă până dincolo de stele. Se mai găsește așa ceva în ziua de astăzi? Aș îndrăzni să spun că extrem de rar, mai spre deloc. Și mă poți contrazice la acest capitol, însă din experiența mea de viață, toate aceste “prietenii” s-au dovedit a fi doar “un trecător”, vorba Laurei Stoica.

Și atunci, de ce să mint și să spun că eu cred în prietenie? De ce să inventez povești despre oamenii care m-au sprijinit necondiționat, când ei nu există? Atunci când minciuna, virusul de care îți spuneam mai sus, preia controlul asupra ta, poți spune orice. Poți crede orice ai spune, chiar dacă nu este adevărat. Pentru că ajungi la un momentdat să nu mai faci diferența între minciună și realitate. Dar când te uiți în oglindă după ce faci asta, spune sincer, ce simți? Și uită-te mai bine, mai departe de acel chip care se reflectă! Nu vezi o mare tristețe și un gol imens, care îți ajung până în suflet? Cum te mai simți acum? Simți mândrie? Când știi că poate ai mințit oameni care merită cel mai puțin în lumea asta, doar pentru a-ți atinge scopul?

Minciuna și ipocrizia merg mână în mână. Și din punctul meu de vedere, oamenii care trăiesc astfel, vor fi mereu nefericiți în sinea lor. Pentru că într-un moment al vieții, realitatea va prelua din nou controlul. Și atunci când aceștia se vor uita din nou în jur, sau în oglindă, vor gasi un abis. Din care nu se vor mai putea întoarce.

Și ce este și mai trist? Faptul că minciuna își cere tributul. Iar atunci când se va trage linie, acei oameni, mincinoșii, vor conștientiza că din cauza ei au pierdut de-a lungul timpului nu doar lucruri, ci mai ales oameni de valoare, pe care ar fi trebuit să îi țină aprope toată viața.

Aleg să nu mint. Aleg să fiu eu. Deoarece știu că Universul și Dumnezeu mă vor răsplăti. La fel vă recomand și vouă. Asumați-vă ceea ce sunteți. Asumați-vă felul în care arătați, jobul pe care îl aveți. Mândriți -vă cu sinceritatea și simplitatea voastră. Nu lăsăți interesele profesionale sau materiale să preia conducerea.

Sinceritatea este un dar divin. Îmbrățișați-l. Și nu îl pierdeți niciodată. Pentru că nu veți mai primi altul la schimb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *