Lipsa timpului, dar şi migala de care au nevoie unghiile perfecte le fac pe tot mai multe doamne şi domnişoare să meargă la salon, pentru o manichiură ca la carte. Cea mai populară opţiune din lista nail artiştilor rămâne oja semipermanentă, un produs inovator, care ne ajută să avem o manichiură impecabilă chiar şi o lună întreagă. Edina Borza, trainer al brandului Crystal Nails, cu peste 30 de mii de ore de practică, ne dezvăluie de ce această variantă a devenit atât de căutată, dar şi cum le învaţă ea pe doritoare să facă o astfel de manichiură singure.
COMBINAŢIA IDEALĂ ÎNTRE OJĂ NORMALĂ ŞI GEL
Rezistentă, lucioasă şi accesibilă ca preţ. Sunt primele trei avantaje ale unei manichiuri realizate cu ojă semipermanentă. Dacă optaţi pentru ea, să ştiţi că aveţi la îndemână o paletă largă de culori, care se vor potrivi oricărui gust, oricărui anotimp, oricărei ţinute sau oricărui eveniment.
EDINA BORZA, NAIL ARTIST: „Manichiura cu ojă semipermanentă este foarte solicitată de către clientele mele. Nu se crapă, nu se cojeşte, scăpaţi practic de micile şi enervantele retuşuri de care are nevoie o manichiură cu ojă clasică şi, totodată, timpul de realizare este mai scurt decât la o manichiură cu gel. În plus, astăzi ne bucurăm de o tehnică evoluată a ojei semipermanente, motiv pentru care putem face şi mici corecţii de aspect, lucru care, până nu demult, era posibil doar la manichiura pe bază de gel.”
Cu o experienţă de aproape 15 ani în domeniul manichiurii, Edina Borza ne spune că oja semipermanentă oferă un aspect natural și ușor de obținut, spre deosebire de unghiile cu gel sau de cele acrilice. Mai mult decât atât, se poate aplica pe orice lungime a unghiei şi permite realizarea de inserţii ori picturi, în cazul în care vă plac manichiurile ieşite din tipare.
EDINA BORZA, NAIL ARTIST: „Este de preferat ca aplicarea ojei semipermanente să se realizeze pe unghii care nu sunt traumatizate. În caz contrar, ar trebui să se apeleze la un tratament, care să întărească unghia şi care să asigure rezistenţa manichiurii. În rezultatul final, calitatea produselor contează în proporţie de 60 la sută, restul depinde de aplicarea corectă a ojei și de o tehnică updatată. Aceştia sunt factori esenţiali care ne ajută să menţinem unghia sănătoasă pe termen lung.”
Procedura de la salon durează între 45 de minute şi o oră şi jumătate, în funcţie de tipul de cuticulă, dar şi de modelul ales de clientă. Oricum, serviciul este mai rapid, comparativ cu tehnica în care se lucrează cu gel sau cu acrygel.
MIC GHID PENTRU PASIONATELE DE FRUMOS: CUM SE APLICĂ ŞI CUM SE ÎNDEPĂRTEAZĂ OJA SEMIPERMANENTĂ?
Oja semipermanentă se aplică cu bază şi top. Ulterior este nevoie de unul sau de două straturi de ojă, în funcţie de gradul de acoperire al produsului, dar şi de tehnica de realizare a manichiurii: cu apex sau fără. Primul pas în crearea unei manichiuri cu ojă semipermanentă este îngrijirea unghiei naturale şi îndepărtarea cuticulelor.
EDINA BORZA, NAIL ARTIST: „După ce mătuim unghia naturală, începe aplicarea bazei, iar apoi oja. Cu excepția bazei, care se aplica într-o cantitate mai mare pentru realizarea apexului, straturile trebuie să fie subţiri, uşor periate. Oja este uscată cu ajutorul unei lămpi UV, care întărește materialul, etapă numită polimerizare. După aproximativ patru săptămâni, în funcţie de ritmul de creştere a unghiei, este nevoie să reveniţi la salon, pentru retuş sau pentru refacere.”
Îndepărtarea ojei semipermanente se face doar la salon şi, în niciun caz, cu acetonă clasică.
EDINA BORZA, NAIL ARTIST: „La salon nu folosim soluţie pentru a îndepărta oja decât în cazul renunțării la manichiura cu ojă semipermanentă. De obicei, la întreţinere preferăm sa îndepărtăm topul şi culoarea cu freza, apoi finisăm cu pila și ne asigurăm că rămâne bază pe placa unghială. Astfel protejăm unghia naturală, întrucât îndepărtăm luciul de pe suprafața ei o singură dată. Pentru că oja semipermanentă are o rezistenţă crescută, îndepărtarea ei cu soluție poate dura mai mult, însă procesul trebuie să rămână unul delicat, pentru că nu ne dorim să lezăm în vreun fel unghia naturală a clientei.”
EDINA BORZA VĂ ÎNVAŢĂ SECRETELE OJEI SEMIPERMANENTE, ÎNTR-UN CURS DEDICAT
Pentru a le ajuta pe pasionatele de frumos să descopere tainele manichiurii cu ojă semipermanentă, Edina Borza a conceput un curs special, în care a integrat toate informaţiile pe care ea însăşi le-a adunat în cele peste 100 de training-uri urmate în ţară şi peste hotare. Secretele le împărtăşeşte doritorilor la propria ei academie.
EDINA BORZA, NAIL ARTIST: „La cursul dedicat manichiurii cu ojă semipermanentă îi învăţ pe doritori toate detaliile esenţiale pentru realizarea ei, de la anatomia unghiei, la curăţarea corectă a cuticulelor şi corectarea micilor imperfecţiuni, până la aplicarea bazei şi realizarea apexului, aplicarea ojei sub cuticulă şi crearea modelelor. Prima parte a cursului este formată din teorie, a doua este practica pe un model.”
Structura cursului a fost concepută în aşa fel încât nail artistul să poată supraveghea fiecare cursant, în cadrul orelor de practică. Modulul se adresează atât celor care îşi doresc să îşi aplice singure, acasă, acest tip de ojă, dar şi celor care vor să facă o carieră în acest domeniu. Edina Borza a iniţiat în fascinanta lume a manichiurii peste 300 de cursanţi, iar prin mâinile ei au trecut aproape 20 de mii de clienţi.
Pentru a descoperi manichiurile marca Edina Borza, dar şi ce alte cursuri a creat, vă invităm pe pagina oficială a nail artistului.