Noutati

Gradini uimitoare pe care ti-ai dori sa le vizitezi

Florile sunt frumoase in stare naturala, in gradina, unde se impletesc in culori si parfumuri cu celelalte plante, unde dainuie viata cu transformarile ei, perenitatea si inradacinarea. Pentru pasionatii de calatorit, specialistii FamousRoses.eu ne vorbesc despre fumusetea gradinilor de peste hotare care merita vizitate si cum putem sa le aducem in propriile noastre curti, sa ne bucuram de o varietate de aranjamente, culori si miresme deosebite pana la caderea zapezii.

Romantism florentin

O vizita in Florenta nu poate fi vitregita de o vizita in parcul Giardino delle Rose. Gradina Trandafirilor din Florenta infatiseaza un tablou romantic care acopera un hectar de teren terasat, oferind o imagine panoramica fantastica asupra orasului. Ea a fost creata de arhitectul italian Giuseppe Poggi, in 1865, dar a fost deschisa publicului larg 30 de ani mai tarziu. In schimb, daca iti doresti sa recreezi la tine acasa putin din frumusetea florentina, pentru a fi in ton cu aerul italian al gradinii terasate de la poalele bazilicii San Salvatore al Monte, te poti inspira din suita de trandafiri Leonardo da Vinci de pe FamousRoses.eu. Rosul-coacaz al trandafirului Red Leonardo da Vinci este cea mai fina si potrivita alegere pentru amenajarea gradinii. Este un trandafir foarte rezistent cu flori grupate si cu un parfum suav care va incanta orice privire.

Simetrie si perfectionism versus naturalete salbatica

Conform National Geographic, cea mai frumoasa gradina a lumii este cea a palatului Versailles. Aranjata simetric si intr-o ordine perfectionista, ea se intinde pe o suprafata de 800 de hectare si a fost creata pentru unul dintre cei mai iubiti monarhi francezi – Ludovic al XIV-lea. Gradinile Versailles concureaza in frumusete cu faimoasa Gradina botanica Kirstenbosch din Africa de Sud, care este un veritabil conservator al speciilor autohtone si al vietii salbatice. Kirstenbosch este gazda regulata a expozitiilor de sculptura din piatra de Zimbabwe si a numeroase concerte pe intreg parcursul anului, dar si a drumului care urca spre Muntele Tablelor.

Colectii de trandafiri cu parfum englezesc

Una dintre cele mai incantatoare colectii de trandafiri din lume se gaseste, cu siguranta, in gradina Mottisfont. Ea este gazda a peste 500 de trandafiri traditionali, ce fac parte din Colectia Nationala, si isi atinge apogeul in luna iunie, cand este randul trandafirilor cataratori sa infloreasca si sa isi etaleze splendoarea. Ca urmare a faptului ca majoritatea trandafirilor infloresc o singura data pe an, Graham Stuart Thomas a proiectat o gradina care combina rozele cu un amestec de plante perene pentru a crea efecte vizuale spectaculoase pe tot parcursul sezonului cald. Pentru o gradina de vis la tine acasa, trandafirii cataratori reprezinta alegerea ideala daca iti doresti un decor cu bolte si garduri din roze. Trandafirii urcatori pot face adevarate minuni si pentru fatada casei. Daca vrei sa imbraci peretii casei cu trandafiri, poti sa folosesti un grilaj de lemn, care le va servi drept suport. Trandafirul Zephirine Drouin de pe FamousRoses.eu va oferi casei tale un aspect de poveste. Este unul dintre cei mai celebri trandafiri romantici, iar popularitatea sa se datoreaza infloririi abundente la sfarsitul primaverii, dar si tolerantei sale la semiumbra si sol sarac. Totodata, pentru ca are putini spini, este foarte usor de modelat.

Tot pe meleaguri britanice, Kew Gardens reuneste cea mai mare colectie de plante din lume, ceea ce face din acest loc unul dintre principalele atractii ale Londrei. Aflate in zona suburbana a Londrei, ele cuprind peste 30 000 de specii de plante care ofera un spectacol vizual relaxant si exaltant in acelasi timp pentru iubitorii de flori si nu numai. Alaturi de multitudinea de plante, Kew Gardens adapostesc peste 750 000 de carti si mai mult de 175 000 de fotografii si desene cu plante.

Evadarea din cotidian

Brooklyn Botanic Garden este o gradina spectaculoasa datorita ciresilor, care ofera o priveliste suava si delicata in timpul primaverii, a colectiilor de bonsai si nuferi, speciilor rare de trandafiri si plante de apa. Daca esti adeptul lucrurilor simple, campurile de lavanda si cele de lalele sunt o reala incantare. Amenajarile minimaliste pun in valoare frumusetea naturii si a florilor, creand atmosfera de poveste capabila sa faca uitate zumzetul si poluarea citadina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *