Frumusete

Frumusetea, cea mai importanta rezolutie pentru 2018!

Noul an a inceput cu lista de rezolutii, mai exact cu punerea pe hartie a dorintelor pe care vrem sa le indeplinim, despre care speram sa ne faca mai fericiti si automat mai impliniti! Cu totii vrem sa aratam bine in anul 2018, dar care sunt cele mai cerute retusuri ale fetei? “Pe primul loc raman tratatamentele care se adreseaza atenuarii ridurilor la nivelul fetei cu toxina botulinica si acid hialuronic, augmentarea buzelor cu acid hialuronic sau cele care se adreseaza regenerarii sau hidratarii tenului cu PRP si diferite cocktailuri cu acid hialuronic si aminoacizi”, spune Doctorul Oltjon Cobani , specializat in  chirurgie plastica-estetica și microchirurgie reconstructiva.

 

Cearcanele

In ultimul timp o mare preocupare in randul femeilor o prezinta cearcanele. Pentru tratamentul acestora, recomand transferul autolog de grasime, intrucat duce la un rezultat natural si ajuta la disparitia acelei nuante vinetii, data de muschiul orbicular subiacent. Pana la urma prin acesta metoda dam zonei respective ce a avut odata, grasimea proprie.

 

Augmentarea buzelor cu acid hialuronic

Presupune augmentarea in volum a buzelor cu acid hialuronic si de asemenea corectarea (cand este cazul) ale micilor imperfectiuni, depinzand evident, de ce isi doreste pacienta respectiva. Interventia este efectuata sub anestezie locala (crema anestezica) si dureaza aproximativ 40 de minute. “Recuperarea este rapida. Cu toate acestea este necesar sa avem in vedere cateva aspect: pacienta sa nu fie in timpul menstruatiei ca sa evitam micile vanatai care pot aparea. A doua zi pacienta trebuie avertizata ca va fi cu buzele mai umflate efect care va disparea pana la a treia zi (putem ajuta prin aplicare de gheata local si o pastila de Claritin pe zi, timp de doua zile). Trebuie mentionat faptul ca la prima injectare efectul nu este foarte lung, maximum pana la 6 luni, el fiind rapid resorbat de organism. Dupa 2-3 injectari succesive (la distanta de minimum 3 luni) acesta are o remanenta mai lunga, de 2-3 ani. Personal, cred ca augmentarea buzelor trebuie efectuata treptat, din punct de vedere medical pentru a permite tesuturilor sa se destinda gradual, iar din punct devedere psichologic sa nu fie o schimbare prea mare pentru pacienta si cei din jur. Va recomand ca aspectul buzelor dupa aceasta interventie sa fie cat mai natural. Cu toate ca <<frumusetea consta in ochii privitorului>> respectarea unor norme estetice este necesara”, adauga doctorul.

 

”Inghetarea” ridurilor cu toxina botulinica

Toxina botulinica este o substanta care opreste stimulul nervos catre muschi acesta nemaiputandu-se contracta. Astfel, este folosita in ridurile cauzate de contractia musculara sau de ridurile dinamice. Cele mai des este folosita pentru atenuarea ridurilor la nivelul glabelei (incruntare), frunte sau laba de gasca (coltul ochiului). De asemenea, este folosita la ridurile la nivelul nasului (gummy smile). Interventia este nedureroasa si nu necesita anestezie. “Efectul apare intre 3-7 zile dupa interventie cu un maxim la 12 zile si dureaza pana la 6 luni. De mentionat ca acesta nu reprezinta un tratament de preventie si trebuie efectuat doar atunci cand apar ridurile. Folosirea lui in exces poate duce la slabirea efectului acestuia in timp”, spune doctorul Oltjon Cobani.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *