Noutati

Descopera istoria din spatele rufelor curate

Te-ai intrebat vreodata ce presupunea spalatul rufelor inainte ca masina de spalat sa existe? Poate daca ai avea o idee despre acest proces, care in trecut presupunea un adevarrt ritual, ai intelege mai bine cat de mult ni s-a simplificat viata azi. Avem totul la indemana, apasam un buton si…petele n-au nicio sansa.

Hai sa ne amintim de trecut

Nu mai devreme de jumatatea secolului XX, spalatul rufelor insemna o munca fizica extrem de solicitanta. Femeile faceau pregatiri cu cateva zile inainte. Primul pas era colectarea rufelor murdare si trierea acestora in functie de tesaturi. Urma apoi pregatirea vaselor, galetilor si cosurilor pentru rufe. ”Spalatoresele” – adica femeile desemnate prin rotatie pentru a fi responsabile de aceasta sarcina trebuiau inclusiv sa adune lemne si carbune pentru a face focul si pentru a incalzi apa.

Pentru rezultate eficiente, de cele mai multe ori rufele murdare erau puse la inmuiat in apa cu o zi inainte. A doua zi acestea erau fierte, curatate manual cu sapun si mai apoi frecate de tabla metalica a spalatorului. Urma procedeul de clatire si apoi rufele erau puse cu grija la uscat.

Si sa ne bucuram de prezent

Iti imaginezi un astfel de procedeu in zilele noastre? Cat timp ai pierde daca ai urma pasii de mai sus? Ca sa nu mai vorbim despre tesaturile delicate – care trebuie spalate cu grija pentru a-si pastra frumusetea cat mai mult timp. Ce te-ai face daca azi nu ar exista eficientul si superconcentratul detergent Asevi pentru rufe delicate cu sapun de marsella? Cu acest detergent, indiferent ca-l folosesti pentru spalarea manuala (a hainelor din lana sau matase) sau ca il pui in masina de spalat, rufele tale sunt curatate aproape instantaneu.

Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca hainele copiilor trebuie mereu curatate cu grija, atentie si se impune folosirea unui detergent special. Astazi, gratie tehnologiei inovative, hainele spalate des se pot bucura de ingrijirea suprema a detergentului special conceput pentru asta, Asevi Soft Rufe Delicate. Adio culori sterse, adio tesaturi distruse! Ai in sfarsit un aliat de nadejde si munca ta este mai usoara. Chiar si in cazul spalarii manuale.

Si, daca tot am ajuns sa vorbim despre cei mici, nu uita de concursul recent lansat de Asevi pentru scolile din Romania. Poate vrei ca scoala la care invata copilul tau sa castige produse pentru curatenie un an intreg. Viziteaza pagina Facebook Asevi si vei afla tot ce trebuie sa faca cei mici pentru a participa la concurs.

Si nu uita: spalatul rufelor nu trebuie sa fie o corvoada daca folosesti produsele potrivite!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *