Frumusete, Noutati

Cum scăpăm de ridurile nazogeniene?

Pentru cei mai puţin norocoşi, ridurile pot reprezenta o problemă încă de la o vârstă tânără. Printre primele care apar sunt cele din zona gurii. Dacă iniţial ele sunt evidente doar atunci când zâmbim, în timp, devin permanente.

Întrebarea doamnelor este: cum scăpăm de ele? Cu ajutorul esteticienilor, desigur, care știu… să dea timpul înapoi. Doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică şi estetică, ne prezintă cum corectează şanţurile nazolabiale, simplu şi eficient, în clinica pe care a fondat-o, Be Perfect.

ACIDUL   HIALURONIC,   AJUTOR   ÎN   ESTOMPAREA   RIDURILOR NAZOGENIENE

După pragul de 30 de ani, pielea începe să își piardă din elasticitate, iar tonusul mușchilor feței nu mai este atât de crescut. Sunt unii dintre factorii care duc la fomarea ridurilor: “Stilul de viață, căldura excesivă, soarele, poluarea, fumatul, alcoolul, dieta bogată în grăsimi sunt doar câteva dintre obiceiurile rele. Folosirea cremelor de protecție solară, somnul și dietele sunt esențiale pentru încetinirea vitezei de îmbătrânire.” – dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

Când nu avem grijă însă să prevenim, bine ar fi să… corectăm! Ridurile nazogeniene, care unesc pomeții de colțurile gurii, sunt unele dintre cele mai deranjante, deoarece par să modifice conturul natural al feței. Pentru că dau impresia unor “șanțuri”, ne pot face să arătăm mai în vârstă decât suntem, de fapt.

Doctorul Alin Bortilini ne propune să apelăm la substanțele de umplere, care le vor șterge de pe chipul dumneavoastră. Cea mai populară în acest sens este injectarea cu acid hialuronic, care nu doar că se distribuie perfect în zona pe care o avem în vedere, dar păstrează și un efect natural al zâmbetului: “Acidul hialuronic se poate folosi pentru zona inferioară a feței și anume pentru estomparea ridurilor periorale (liniile de fumător), nazogeniene (între nas și buze), linii marionetă (ridicarea colțurilor gurii), ridurile din zona bărbiei.”- dr. Alin Bortolini, fondator

Be Perfect

Cât despre durere, nu vă faceți griji, este ca și inexistentă!

ÎN CE CONSTĂ PROCEDURA?

Primul pas constă într-un control, în urma căruia specialistul își va da seama exact către ce tip de acid hialuronic să se orienteze, dar și spre ce cantitate. În vreme ce ridurile superficiale au nevoie doar de un mililitru de substanță injectată, altele pot avea nevoie de mai mult, pentru a asigura un efect îndelungat.

Următorul pas este reprezentat de aplicarea unei creme cu efect anestezic, pentru ca ulterior să înceapă injectarea propriu-zisă: în puncte cheie și prin tehnici recunoscute la nivel internațional, ridurile care vă supără vor fi corectate: “Pentru a potența rezultatele, dar și pentru a-ți oferi o față luminoasă, fresh și lipsită de riduri, acidul hialuronic poate fi combinat și cu toxina botulinică, cu terapia PRP sau cu liftingul cu fire.”- dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

Procedura în sine durează cam jumătate de oră. Rezultatele încep să se vadă imediat și se vor păstra chiar și pentru un an sau mai mult, în funcție de metabolismul fiecărui pacient, dar și în funcție de acidul ales. Ulterior, dacă doriți, puteți reveni la cabinet, pentru reinjectare. Acidul hialuronic nu creează dependență, deci, contrar miturilor, pielea nu va arăta mai rău după ce efectul va trece, ci va fi exact ca înainte de injectare. Cel mai probabil însă, vă va plăcea atât de mult imaginea din oglindă, încât veți continua injectările de dragul rezultatelor.

AVANTAJELE ACIDULUI HIALURONIC

Nu degeaba acidul hialuronic a devenit una dintre cele mai iubite substanțe din industria frumuseții: conferă rapid o piele fermă, strălucitoare și hidratantă, totul fără reacții alergice. De ce? Pentru că acidul hialuronic se regăsește și în mod normal în organismul nostru, doar că, în timp, cantitatea produsă scade. Atunci este momentul potrivit să intervenim… din exterior!  Rezultatele acidului hialuronic nu sunt doar imediate, ci și reversibile, ceea ce poate reprezenta un avantaj major: dacă nu vă veți obișnui cu efectele, vor trece de la sine, după o anumită perioadă de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *