Noutati, Sanatate, Tu ce mananci azi?

Cum să călătorești, să mănânci sănătos și să te răsfeți

Vara este o perioadă de relaxare, de deconectare și de pauză de la activitățile noastre zilnice. Este, de asemenea, o oportunitate de a vizita locuri neexplorate încă, apropiate și îndepărtate. Atunci când suntem în vacanță, nu vrem doar să admirăm noi obiective turistice, ci și să explorăm noi feluri de mâncare autohtone. Cui nu-i place să încerce delicatese locale și să ia o pauză de la dieta zilnică? Dacă pleci în vacanță, nu înseamnă că trebuie să renunți la o alimentație bună. Poți călători, mânca sănătos, explora zone noi și, în același timp, te poți răsfăța cu bunătăți ocazionale dacă urmezi aceste sugestii simple.

Consumă lichide

Vara te îmbie cu băuturi fructate decorate cu umbreluțe de hârtie. În timp ce multe dintre aceste preparate sunt gustoase, ele pot fi, de asemenea, pline de calorii din alcool, siropuri și sucuri zaharoase. Evită tentația de a exagera cu aceste băuturi dulci, limitând numărul lor și hidratându-te cu apă, ceai simplu sau apă minerală. În timpul zilelor călduroase de vară, hidratarea este esențială pentru a reface apa eliminată prin transpirație și ajută la prevenirea supraîncălzirii.

Pentru o apă cu gust extraordinar și obiective istorice, poți vizita Reykjavik, Islanda. Pe lângă faptul că adăpostește numeroase artefacte vikinge, 95% din apa orașului provine din izvoare naturale.

Consumă gustări sănătoase

Atunci când îți petreci ziua plimbându-te prin oraș sau într-un parc de distracții, este posibil să găsești o mulțime de gustări tentante și mâncăruri stradale. Dar multe dintre gustări sunt pline de calorii, așa că încearcă să te limitezi doar la o îmbucătură sau două și să le împarți cu prietenii și familia. Tentația va fi mai mică dacă nu îți este prea foame, așa că, înainte de a pleca la drum, ia un mic dejun bogat în proteine și ia cu tine câteva gustări sănătoase – cum ar fi batoane proteice, nuci sau fructe.

Deoarece gustările locale sunt o modalitate excelentă de a descoperi cultura locală, poate că o excursie în Caraibe te va interesa. În multe orașe există vânzători ambulanți care vând fructe și legume locale proaspete pe care nu le poți găsi acasă.

Continuă să faci mișcare

Călătoriile de vară înseamnă adesea să stai lângă un lac, o piscină sau un ocean. Deși ar trebui să te relaxezi și să îți petreci timpul citind, privind peisajul și relaxându-te, vacanța nu înseamnă că trebuie să renunți la exercițiile fizice obișnuite. Ia cu tine adidașii de antrenament sau costumul de baie pentru a putea profita de sala de sport sau de piscina hotelului. Unele stațiuni oferă cursuri și exerciții de grup – de la yoga până la aerobic în apă – ca o modalitate distractivă de a-ți pune corpul în mișcare. Monitorizează zilnic numărul de pași și mergi pe jos până la locurile de vizitare locale, dacă poți. Unele săli de sport locale oferă posibilitatea înscrierii pentru o săptămână sau două, iar multe centre comunitare oferă sesiuni de antrenament.

Dacă vrei să transpiri în timp ce admiri obiectivele turistice, poți avea în vedere o vizită la San Francisco, California. Poți arde câteva calorii serioase mergând în sus și în jos pe dealurile din centrul orașului.

Adoptă o alimentație bogată în frunze verzi

În loc să te înfrupți cu pâine și unt sau aperitive prăjite, începe fiecare masă cu ceva verde. Salatele și garniturile de legume sunt o modalitate excelentă de a te sătura cu alimente sănătoase înainte de a alege alte opțiuni. Încearcă să consumi 50% legume la o masă, ceea ce îți va permite să savurezi delicatesele locale, respectând în același timp o dietă „mai bună pentru tine”.

Kermit The Frog a spus cel mai bine: „Nu este ușor să fii verde”. Cu toate acestea, dacă dorești să adaugi mai mult verde în alimentație, vizitează Orlando, Florida,unde un studiu recent realizat în 100 de orașe a constatat că are cele mai multe magazine de salate pe cap de locuitor.

Dormi bine

În timp ce fantezia călătoriei ne face să ne imaginăm cum dormim în cel mai confortabil pat din lume într-o cameră de hotel superbă, realitatea ar putea fi un pic diferită, de exemplu, să dormim într-un camping, pe o saltea gonflabilă, într-o cameră cu pereți subțiri ca hârtia sau alături de mulți membri ai familiei. Cercetările au arătat o corelație între lipsa somnului și mâncatul în exces – atunci când suntem prea obosiți, uneori consumăm alimente (și nu întotdeauna alimente sănătoase) în încercarea de a crește nivelul de energie. Călătoriile, în special cele în zone cu fus orar diferit, ne perturbă tiparele standard de somn. Pe cât posibil, încearcă să menții ora obișnuită de culcare și să te trezești la ora obișnuită. Folosește o mască pentru ochi pentru mai mult întuneric și dopuri de urechi pentru a reduce zgomotul. Iar când mergi la micul dejun dimineața, sari peste carbohidrații plin de zahăr și rafinați sub formă de vafe și produse de patiserie pentru micul dejun. În schimb, hidratează-te cu apă, cafea simplă sau ceai și caută proteine sănătoase, cum ar fi ouăle sau iaurtul.

Dacă ești în căutarea unei pauze de la agitația din orașul natal, poate o vizită la Zurich, Elveția te-ar putea ajuta. Orașul a fost identificat drept cel mai puțin poluat fonic din lume, pe baza unei cercetări efectuate de Organizația Mondială a Sănătății privind poluarea fonică în 50 de locații.

Călătoriile de vară reprezintă un moment în care poți explora locuri noi împreună cu familia și prietenii. O pauză de la programul rigid nu înseamnă că trebuie să iei pauză și de la alimentația sănătoasă. O nutriție bună înseamnă echilibru și moderație, așa că nu ezita să savurezi mâncăruri locale și apoi să te ocupi de caloriile în plus făcând exerciții fizice. Bucură-te de tot ce îți oferă vara și ia-ți o vacanță fără a renunța la angajamentul de a avea o dietă sănătoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *