Frumusete, Noutati

Cum putem trata petele pigmentare care apar după vară?

A trecut și mult iubita vară. Ne-am bucurat din plin de toate bogățiile ei dar iată că, pe lângă un bronz frumos, unele dintre noi poate că ne-am ales și cu un suvenir mai aparte: câteva pete pigmentare. 

Ce sunt acestea și de ce uneori nu sunt atât de plăcute pe cât ar părea?

Pe lângă factorii genetici, hormonali sau de mediu, tenul este afectat și de petele pigmentare. Petele solare sunt pete mici pe piele care apar de obicei după expunerea prelungită la razele ultraviolete. Această formă de discromie, adică o modificare a pigmentării pielii, poate apărea în diferite zone ale corpului, dar cele mai frecvente sunt petele solare de pe față, adesea concentrate în zona nasului, a buzei superioare și a pomeților.

Care sunt cauzele apariției petelor pigmentare de pe față?

Petele de pe ten sunt cauza funcționării defectuoase a melanocitelor, celulele care produc melanina. Aceasta este substanța care protejează epiderma de razele UV și care, atunci când apare omogen, dă posibilitatea pielii să obțină un bronz uniform. Cu toate acestea, atunci când melanocitele nu funcționează corect și bronzul dispare, pot rămâne pete inestetice de culoare maro sau gri.

Nu e cazul să te îngrijorezi peste măsură: există soluții eficiente și salvatoare!

Da, avem vești bune pentru tine: există câteva tratamente profesionale care pot elimina petele solare sau le pot reduce semnificativ aspectul. Toate aceste tratamente trebuie efectuate de către un profesionist instruit în îngrijirea pielii. La El Studio Style găsești o soluție extrem de eficientă, vorbim despre tratamentulDeux Academie Peeling Expert. Cum acționează acesta?Tratamentul Academie Peeling Expert are rolul de a îndepărta impuritățile localizate la nivelul feței, înlăturând un strat superior al epidermei. Acesta poate fi considerat atât un tratament de întinerire a pielii, cât și un tratament de curățare a tenului.

De ce să alegi un astfel de tratament? Un tratament facial de peeling ajută la regenerarea celulară, strângerea porilor, reducerea liniilor fine, și chiar și a celor profunde. În plus,  un astfel de tratament contribuie la eliminarea petelor pigmentare lăsate de cicatrici sau de soare. Și asta nu este totul! De asemenea, tenul tău își va recăpăta elasticitatea și fermitatea naturală. Rezultatele se obțin după mai multe ședințe, în funcție de nevoile tenului tău. În urma unor ședințe de tratament repetate, te vei putea bucura de un ten curat și luminos și, totodată, fără pete.

O altă soluție pentru îndepărtarea petelor pigmentare constă în tratamentul IPL. Însă, poate că te întrebi cu ce frecvență ar trebui să faci un astfel de tratament pentru a fi eficient? Mai exact, câte ședințe ar fi necesare pentru a atinge efectul dorit? Ei bine, la toate aceste întrebări, specialiștii El Studio Style îți oferă explicațiile necesare: „În funcție de zona tratată și pentru rezultate ideale, recomandăm minim 4 ședințe de tratament cu IPL, efectuate la o diferență de aproximativ 3 săptămâni.  În acest fel permiți celulelor pielii să se refacă și să revină la starea lor naturală înainte de a le trata din nou. Pentru rezultate optime e important să respecți acest termen oferit de către cosmeticianul care te tratează. În caz contrar, vei atinge foarte greu rezultatele dorite.”

Cu ajutorul tratamentului IPL pot fi ameliorate sau chiar îndepărtate acele pete maronii inestetice care-ți dau atâtea bătăi de cap. „Aflate sub piele, melanocitele (petele maronii) sunt acele celule care permit pigmentarea pielii când aceasta se confruntă cu o expunere prelungită la soare sau cu procesul de îmbătrânire. Cu ajutorul luminii pulsate tratăm pigmentul de la suprafața pielii, dar nu și ce se află dedesubt. Prin urmare îți recomandăm să fii cu băgare de seamă după încheierea tratamentului. Petele maronii care au fost tratate, se vor închide la culoare în următoarele 24 de ore, apoi se vor estompa ușor ușor, în maxim 2 săptămâni. Ședințele de tratament se realizează o dată la 3-4 săptămâni, până la obținerea efectului dorit.”, adaugă specialiștii El Studio Style.

În plus, pe lângă măsurile amintite, poți folosi produse pentru uz zilnic cu protecție, chiar și în zilele în care nu mai strălucește soarele la fel de puternic. Protecția trebuie să fie permanentă. Găsești în gama de produse El Studio – CC Crema corector de culoare SPF15 GIGI Bioplasma 75ml – un produs de mare ajutor pentru situația delicată în care te afli. Descoperă-l și tu și bucură-te de proprietățile acestuia.

Întotdeauna este important să previi, iar când nu reușești să o faci, nu uita că poți apela la ajutoare de nădejde. El Studio Style este unul dintre acestea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *