Noutati

Cum obții o piele catifelată dupa epilare

Epilarea poate fi o experiență neplacută, mai ales dacă nu ești atentă la câteva detalii care pot face diferența. Uită de iritațiile care apar post-epilare și bucură-te de o piele catifelată cu ajutorul unor mici trucuri!

Nicoleta Ion, trainer Rica România, îți dezvăluie pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru o piele impecabilă după epilare.

Exfolierea

“Exfolierea regulată este un pas esential pentru a preveni creșterea firelor de păr pe sub piele. Astfel, îndepărtezi celulele moarte ce se acumulează la suprafață și blochează foliculii.  Firul este blocat și se transformă într-un punct negru care se poate inflama cu ușurință,“  avertizează trainerul Rica România.

Ce poți face pentru a evita această experiență dureroasă? Apelează la periaj uscat al pielii și introdu în rutina ta de îngrjire un exfoliant pentru corp delicat sau unul cu sare de mare. Poți incearca și un gomaj pe bază de cafea sau zahăr brun și miere de albine.

Este important să aștepți 3 zile după ce te-ai epilat înainte de exfoliere. Poți folosi un burete cu fibre naturale și un cleanser care conține acid salicylic.  Exfolierea zilnică nu este recomandată de specialiști pentru că există riscul de a sensibiliza și usca excesiv pielea.

Folosește o loțiune hidratantă zilnic

Hidratarea este cheie.  O piele deshidratată este mai sensibilă și mai expusă iritațiilor. O loțiune hidratantă îți face pielea mai catifelată și împiedică creșterea firelor de păr pe sub piele.

“Introdu în rutina ta de îngrijire o loțiune special concepută pentru a fi folosită după epilare. Aceste loțiuni sunt neuleioase și se absorb rapid în piele. Calmează rapid înroșirea care apare după epilare și îndepărtează orice rămășiță de ceară. Optează pentru loțiuni cu  aloe vera sau mentol. Acestea au un efect răcoritor și calmant pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă,” recomandă Nicoleta Ion.

 

 

Nu te expune la apă și renunță la hainele strâmte

“Fără piscină, saună sau băi în primele 24 de ore după epilat. Pielea ta este încă expusă infecțiilor din cauza sensibilității. Poți clăti rapid zonele epilate cu apa rece sau călduță imediat dupa procedură”, adaugă trainerul Rica.

Antrenamentele după epilat sunt permise, dar încearcă să nu faci exerciții prea dificile. Transpirația poate irita zonele epilate. Aplică un gel cu aloe vera înainte de a merge la sală pe zonele respective.

În această perioadă ar trebui să renunți la hainele foarte strâmte și cele din materiale sintetice. Acestea exercită presiune asupra pielii și nu îi permit să respire. Astfel, te poți confrunta cu fire crescute sub piele.

Preț recomandat Rica Menthol loțiune post-epilare: 63 lei

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *