Noutati, Tu ce mananci azi?

Cu pateu și cu salate, EVA îți este aproape

Vara acestui an ține patru luni. Cel puțin așa spun meteorologii și ne dau speranța că ne mai putem bucura de vreme bună și la început de toamnă. Vreme bună de mers în drumeții și ieșiri în natură, de picnicuri tihnite, sub soare blând, nu dușmănos de arzător. În niciun caz nu ar trebui ratată oferta aceasta generoasă și tentantă, nu-i așa?

Ce-ți trebuie ca să pleci la drum? Foarte puțin: entuziasm, familia sau prietenii și un rucsac. Ce cauți? Liniștea de după Marea vacanță. Ce găsești? Culorile calde ale toamnei deocamdată timide și tihna pierdută și călcată în picioare de freamătul neobosit al orașului.

Nici nu trebuie să pleci prea departe. Cu siguranță că, oriunde ai fi, pe undeva pe aproape există un astfel de loc. Trebuie doar căutat și descoperit.

Că e o drumeție mai lungă sau doar un picnic, pregătește-te pentru o masă rapidă și gustoasă, în aer liber. Cel mai simplu și mai simplu este să ai în rucsac câteva salate EVA, pentru că sunt extrem de practice. Nu trebuie decât să deschizi cutia și… gata masa!

De ales, ai de unde alege, dintr-o varietate de sortimente care de care mai interesant. EVA Salată de  Ton cu Quinoa roșie conține bucăți de ton de înaltă calitate și quinoa, această pseudo-cereală înrudită cu sfecla și spanacul, care pe lângă faptul că este foarte hrănitoare, este și ușor digerabilă. Sau poate îți place combinația de pește și orez… În acest caz vei putea alege EVA Salată de Ton cu Orez sălbatic, pe care o vei putea savura cu ochii închiși de plăcere, până la ultimul bob. Ce masă mai rapidă și mai practică, mai plină de nutrienți, ți-ai putea oferi?

Să presupunem că nu ai mâncat niciodată cous-cous. Poate că a venit momentul să încerci. Și cum aerul curat oricum îți va face poftă de mâncare, numai bine pică EVA Salată de Ton cu Cous Cous. Făcând parte din familia pastelor făinoase dar având aspectul unui bob, cous cous are calitatea de a absorbi aromele ingredientelor alături de care se află. În acest caz, de ton. Astfel, împreună, unul ca sursă de proteine și celălalt de acizi grași Omega-3, îți vor potoli foamea demonstrându-ți că te poți sătura și numai cu o salată.

Cu gândul la trecutele vacanțe pe meleaguri îndepărtate sau numai… visate? Ei, lasă, că le poți povesti și retrăi în orice loc de aici, din țară, de acasă, odihnindu-te după o ascensiune montană sau o drumeție. Scoți din rucsac fie EVA Salată de Ton Dalmată, fie EVA Salată de Ton Mexicană sau EVA Salată de Ton Mediteraneană și uite cum călătorești. Culinar, desigur!

Pentru un picnic între prieteni, dacă vrei să-i impresionezi și să-i faci să se simtă răsfățați și speciali,  avem o sugestie: rulade cu EVA Pateu de Ton. Va trebui doar să pregătești, acasă, câteva lipii. Pentru asta ai nevoie de 500 g de făină, 350 ml de apă călduță, trei linguri de ulei de măsline, o linguriță de zahăr și una de sare, un plic de drojdie uscată.

Făina se amestecă împreună cu sarea, se face în mijloc o gropiță și în ea se pun zahărul, drojdia și 100 ml de apă. Se va forma o maia care se lasă să crească circa cinci minute. Se adaugă apoi restul de apă și uleiul de măsline puțin câte puțin, frământând până se obține un aluat elastic. Aluatul obținut se mută într-un alt vas, uns în prealabil cu ulei, se acoperă cu un șervet curat și se lasă la crescut, la loc căldut, circa o oră.

După ce a crescut, aluatul se mai frământă puțin, se rup bucăți și se formează bile, iar bilele de aluat sunt întinse cu sucitorul pentru a obține lipii cu formă rotundă. Se coc în tigaia unsă cu un șervețel pe care ai picurat câțiva stropi de ulei.

Pe aceste lipii se întinde pateul de ton, se rulează și se taie apoi bucăți de cam două degete, pe care le prindem cu scobitori ca să nu se desfacă. Sau nu mai rulezi nimic, le mâncați așa cum sunt, pur și simplu, unse din belșug cu  EVA Pateu de Ton. Nu credem că va avea cineva vreo obiecție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *