Tu ce mananci azi?

Conserva de peste, intr-o noua interpretare

Mesele festive sunt de obicei asociate cu ore intregi petrecute in bucatarie, retete complexe, dificil de gatit si multe calorii. De cele mai multe ori, senzatia de la finalul acestor mese bogate este una de oboseala si disconfort digestiv. Daca iti doresti sa gatesti preparate spectaculoase, fara sa iti petreci intreaga zi in bucatarie, conservele de peste sunt alternativa rapida si sanatoasa pentru o multime de retete creative, cu care ii vei impresiona pe cei dragi. Uita de clasica salata cu ton si descopera cat de mult poti diversifica alimentatia familiei cu o simpla conserva de peste!

Liviu_EVA

Pregateste aperitivele cat ai zice peste

Incearca doua gustari foarte simple si rapide: rosii umplute cu macrou si barcute din oua.

Pentru 8 rosii umplute ai nevoie de 2 conserve de peste, 2 linguri de unt, 4 catei de usturoi, sare, piper si patrunjel verde. Sareaza rosiile si scurge pestele de ulei, faramiteaza-l cu furculita si amesteca bine cu untul. Condimenteaza cu usturoiul ras sau tocat marunt, sare si piper si omogenizeaza amestecul. Umple rosiile cu aceasta pasta si orneaza cu patrunjel verde.

Pentru barcute iti trebuie 5 oua, 100 g maioneza, o conserva peste 170g, 100 g cascaval si 10 scobitori. Fierbe ouale tari, curata-le de coaja si taie-le in doua. Prepara un amestec din galbenusuri, maioneza si peste, cu care vei umple ouale. Taie cascavalul in felii de forma triunghiulara, infinge-l pe scobitoare in doua locuri, iar apoi in barcuta umpluta.

 

Cucereste cu un deliciu rusesc

Drept starter, poti gati o salata de peste ruseasca din doua conserve Eva sprot afumat in ulei vegetal 170g, 3 morcovi pe jumatate fierti, 5 oua fierte tari, 1 ceapa, 100 g cascaval si 100 g maioneza. Aseaza un strat de sprot pasat intr-un vas de sticla, apoi un altul de ceapa taiata foarte marunt si un al treilea de cascaval razuit fin. Peste aceste 3 straturi toarna un strat subtire de maioneza diluata cu lapte. Da morcovii pe razatoare si pune-i in continuare, urmati de un alt strat din albusurile date pe razatoare, apoi putina maioneza nediluata, iar la final toate cele 5 galbenusuri date pe razatoare. Pentru ornare poti folosi cateva fire de ceapa verde tocate marunt sau frunzulite de patrunjel proaspat.

 

Condimenteaza masa cu o reteta gustoasa de curry

Felul principal poate fi un delicios curry de peste, pentru care iti trebuie 3 conserve de hering, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 1 conserva de rosii, 5 cartofi, 2 lingurite de turmeric, 1 lingurita de curry, 1 lingurita de masala, cativa fulgi de chili, 2 linguri de faina, 4 linguri de ulei, sare si piper. Mixeaza faina cu o lingurita de turmeric, una de sare si una de piper si trece pestele prin acest amestec. Incearca conserva Eva hering in sos tomat 170g si bucura-te de gustul autentic mediteraneean! Taie ceapa marunt si caleste-o, apoi adauga in tigaie usturoiul strivit si mai lasa un minut. Adauga si rosiile scurse de suc, condimenteaza cu sare, chili, turmeric, masala si curry si caleste totul pentru inca 5 minute. Pune doua cani de apa si cartofii cubulete si lasa sa fiarba la foc mediu pentru 30 de minute, pana cand incep sa se striveasca usor. Aseaza bucatile de peste in curry, presara un pic de patrunjel tocat si serveste cu orez fiert.

Salvează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *