Evenimente, Noutati

Bacolux Hotels România a deschis Bacolux Koralio la Eforie Nord

Bacolux Hotels România marchează cei 28 de ani de activitate ai grupului prin deschiderea celui mai nou hotel din portofoliul grupului, Bacolux Koralio**** Eforie Nord.

Noua locație, un resort de 4 stele din  Eforie Nord s-a deschis pe 1 iulie 2022 și completează destinațiile de vacanță aflate în portofoliul Bacolux Hotels.

Bacolux Hotels România a deschis Bacolux Koralio la Eforie Nord

Pe 9 iulie a avut loc evenimentul de Grand Opening în prezența a 300 de invitați, autorități locale și centrale, reprezentanți din  turism, jurnaliști și influenceri, clienți, parteneri și oaspeți.

Resortul Bacolux Koralio a trecut printr-o renovare integrală, în urma unei investiții de peste 7 milioane de euro. Acum resortul este clasificat la 4 stele, are 212 camere și apartamente,  restaurant și terasă   (400  locuri),  lobby bar,   săli de conferință și întâlniri, parcare.  La capitolul agrement, oaspeții se pot relaxa la Aqua Fun, care include 3 piscine exterioare cu apă salină încălzită (o piscină pentru adulți cu o lungime de 28 m, două piscine pentru copii, 3 tobogane cu apă, bar și terasă (200 locuri). Pentru copii sunt disponibile 2 locuri de joacă.

Studiouri si piscine

Totodată, la ultimul nivel al hotelului, au fost amenajate 3 studiouri, fiecare cu terasă privată, zonă de plajă și jacuzzi. Cel mai mare studio cu  o suprafață de 85 mp și terasă de 180 mp  oferă o priveliște spectaculoasă asupra stațiunii, atât spre mare, cât și către lacul Techirghiol.

”Am mizat pe facilitățile exterioare ale hotelului și am amenajat o piscină mare de agrement (28 m), cu apă încălzită și zonă de șezlonguri, precum și o terasă cu scenă pentru spectacole. Pentru copii, au fost construite două piscine, un ansamblu cu tobogane acvatice, precum și două spații de joacă”, punctează Marius Băzăvan, Managing Partner & COO Bacolux Hotels România.
” Nu am neglijat nici componenta de business în cadrului noului resort Bacolux Koralio și ne-am dorit crearea a două săli noi de conferință și întâlniri, astfel încât locația dispune acum de trei săli cu o capacitate de 170 de locuri. Resortul va putea să găzduiască, astfel, teambuilding-uri, evenimente corporate, dar și evenimente private.
Capacitatea restaurantului a fost mărită cu 100 de locuri, prin amenajarea unei terase, ajungându-se,  la 400 de locuri în total”, adaugă Marius Băzăvan.

Structura principală a clădirii a fost păstrată, precum și  designul  balcoanelor, păstrând astfel elementele ușor de recunoscut ale locației inițiale.

Designul hotelului ține mereu cont de zona în care se află și aduce natura la interior, adaptând hotelul la mediul înconjurător și, făcându-l parte din natura locului. Linia de culori aleasă se situează în zone de tonuri calde, inspirate de nisipul plajei și albastrul deschis al cerului de vară și al apei. Încăperile luminoase, atenția la detalii și tematica coralilor regăsită în toată structura spațiilor fac din locație un mediu prietenos și elegant ce invită la relaxare.

Astfel fostul Hotel Hefaistos (2 stele)  a fost upgradat și reamenajat în totalitate, devenind în prezent Bacolux Koralio (4 stele). Noul resort va oferi turiștilor servicii all inclusive.

Bacolux Koralio se alătură portofoliului Bacolux Hotels România și completează varietatea destinațiilor oferite oaspeților Bacolux. Două resorturi la Herculane Bacolux Afrodita Resort & Spa, Bacolux Diana Resort, un hotel cu profil de business și evenimente private în Craiova – Bacolux Craiovița Hotel & Events și acum un resort de 4 stele, all inclusive, vin să surprindă oaspeții fideli ai brandului. Bacolux Koralio duce mai departe tradiția grupului hotelier care preia locații mari,  ieșite din circuitul turistic, le renovează integral și le aduce la  standardul Bacolux păstrând însă elemente specifice locației existente și locului în care este amplasat.
„În 2022, oamenii vor altceva. Serviciul turistic nu se mai traduce doar prin cazare și masă. Oaspeții unei locații așteaptă mai mult decât curățenie impecabilă și o mâncare bună. Turiștii vor o experiență memorabilă, un serviciu personalizat, o vacanță de neuitat, iar acest obiectiv se obține printr-o înlănțuire de detalii: experiențe culinare , servicii personalizate  sau spectacole inedite. Turiștii aleg mai atent, mai ales după pandemie, care a modificat comportamentul de consum turistic. După doi ani de retricții, turiștii optează pentru sejururi mai scurte, pe care  le rezervă în ultimul moment”, declară Marius Băzăvan, Managing Partner & COO Bacolux Hotels România.

Bacolux Koralio, Eforie Nord va fi deschis în perioada iunie – septembrie, dar managementul este pregătit să prelungească acest program de funcționare dacă piața o va cere. Resortul are o echipă formată din 140 de angajați, cei mai mulți fiind pe zonele de  Food&Beverage și housekeeping. Dimensiunea echipei este mai mare decât în celelalte locații Bacolux similare ca mărime, deoarece la Eforie Nord s-a ținut cont de specificul turismului de litoral, și de crearea de posturi noi, precum cele de salvamari.
Echipa Bacolux Hotels este formata din angajati romani și straini ((Sri Lanka și Nepal). Pentru pastrarea unui echilibru in cadrul echipei, aproximativ 70% din angajati sunt români.

Echipa  este principalul asset al companiei. Vrem să  menținem echipa unită, să o fidelizam și să îi ajutăm pe membrii echipei să se dezvolte. Am reușit să străbatem perioada de pandemie cu echipa întreagă, iar câștigarea premiului „Angajatorul anului”, la Romanian Top Hotel Awards 2021, a fost o recunoaștere a eforturilor Bacolux Hotels de a susține echipa într-o perioadă extrem de dificilă și fără precedent la nivel mondial”, spune Marius Băzăvan, Managing Partner & COO Bacolux Hotels România.

Pe lângă segmentul leisure destinat în special familiilor cu copii, Bacolux Koralio poate găzdui teambuildinguri, evenimente corporate și private, precum și grupuri de turiști sau  echipe sportive.

Bacolux Koralio, Eforie Nord va fi deschis în perioada iunie – septembrie, dar managementul este pregătit să prelungească acest program de funcționare dacă piața o va cere. Dorința acestora este ca, pe termen lung, locația să fie deschisă all seasons.

Despre Bacolux Hotels Romania

Bacolux Hotels Romania este un grup hotelier cu capital 100% românesc, cu peste 27 de ani de experiență în industria hotelieră, care oferă servicii diverse pentru leisure și business, încurajând petrecerea vacanțelor în Romania, în locațiile din Herculane, de pe litoral sau de la munte, sau organizarea  de conferințe, evenimente și team building-uri la Herculane sau Craiova.

Cele 4 locații Bacolux Hotels:

  • Bacolux Koralio, Eforie Nord **** – deschis pe 1 iulie 2022

Bacolux Afrodita Resort & Spa ****, Băile Herculane

  • Bacolux Diana Resort ***, Băile Herculane
  • Bacolux Craiovita Hotel & Events ***, Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *