Sanatate

5 plante cu efect antirid

Tine ridurile departe cat mai mult timp! Natura este de partea ta. Exista foarte multe plante cu beneficii extraordinare pentru piele. Daca esti adepta ingrijirii naturale, atunci este important sa te uiti pe etichetele produselor si sa le alegi pe acelea care contin unul sau mai multe extracte din plante cu rol antiating. Iata ce nu trebuie sa pierzi din vedere:

Algele. Prima forma a vietii a fost alga unicelulară, care a aparut in ocean acum 3 miliarde de ani. Exista mai mult de 20.000 de specii in toata lumea. Algele cresc la o adâncime mai mare de 60 de metri. Acestea au nevoie de lumina pentru a sintetiza substanţele organice. Algele nu au radacini, deci se hranesc prin osmoza, absorbind minerale si vitamine din apa de mare. Ca urmare a acestui proces de hranire, algele au o concentratie densa de vitamine, minerale, oligoelemente, macroelemente, fitohormoni si aminoacizi.

Extractele de ceaiuri. Extractele de ceai verde, galben si alb sunt foarte bogate in catehine. Acestea au rol antiinflamator si antioxidant, protejand pielea impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea prematura.

Gingko biloba. Extractul de gingko biloba este folosit in Asia de peste 5000 de ani. Acesta actioneaza asupra sistemului circulator, crescand fluxul sangelui in organism si nivelurile de oxigen. Datorita acestui efect, in tesuturi ajung mai multe substante nutritive benefice pentru intarzierea procesului de imbatranire.

Castan salbatic. Extractul de castan salbatic este o sursa excelenta de vitamina K. Imbunatateste circulatia sangelui si integritatea vaselor capilare.

Trifoiul rosu contine fitoestrogeni. Mareste productia hormonala facand tenul sa arate mai tanar. Pe tenul lipsit de estrogeni, imita efectele terapiei cu hormoni. De asemenea, acesta stimuleaza metabolismul celulelor, mareste sinteza proteinelor cu 99% si imbunatatteste hidratarea tenului de 4 ori. Reduce in mod semnificativ ridurile, cu 37 % in densitate si cu 20% in adancime. Totodata, acesta are puterea de a ingrosa epiderma la femeile aflate la menopauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *