Evenimente, Noutati

Vorbitorincii vin pe 28 martie la Cinemax Veranda Mall

Vorbitorincii, podcastul realizat de Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea, este unul dintre cele mai importante produse de conținut din nișa culturală și de dezbatere a unor teme sociale majore. De mai bine de doi ani, cei doi realizatori iau în discuție cele mai importante teme sociale ale societății în cadrul celebrului lor deja podcast.

Acum, Vorbitorincii ies în lume și vin să își întâlnească publicul în cadrul primei lor conferințe live –  Corectitudinea politică și mecanismele de falsificare a artei. Pe 28 martie, de la ora 19.00, la Cinemax, din Veranda Mall. Aceasta este prima întâlnire dintr-o serie de zece, pe care Paraschivescu și Striblea, alături de producătorii lor de la Mindopoly, le vor face anul acesta în mai multe orașe din țară, cu scopul de a se întâlni cu publicul lor și de a transmite acestuia valorile și pasiunile lor comune.

Vorbitorincii vin pe 28 martie la Cinemax Veranda Mall

”Horia-Roman Patapievici a avut la un moment dat o emisiune de substanţă, cu titlul ”Înapoi la Argument”. Turneul cu Întâlnirile Vorbitorincilor îşi propune ceva asemănător: ca, într-o lume de strigăte şi inflamări, să cultive discuţia aşezată, fără istericale şi ochi injectaţi, fără patimi şi revărsări umorale. Sper să reuşim, Cătălin şi cu mine, să vorbim împreună despre lucrurile care ne apropie şi ne despart, despre teme importante, în marginea cărora să nu existe unanimităţi blege, ci doar fermentul ideilor. Şi al argumentelor. Fără să ne căţărăm pe baricade, fără să operăm doar cu alb şi negru. Există între ele o seamă de griuri pe care nu e înţelept şi sănătos să le ocolim”, punctează Radu Paraschivescu.

La rândul lui, Cătălin Striblea ”crede că societatea românească are nevoie să reînvețe să discute cu calm și echilibru probleme asupra căror nu ne înțelegem. Turneul național cu Întâlnirile Vorbitorincilor asta propune publicului: să dialogăm despre marile teme europene și naționale, să găsim punți de comunicare. Și să învățăm să-i ascultăm pe cei din afara bulei. Iar corectitudinea politică percepută fie ca necesitate, fie ca agresiune este o temă potrivită de deschidere. Cum ar trebui să ne uităm la ea, în aceste vremuri? De aici începem.”

Vorbitorincii este un podcast premium, printre cele mai importante din nișa culturală și de dezbatere a unor teme sociale majore. Podcastul are o prezență consistentă pe rețelele sociale ajungând la un număr de peste 100 de mii de urmăritori.

Intrarea la conferința Vorbitorincilor se face pe bază de bilet, iar costul acestora începe de la 59 de lei. Ele pot fi cumpărate online, aici.

Despre Radu Paraschivescu

Este scriitor, publicist și traducător, autor a peste 20 de romane sau cărți de povestiri, multe dintre ele devenind “cea mai vândută carte” la data apariției sale. Printre ele, Ghidul Nesimțitului, Fanionul Roșu, Fluturele negru, Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri, Două mături stau de vorbă, Orice om îi este teamă, În lume nu-s mai multe Românii, Recviem vesel pentru tata sau Vitrina cu șarlatani.

De asemenea, este cosemnatar în mai multe volume colective printre care Cum să fii fericit în România, Bucureștiul meu sau Și eu am trăit în comunism.

Traducerile sale i-au adus în România pe Salman Rushdie, Julian Barnes, Nick Hornby, Jonathan Coe sau Virginia Woolf.

De-a lungul anilor a colaborat cu televiziunile Digi24 și Digi Sport, dar și cu radiourile Digi FM, RFI România și Rock FM.

Despre Cătălin Striblea

Este realizator radio la Europa FM, unde îl auziți zilnic la România în direct. De asemenea realizează Interviul de Zece care se difuzează duminica la Europa FM. Are un vlog de fotbal la SportExtra, intitulat Striblinho, și este un blogger activ de ani buni pe striblea.ro. Lucrează în media de aproape 30 de ani și a trecut prin toate mediile de la online la televiziune. În ultimii ani a avut colaborări profesionale în zona de CSR cu mai multe corporații precum Coca-Cola, Heineken, Regina Maria, Rompetrol, Petrom, Apa Nova, Profi sau Lidl.

Despre Mindopoly

Mindopoly este un studio de conținut, creație și producție video, implicat în mai multe proiecte de conținut. Vorbitorincii, Cumvaplace.ro și Razboiul de 100 de ani (oszuta.ro) sunt doar cateva dintre ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *