Noutati, Sanatate

Tratează psoriazisul cu apele sufuroase de la Băile Herculane

Psoriazisul este o afecțiune autoimună cronică, în care excesul de inflamație poate provoca o serie de simptome diferite pe piele, unghii și articulații.

Psoriazisul poate avea o serie de efecte atât fizic, cât și emoțional. Poate provoca mâncărimi, piele solzoasă în orice zonă a corpului, stare de oboseală, durere, căderea părului, modificări ale unghiilor și poate avea un impact emoțional mare asupra persoanei afectate.

Studii recente arată că 5% dintre români suferă de psoriazis, procent peste media europeană de 3%. Anumiți factori pot agrava boala și e bine să-i cunoști, pentru a preveni unele complicații: răni la nivelul pielii, stres, frig, fumat, consum de alcool, anumite medicamente sau unele infecții precum amigdalita sau candidoza.

Psoriazisul nu trebuie subestimat, deoarece este o problemă de sănătate de lungă durată.

Știai că la Herculum Spa din Băile Herculane, apele sulfuroase vindecă și ameliorează bolile de piele?

Centrul este alimentat de un izvor propriu de apă termală minerală concentrată în sulf, cu pH optim pentru piele, oferind astfel posibilitatea de terapii balneare.

Băile cu ape termale sulfuroase vindecă afecțiuni ale pielii, precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncarimi, acnee. Mineralele provenite din izvoarele naturale (sulf, magneziu, calciu) sunt folosite în scop terapeutic (aplicate pe leziuni) în cadrul tratamentelor balneare, alături de proprietățile apei (temperatură, curenți, presiune etc.) sau de cele ale tipurilor de nămol prezente în zonă.

Pe lângă tratamentul balnear constând în băi specifice sulfuroase, la Herculane beneficiezi și de factorul natural din atmosferă. Stațiunea se bucură de un aer cu cele mai mari concentrații de ioni negativi din România. Acest factor are un puternic impact asupra sistemului nervos central, ajutând la o bună relaxare și vindecare a insomniilor. De asemenea, un factor important și în combaterea stresului ce cauzează și întreține psoriazisul.

Atuul apei sulfuroase

E bine sa nu uiti ca, hidrogenul sulfurat din apa minerala termala de Herculane este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă, după care este eliminat prin piele, intestin și rinichi. Căldura băilor activează circulația sangvină în cadrul țesuturilor bolnave și, astfel, ajută la resobția lor, precum și la producția de anticorpi.

Important de reținut! Tratamentele (băile cu sulf) oferite sunt personalizate de către medicul centrului, în urma unei consultații de specialitate.

Vindecarea ta e la Herculane! Află mai multe pe www.afroditaresort.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *