Noutati

Tot ce trebuie să știi despre părul uscat

Descoperă structura, nevoile și produsele pe care le folosești atunci când ai părul uscat!

Când ai părul uscat, îngrijirea poate fi extrem de dificilă. Conținutul de apă din păr reprezintă baza pentru un păr sănătos, plin de volum și energie. De ce? Pentru că volumul de apă de la nivelul firului de păr variază între 10% – dacă te afli într-o zonă cu o climă caldă și 30% în cazul în care ești într-o saună.

Foarte important de știut este faptul că apa determină atributele părului, cum ar fi elasticitatea, forma, textura și capacitatea de modelare. În timpul uscării părului și al expunerii la soare sau la umiditate scăzută în aer, apa se evaporă atât de la suprafață, cât și din interiorul firului de păr. Astfel, părul își pierde elasticitatea și devine uscat și aspru.

De ce cantitatea de apă din păr este insuficientă?

Scalpul uscat este unul dintre principalele motive pentru care și firul de păr este uscat. O hipo-funcționare a glandelor sebacee duce la lipsa unui film protectiv pe firul de păr. În acest fel, părul se usucă treptat, iar aspectul își pierde strălucirea.

Pe măsură ce părul crește, lipidele naturale se pierd și astfel structura de proteine a părului nu mai este protejată.

Cum recunoști părul uscat, potrivit experților?

Poți recunoaște părul uscat extrem de ușor, după următoarele caracteristici: structura părului nu este degradată, dar se simte uscată la atingere. Părul uscat nu are luciu și este foarte puțin elastic, dar mai ales greu de modelat.

Ce îți recomandă experții dacă ai părul uscat?

Experții System Professional îți recomandă să combini produsele din linia de reparare System Professional. Tendința de uscare a părului poate fi determinată și de diferiți factori de influență: umitatea scăzută în aer duce la pierderea hidratării.

Tratamentele de înfrumusețare precum solarul, sauna, sauna uscată sau coafările excesive cu foehnul pot usca părul. Nici apa cu clor din piscină și apa sărată nu sunt cele mai bune prietene ale părului sănătos. Ele, combinate, scot umiditatea din păr și îți înlocuiesc strălucirea naturală a părului cu aspectul mat și lipsit de volum.

Din aceste motive, părul normal, dar în mod special cel uscat, are nevoie de un tratament de îngrijire care să rețină hidratarea în păr și să îl protejeze împotriva uscării.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *