Noutati, Sanatate

Testul 3in1 de la Veneris: Depisteaza rapid si cu precizie de laborator cele mai frecvente infectii intime

Sexualitatea și igiena intimă sunt în topul subiectelor tabu în societatea noastră.

Din păcate, tratamentul tăcerii nu reduce incidența bolilor, ci adâncește percepția deformată asupra lor. Conform ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor), România se plasează în primele 10 locuri în Europa privind incidența infecțiilor cu transmitere sexuală, iar în ceea ce privește sifilisul, rata cazurilor raportate plasează România pe locul doi la nivel european.

Vaginita bacteriană, candidoza și trichomoniaza sunt responsabile pentru 90% din cazurile de infecție vaginală. Acestea au simptome comune, ușor de confundat sau, în multe cazuri, lipsesc. De aceea sunt dificil de diagnosticat pe baza simptomelor, astfel încât pacientul să beneficieze de tratamentul adecvat.

Întârzierea diagnosticului și a tratamentului de specialitate pot conduce la complicații grave, precum infertilitatea, pierderile de sarcină, sarcina ectopică (extrauterină), nașterea prematură, infecții pelvine după naștere și neonatale.  

Testul Veneris 3în1 include o casetă cu 3 benzi de testare pentru depistarea celor trei infecții într-o probă de urină. Simplu, rapid și sigur! Precizia crescută a testării, similară testelor de laborator, îl recomandă drept o soluție la îndemâna oricui pentru a depista cele mai frecvente infecții intime: 

– candidoza (Candida albicans) cu specificitate 98,4%, 
– trichomoniaza (Trichomonas vaginalis) cu specificitate 99% 
– vaginita bacteriană (Gardnerella vaginalis) cu specificitate de 98,6%.

Testul este ușor de făcut acasă iar rezultatul poate fi citit in 15 minute.

Vaginita bacteriană (Gardnerella vaginalis) 
Vaginita bacteriană este cea mai frecventă infecție vaginală la femeile cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani. Apare în urma dezechilibrului florei vaginale normale cu pierderea lactobacililor și dezvoltarea în exces a bacteriilor anaerobe (Gradnerella vaginalis). 

Factorii care pot duce la apariția vaginitei bacteriene sunt foarte variați: de la contactele sexuale frecvente sau un nou partener sexual, utilizarea spermicidelor, lubrifianților și a dușurilor intravaginale în exces, până la schimbările hormonale cu care femeile se confruntă frecvent.

Candidoza (Candida albicans) 
Candidoza afectează 3 din 4 femei cel puțin o dată în viață, iar 40% dintre infecții sunt recurente. Infecția apare atunci când fungii Candida albicans se dezvoltă excesiv. 

Printre factorii care determină apariția acestei neplăceri intime se numără tratamentul cu antibiotice, stresul, dieta deficitară, imunitatea scăzută și nu în ultimul rând, diabetul.

Dacă nu este depistată și tratată la timp, ciuperca se poate extinde în întreg organismul, afectând organele vitale.

Trichomoniaza (Trichomonas vaginalis) 
Trichomonas vaginalis este un parazit care se transmite preponderent pe cale sexuală. Este cu atât mai periculos, având în vedere că 50% dintre femei și 70% dintre bărbați nu prezintă niciun simptom al infecției.

Infecția cu trichomonas, pe lângă urmările periculoase legate de fertilitate și sarcină, crește riscul infectării cu HIV sau alte infecții cu transmitere sexuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *