Moda, Noutati

“Stranger & Stronger” – Diesel Toamna – Iarna 2018

Colecția Diesel Toamnă/Iarnă’18 încorporează angajamentul brandului de a continua să își reconstruiască în permanență imaginea.

Inspirația pentru această colecție este preluată dintr-un amalgam de elemente: sport, denim, culori, grafisme, carouri și tratamente aplicate denimului. Colecția creează un mix avangardist transmis prin trei triburi – Muffin Heads, Voltag 3 și Kultur – interesante pentru o multitudine de tipuri de personalităţi ale căror atitudine poate fi echilibrată, liberă şi convingătoare.

Londra este oraşul luat drept punct de reper, unde influențele discordante sunt împrumutate din uniformele școlărești și ȋmbinate strategic cu elemente gotice sau post-punk. Siluetele voluminoase sau oversized portretizează o estetică impunătoare, în timp ce itemurilor iconice de arhivă le sunt alăturate elemente istorice sau din cultura pop. Sunt diferite, dar perfect ȋnglobate în colecția care devine, astfel, și mai atrăgătoare.

Muffin Heads aka English Ravers, îmbrăcați în uniforme școlărești, fac loc multitudinii de dungi și imprimeuri grafice afişate ȋn combinații surprinzătoare de culori, care includ o paletă ce conține verde sticlos, portocaliu utilitar, burgundy și gri închis. Voltag 3 descriu vibeul Victorian-meets-sport cu piese care se transformă și care nu numai că sunt adaptabile,dar împrumută și o tentă jucăușă unei piese cameleon. Ultimii, Kultur, aduc în prim-plan stilul hibrid gotic-cyber aplicat unei garderobe clasice, în care hainele elegante din lână cu marginine finisate și blazerele cu glugă încorporată adaugă o tentă actuală.

În acest sezon, tehnica de croială ia direcția specifică Diesel, cu detalii sport aplicate pieselor clasice, în timp ce elementele detașabile pufoase, din faux fur, conferă un accent jucăuș. Grafismele duc cu gândul la ferestrele bisericilor gotice sau la cusăturile punk, transformate prin culori acide și proporții incongruente. Jocul volumelor poate fi observat la geci sau prin folosirea denimului într-un mod experimental, unde are loc o ciocnire ȋntre îmbrăcămintea utilitară şi cea couture – jocul de vine, astfel,mai ciudat dar şi mai puternic.

Mergând la denim, căutarea autenticității este punctul de referință al colecției, în care denimul pur și vintage capătă noi dimensiuni datorită unei combinaţii unice de tratamente de rupere și reparare, construcții clasice, evoluție a volumelor și a proporțiilor, diverse efecte de spălare și tipuri de material care ȋşi dau întâlnire pentru a se plia pe o multitudine de personalități și forme ale corpului. Noi stiluri sunt introduse: pentru ea Babhila High este o versiune cu talie mai înaltă a variantei skinny Babhila, iar pentru el Dagh-XP este un model conceput pentru o atitudine efortless,cu lungime la baza gleznei. Blank este intrepretarea sezonieră a pantalonilor biker, în timp ce Shibuya-Ne este echivalentul Blank pentru JoggJeans, caracterizat de o siluetă regular slim fit.

În universul accesoriilor, detaliile din blană artificială ies la iveală în colecția pentru femei, cele mai bune exemple fiind pantofii cu toc & cizmele Cage joase sau înalte, sau shopperul Arajuku. Inspirația hiking se regăseşte atât în încălțămintea pentru femei,cât și în cea pentru bărbați. Selecția de pantofi sport acoperă numeroase stiluri, de la cei mai bine vânduți SKB și Clever, realizaţi cu noi materiale, la alternativele mai fashionable precum Millenium sau La Rua, ce ȋmbogăţesc și mai mult oferta. Cele mai stylish și deosebite cizme sunt WEST, o reinterpretare pentru desert boots care alături de mocasini păstrează intact ADNul Diesel Ȋn ceea ce priveşte genţile, au fost introduse culori noi pentru iconicul Le-Zipper și noua Miss-Match, legându-le perfect de colecția de încălțăminte. Gențile shopper sunt forma-cheie pentru acest sezon, utilizând denim, pânză și blană ecologică pe pielea lăcuită, pentru o gamă mai premium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *