Spune adio pesticidelor din fructe!

Fructele cu aspect apetisant din comert iti vand iluzia unor alimente sanatoase, cand, de fapt, majoritatea sunt tratate cu pesticide care iti otravesc organismul. Cum poti indeparta substantele nocive fara sa renunti la consumul acestor delicii de vara?

apples-pears-apricots-cherries-fruit-wallpaper-768x480 

Alege fructele organice   

Consuma produse organice si opteaza pentru alimentele de sezon, de la producatorii locali. Astfel, riscul expunerii la pesticide scade considerabil. Daca locuiesti la curte, iar spatiul iti permite cultivarea propriilor fructe, atunci Jardina.eu iti ofera o gama variata de pomi fructiferi altoiti din soiuri renumite si foarte apreciate de catre cunoscatori. Mananca sanatos si bucura-te din plin de aroma desavarsita a fructelor si de vitaminele atat de benefice organismului uman!

„Cea mai buna de Ungaria” este un cais de vigoare mijlocie, foarte productiv si apreciat pentru calitatile sale. Fructele carnoase si extrem de gustoase au 40-45g si culoarea galben portocalie, cu nuante rosii pe partea expusa la soare. Se recolteaza la mijlocul lunii iulie si se adapteaza bine in zonele de campie sau coline joase, cu temperatura medie anuala cuprinsa intre 10-11 °C.

Incearca si Astrahanul Rosu, un soi de mar de vara de vigoare mijlocie, rezistent la ger si seceta, cultivat mai mult in gradinile familiale. Fructele sunt mijlocii, sferice, cu o pielita subtire de culoare rosu-intens spre zmeuriu fara dungi, peste care se formeaza o bruma albastra violacee. Pulpa este alba, cu gust acidulat-dulce si aroma intensa, iar la supracoacere devine fainoasa.

Apa elimina pesticidele

Daca nu ai conditiile necesare sa iti cultivi propria livada, asigura-te ca faci tot posibilul sa elimini pesticidele. Toate fructele trebuie spalate bine la robinet, sub jet continuu de apa. Acest pas este obligatoriu chiar si pentru cele care urmeaza sa fie curatate de coaja, precum bananele, portocalele sau lamaile, deoarece pesticidele se transmit pe piele atunci cand le atingi. Din acelasi motiv, este important sa te speli pe maini cu apa si sapun si sa indepartezi coaja fructelor inainte de consum. Pentru a elimina toate reziduurile, sterge fructele cu prosoape de hartie, recomandate in defavoarea celor textile, care pot retine pesticidele in tesatura.

Sare, bicarbonat, otet si lamaie

Adauga o lingurita de sare de mare intr-un castron cu apa, amesteca bine si tine fructele timp de 5-10 minute in aceasta solutie. Daca fructul are coaja tare, freaca-l cu acest amestec, iar la final, spala sub jet de apa. Si bicarbonatul de sodiu este eficient in cazul fructelor cu coaja tare. Curata-le pentru a elimina orice urma de murdarie, freaca-le cu bicarbonat si spala-le cu apa din abundenta.

 

Poti amesteca bicarbonatul cu otet de mere sau suc de lamaie.  Dizolva intr-o cana cu apa o lingura de otet sau suc de lamaie si 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Pune amestecul astfel obtinut intr-un flacon pulverizator, agita spray-ul, stropeste fructele si lasa sa actioneze 10 minute. La final, clateste bine la robinet, sub un jet de apa calduta.

Ai grija de sanatatea ta si a familiei si include consumul de fructe in dieta zilnica.    

Salvează

You may also like...

3 Responses

  1. Genevieve says:

    Keep up the fantastic piece of work, I read few articles on this web site and I think that your web site is really insenettirg and has got bands of good info .

  2. -Ihmisten huijausta on niin laidasta laitaan, että en osaa kummemmin tarkentaa, mikä eniten kiinnostaa. – Löysin tänne Pharmageddon-kirjan linkityksestä ja aloin seuraamaan säännöllisesti.

  3. I am a big fan of a high contrast countertop. I personally love a thread of black going throng my whole house, therefore black counters are a no brainier. I recently was at our local stone centre and viewed a beautiful new finish for granite called “leathered”. In the black it made it look like soapstone, yet I imagine it would be easier to care for. That is my dream counter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *