Noutati, Sanatate

Scorțișoara te ajută în lupta cu kilogramele în plus!

Înainte de toate, este bine de știut că există două specii de scorţişoară:

  • Scorţişoara de India (Cinnamonum tamala sau Cinnamonum zeylanicum) sau ceylon;
  • Scorţişoara de China (Cinnamonum cassia) sau cassia.

Valorile nutriționale pentru 100 g de scorțișoară:

  • Proteină: 3,99 g
  • Carbohidrați: 80,59 g
  • Zaharuri: 2,17 g
  • Grăsime: 1,24 g
  • Fibră dietetică: 53,1 g
  • Sodiu: 10 mg

Este recomandabil să alegi scorțișoară ceylon, pentru că aceasta conține mai puțină cumarină, o substanță ușor toxică.

Accelerează metabolismul

Conform unor studii, scorțișoara are nu numai puterea de a modifica metabolismul zaharurilor, ci și pe cel al tuturor carbohidraților. Aportul de scorțișoară provoacă reacții metabolice, similare cu cele declanșate de aportul de ardei iute roșu. În chilli se găsește capsaicina o componentă activă care ajută la reducerea excesului de grăsime.

În scorțișoară se găsește substanța care crește nivelul consumului de energie și oxidarea grăsimilor. Prezența scorțișoarei în sânge accelerează metabolismul, deoarece necesită o energie suplimentară pentru a fi metabolizată. Acest lucru va determina organismul să ardă mult mai multe calorii decât a ingerat numai cu scorțișoară.

Reduce colesterolul

Unele cercetări susțin că scorțișoara poate scădea nivelul colesterolului LDL din sânge, contribuind în mod clar la sănătatea inimii.

Beneficiile scorțișoarei în cura de slăbire. Scorțișoara împotriva grăsimii abdominale

În special, s-ar părea că puterea termogenezei scorțișoarei are un impact deosebit asupra grăsimii abdominale, aducând beneficii tuturor celor care se luptă cu kilogramele în plus.

Pierde din greutate cu scorțișoară

Un studiu științific foarte interesant este cel realizat de câțiva cercetători elvețieni și japonezi și publicat în Nature Scientific Reports. Studiul a implicat subiecți sănătoși, sedentari, cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani. Persoanele implicate în studiu nu au putut consuma cofeină sau alimente condimentate pe tot parcursul studiului. Cercetătorii și-au concentrat studiul asupra aldehidei cinamice, substanța pe care am menționat-o mai devreme. Această substanță particulară stimulează producerea de căldură de către organism (termogeneză). Procesul de termogeneză a țesutului adipos are ca efect accelerarea metabolismului și pierderea în greutate.

Scorțișoara controlează senzația de foame

Scorțișoară este un aliat valid pentru a controla foamea și a rezista dorinței de a ronțăi între mese. Aroma sa naturală deosebită poate satisface gustul și poate atenua nevoia de dulciuri și zaharuri. Dacă urmezi un regim alimentar și din când în când poți consuma un desert, încearcă să adăugi scorțișoară. Îți vei satisface și pofta de dulce, dar vei ține și regimul sub control.

1 thought on “Scorțișoara te ajută în lupta cu kilogramele în plus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *