Noutati

Sarea are efecte incredibile asupra pielii!

 Sarea este o substanta indispensabila organismului. Insa consumata in exces, aceasta dauneaza.

            Necesarul zilnic de sare este de circa 3 grame pe zi. Cele mai sanatoase sarea marina, sarea de Himalaya, sau sarea de mina, neprelucrata. Complet interzise fiind sarea prelucrata si cea cu adaos de iod. Motivul? Deoarece prin prelucrare se pierd toate mineralele asociate. In acest fel, sarea devine un produs pur chimic – clorura de sodiu.

            Iata ce spune despre consumul de sare, Suzana Pretorian, Doctor Balneolog in cadrul Danubius Health Spa Resort Sovata: “ Consumul exagerat de sare presupune riscuri pentru sistemul cardio-vascular si rinichi. Consumata in cantitati moderate, sarea este de importanta vitala pentru organism: practic majoritatea reactiilor chimice din corp implica pompa membranara de sodiu; procesele de transmitere zilnica a miliardelor de influxuri nervoase necesita la depolarizarea si repolarizarea membranelor neuronale sodiu si clor. “

            Influenteaza sarea sanatatea pielii? Ei bine, da! Spre exemplu, apa si namolul din Lacul Ursu au concentratii foarte ridicate de sare, iar efectele asupra pielii sunt rapide, intense si de durata.  “La efectele locale (mecanic, termic si chimic) se adauga efectul la distanta: detoxifierea profunda a tesuturilor si organelor interne. Local se produce vasodilatatie, fie imediata la aplicare calda, fie secundara postvasoconstrictie la aplicare rece. Circulatia activata si deschiderea porilor permit indepartarea toxinelor din stratul subcutanat, cat si oxigenarea si hranirea mai eficiente ale pielii si tesutului subcutanat. Substantele active continute in apa sarata si namol (minerale, vitamine, biostimuline, auxine tip hormon estrogen-like) sunt absorbite mai eficient, cu cresterea calitatii colagenului. Cristalele de sare au efect de gomaj fin cu indepartarea delicata si eficienta strat cu strat a celulelor uzate. Sarea patrunde in tesutul subcutanat si atrage osmotic apa biologica pura produsa in organism, cu efect de hidratare profunda si de durata”, incheie specialistul.

            In cazul unor mici leziuni si inflamatii, dermatite de contact sau atopice, alergii cutanate, acestea sunt ameliorate pana la vindecare, apa sarata din Lacul Ursu avand efect antibacterian, cat si emolient prin carbonatul de calciu.

            Pielea devine catifelata, luminoasa, cu fermitate si elasticitate crescute, prin efect hidratant, detox, antirid si regenerator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *